naar inhoud

Samana

Samana (vroeger Ziekenzorg) is een vereniging die actief is in de verschillende parochies van de gemeente. Het is een vereniging van mensen die begaan zijn met zieken, met chronisch en thuisgebonden zieken en eenzame mensen, ongeacht welke levensvisie zij hebben. Samana-vrijwilligers zijn mensen van de daad: mensen met een groot hart en een beetje vrije tijd.
 
Samana is een beweging met veel toekomst: toekomst die mensen voor elkaar maken. Het kloppende hart van Samana is de kernwerking. Een groep vrijwilligers probeert de ziekenzorgwerking vorm te geven.

Het uitgangspunt van die werking zijn de interesses en de noden van langdurige zieken en zorgbehoevende ouderen. De kernleden gaan op huisbezoek ter ondersteuning van de eenzamen, zorgbehoevenden en mantelzorgers.


Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals ontmoetingssamenkomsten, vierende of informatieve bijeenkomsten en uitstappen. Dit alles op maat van de doelgroep, zodat het voor iedereen haalbaar is.
 
Spreekt het u aan om deel uit te maken van de ploeg vrijwilligers of kent u iemand in uw omgeving of vriendenkring die een huisbezoek op prijs zou stellen, dan kunt u terecht bij de volgende personen:

Afdeling Essen Heikant 
Velodreef 17
Lutgard Plasmans
03 677 35 46

Afdeling Essen Hoek (St.-Pieter)
Verbindingsstraat 11
Rita Van Ginderen 
03 677 01 26

Afdeling Essen Horendonk
Steenpaal 9
Gemma Bastianen
03 667 46 29

Afdeling Essen O.-L.-Vrouw

Smeyerspad 16
Suzanne Theuns
03 667 44 73

Afdeling Essen Statie (St. Antonius)

Hemelrijklaan 45, 2910 Essen
Elly Cauwelaers
03 667 67 48


Afdeling Essen Wildert
Steenovenstraat 37
André Van Bergen
03 667 20 53


 

Contactgegevens

website
http://www.ziekenzorg.be/

Voorzitter