naar inhoud

Natuurpunt Noorderkempen

Natuurpunt Noorderkempen is de plaatselijke afdeling van de Vlaamse natuurvereniging Natuurpunt. Onze afdeling steunt op een team vrijwillige medewerkers met een hart voor natuur, milieu en landschap.

Essen en Kalmthout zijn de twee gemeenten waarin we werkzaam zijn.

We werken aan natuur in eigen regio. We kopen of huren natuurgebieden, beheren ze tot meer en betere natuur en heten je er welkom met activiteiten, evenementen. Langs wandelpaden kan je op ontdekking gaan. We houden onze natuurgebieden onder de loep door er de soorten te tellen. We organiseren cursussen en vormingsavonden en sturen waar mogelijk het gemeentebeleid bij.

Het mooiste natuurgebieden in eigendom is het natuurreservaat “De Nol – Stappersven” waar heel veel planten en dieren een geschikt biotoop aantreffen. Een biotoop dat door onze beheerploeg schitterend worden onderhouden. In Essen beheren we sinds begin 2017 het kleinschalig weilandgebied “Essendonkbos”. Een schitterend stukje Essen.

Zin om het team te versterken? Neem dan een kijkje op onze nieuwe website: https://www.natuurpunt.be/natuurpunt-noorderkempen.

Lid worden van Natuurpunt

Lidgeld voor het hele gezin: €27 per jaar te storten op rekeningnummer BE17 2300 0442 3321 met vermelding van “nieuw lid Noorderkempen”. Je ontvangt dan zowel Natuur.blad als het plaatselijk tijdschrift “De Korhaan”. Bovendien krijg je korting bij aankopen in de Natuur.winkel en andere winkelketens (zie www.natuurpunt.be).

Secretaris

naam
Kristof Vlietinck
e-mail
kristof.vlietinck@lne.vlaanderen.be

Voorzitter

naam
Joris Pinseel
tel.
03 667 57 97
e-mail
joris.pinseel@fulladsl.be