naar inhoud

Tatteljee

Tatteljee is een vzw geleid door vrijwilligers en biedt een zeer ruim aanbod aan cursussen en andere activiteiten. Op het vlak van artistieke activiteiten zijn er talrijke cursussen tekenen, schilderen en boetseren, pottendraaien voor volwassenen en kinderen. Ambachtelijke textiel vindt zijn toepassing in de lessen kantklossen en vilten. Er worden eveneens taallessen (Frans, Engels, Spaans en Italiaans) gegeven.

Er zijn de talrijke succesvolle kooklessen in de gastronomische keuken, mediterrane, wereld- en vegetarische keuken. Ook kan je er leren bakken, zoet en hartig gebak. Er zijn kooklessen voor senioren en voor jongeren.

In het Tatteljee kan je ook met muziek bezig zijn. Er zijn immers de lessen djembé voor volwassenen en jongeren. Of leer je muziek beluisteren, beleven en begrijpen in de gelijknamige cursus. Verder zijn er cursussen bloemschikken en tuinieren.

Tatteljee biedt regelmatig cursussen aan in het domein van de opvoedkunde, psychologie en (kunst)geschiedenis. Ook zijn er korte cursussen, allerhande lezingen of wandelingen, in samenwerking met de Volkshogeschool Antwerpen ‘Vormingplus’.

Verder biedt het Tatteljee onderdak en ondersteuning aan ESA (Essens Senioren Atelier), Galerie Tatteljee en de Essense zondagschilders. Bekendmaking van het programma gebeurt via de jaarlijkse brochure en via de website. Inschrijvingen gebeuren vanaf 15 augustus tot het begin van de cursus.

Elke eerste zondag van september is er de opendeurdag met gelegenheid tot inschrijving en kennismaking. Kunstenaars die willen tentoonstellen in het prachtige gebouw, kunnen steeds contact opnemen om de voorwaarden te kennen.

Contactgegevens

adres
Sint-Antoniusplein 1 (hoofdgebouw) - Kerkstraat 62 (creatieve ateliers)2910 ESSEN
e-mail
info@tatteljee.be
website
www.tatteljee.be
foto:

Contact

naam
Ivo Nijs
adres
Velodreef 642910 Essen
tel.
0494 10 97 70
e-mail
info@tatteljee.be