naar inhoud

Nieuws : Begraafplaatsbeheer

 • Openbaar onderzoek naar 'Verlegging buurtweg nummer 74'

  Totem gemeentehuis do 23 mrt
  Het ontwerp van de verlegging en verbreding van buurtweg nummer 74 (t.h.v. Spijker), door de gemeenteraad van Essen voorlopig vastgesteld in zitting van 21 februari 2017, ligt vanaf 23 maart voor het publiek ter inzage in het gemeentehuis.
 • Wedstrijd kunstwerk Essen-Hoek

  Wedstrijd beeldhouwwerk do 2 feb
  Het gemeentebestuur schrijft een wedstrijd uit voor een kunstwerk in het centrum van Essen-Hoek. Bij de heraanleg van de begraafplaats komt op de hoek van de Verbindingsstraat en de Moerkantsebaan een plekje vrij.
 • Essen-Hoek krijgt modern begraafpark

  Afscheidspaviljoen slide do 15 dec
  Vanaf begin 2017 wordt de begraafplaats van Essen-Hoek stapsgewijs omgevormd naar een groen en hedendaags begraafpark. De herinrichting maakt nieuwe vormen van begraving mogelijk, zoals composteerbare urnen. Er komt ook een gedenksteen en een modern afscheidspaviljoen.
 • Begraafplaatsen van Centrum en Wildert krijgen afscheidspaviljoen

  Afscheidpaviljoen do 27 okt
  De gemeente diende de bouwaanvraag in voor de realisatie van een afscheidspaviljoen op de begraafplaatsen van Centrum en Wildert. De bouw van een paviljoen kadert in de stapsgewijze omvorming van de begraafplaatsen naar groene begraafparken.
 • Zet je chrysanten en andere planten op de grafsteen in begraafplaatsen centrum en Wildert

  chrysant do 29 sep
  De gemeente vraagt om in te toekomst en vooral tijdens Allerheiligen, planten niet langer rond maar op de grafzerk te plaatsen. Zo kunnen we de paden beter onderhouden.
1-5 Van 5