naar inhoud

Uit in Essen

Wordt verwacht

 • Armbandje in leer maken - Studio Ambacht

  op zo 25 aug

  Onder begeleiding van Artis Tiki kom je te weten hoe je met behulp van de ponstechniek leer kan bewerken. Je maakt een stoere armband die helemaal bij jou past of eentje die je aan goede vriend of vriendin kan schenken. De workshop duurt 30 minuten, bekijk ook onze andere workshops van Studio Ambacht op dezelfde dag!

 • Creatieve Markt - Studio Ambacht

  op zo 25 aug

  Heb jij een passie voor een materiaal of een techniek én wil je dit graag aan een groter publiek tonen? Reserveer dan snel een plaats op de markt van Studio Ambacht. Deelname is gratis. Stuur een foto van jouw werk naar info@karrenmuseum.be. Wij spelen je vervolgens alle informatie over het concept van dit evenement door.

 • Giet zelf een tinnen soldaatje - Studio Ambacht

  op zo 25 aug

  ?Tingieterij de Engel strijkt op 25 augustus neer in het Karrenmuseum. Met een korte instapworkshop van ongeveer een uur leer je zelf een tinnen beeldje gieten. Bekijk ook onze andere workshops van Studio Ambacht op dezelfde dag!

 • Haak zelf een mandje - Studio Ambacht

  op zo 25 aug

  Een mandje kan ook gehaakt worden! Sofie van SimplySODesign is gepassioneerd door breien, haken, spinnen, wol,... en koppelt dit aan haar liefde voor de natuur en planten. In deze workshop leer je hoe je met 100% gerecycleerd textielgaren een mandje van hoge kwaliteit kan maken! De workshop duurt een uur. Bekijk ook onze andere workshops van Studio Ambacht op dezelfde dag!

 • Leer een beeldje boetseren - Studio Ambacht

  op zo 25 aug

  ?Iedereen kan een figuur boetseren! Stap voor stap legt Marjolein van Atelier Muns je uit hoe je zelf een mooi beeldje maakt. De workshop duurt ongeveer een uur. Bekijk ook onze andere workshops van Studio Ambacht op dezelfde dag!

 • Leer zeefdrukken - Studio Ambacht

  op zo 25 aug

  ?Ben je creatief en heb je zin om een nieuwe techniek aan te leren? In deze workshop ontdek je de techniek van het zeefdrukken en maak je een originele print. De workshop duurt 20 minuten. Bekijk ook onze andere workshops van Studio Ambacht op dezelfde dag! Deze Workshop wordt begeleidt door de getalenteerde zeefdrukster Karen Spiessens van Atelier Van deZon en zeefdrukster&kunstenares Hannah ...

 • Vlecht zelf een mand - Studio Ambacht

  op zo 25 aug

  In de touwslagerij wordt het ambachtelijke productieproces van de stootboei uitgelegd. Wat niemand weet is dat deze techniek ook gebruikt kan worden om manden te maken. Gedurende 1 uur leer je deze knooptechniek te beheersen en keer je met jouw mandje terug naar huis. Bekijk ook onze andere workshops van Studio Ambacht op dezelfde dag!

 • Nacht van de vleermuis

  op vr 30 aug

  Wist je dat er in de loodsen en de bossen van het museum verschillende vleermuizen wonen? Op vrijdag 30 augustus kom je alles over deze mysterieuze nachtwezens te weten en kan je met al je vragen bij een expert terecht. Vervolgens trekken we met een batdetector erop uit en gaan we in de omgeving op verkenningstocht. Wie: Liefhebbers van vleermuizen Prijs: Gratis ...

 • Winterfeest

  op zo 15 dec

  Het museum baadt tijdens de kerstperiode in een magische sfeer, die je hart weet te verwarmen. Verwacht je ook dit jaar weer aan knisperende vuurkorven, talrijke lichtjes en kraampjes waar je nog lastminute originele geschenken kan kopen. Met een warme glühwein of chocolademelk in de hand ben je trouwens instant het koude weer vergeten.

Lopende activiteiten

 • Karrenmuseum

  tot do 31 okt

  Hout en metaal vormen de twee basisingrediënten voor de collectie van het Karrenmuseum, waar aan de hand van meer dan 300 voertuigen de geschiedenis van het ongemotoriseerde transport wordt getoond. Het museum zet hard in thema's als hedendaags vakmanschap en duurzaamheid. Dit kan je tijdens het seizoen in tal van workshops, events en infomomenten ontdekken. Meer informatie vind je terug op ...

1-10 Van 10