naar inhoud

Uit in Essen

 • Winterfeest

  op zo 15 dec

  Het museum baadt tijdens de kerstperiode in een magische sfeer, die je hart weet te verwarmen. Verwacht je ook dit jaar weer aan knisperende vuurkorven, talrijke lichtjes en kraampjes waar je nog lastminute originele geschenken kan kopen. Met een warme glühwein of chocolademelk in de hand ben je trouwens instant het koude weer vergeten.

 • Winterfeest 2019

  op zo 15 dec

  Het museum baadt tijdens de kerstperiode in een magische sfeer, die je hart weet te verwarmen. Verwacht je ook dit jaar weer aan knisperende vuurkorven, 1001 lichtjes en kraampjes waar je nog lastminute originele geschenken kan kopen. Als kers op de taart zetten diverse vuurshows het terrein in lichterlaaie. Met een warme glühwein in de hand ben je trouwens instant het koude weer vergeten. Heb ...

 • Workshop Stopmotion

  op di 7 apr

  ?Maak jouw unieke animatiefilm, waarin alledaagse voorwerpen de topacteurs worden. Met stop-motion breng je stilstaande objecten in beweging. Wat gebeurt er als iedereen het huis uit is en de afstandsbediening alleen thuis blijft? En zijn het toiletpapier en de WC-eend echt verliefd op elkaar?

 • Natuurlijk (ver)bouwen

  op za 16 mei

  Wij stellen vast dat er veel vragen over duurzaam bouwen en ecologische materialen zijn: welke materialen bestaan er, wat zijn de mogelijkheden, wat zijn de alternatieven,...? Op zaterdag 16 mei gaat Nic De Herdt hier dieper op in en toetst hij zijn verhaal aan diverse praktijkvoorbeelden. Heb je zelf een project lopen en een specifieke vraag of probleem? Schrijf je dan snel in en mail alvast ...

 • Leer zelf je gevel kaleien

  op za 13 jun

  Kaleien is een populaire techniek waarbij je een dunne laag kalkpleister aanbrengt op je gevel. Hierdoor krijgt je woning een rustgevende afwerking, die tegen slagregen beschermt en een goede dampdoorlaatbaarheid verzekert. In deze cursus leer je alles over de techniek en de samenstelling van het product, zodat je zelf thuis aan de slag kan gaan.

1-5 Van 5