naar inhoud

Uit in Essen

 • Alle activiteiten

Vandaag, donderdag 27 februari

 • Cursus ecologisch tuinieren

  op do 27 feb

  Ben jij ook gebeten door de microbe om je eigen groenten te kweken? En wil je dit graag op een duurzame en ecologische manier doen? Wel, dan is onze cursus ecologisch moestuinieren op jouw lijf geschreven.

 • Ecologisch moestuinieren

  op do 27 feb

  ??In deze vierdelige lessenreeks leert een ervaren lesgever van Velt vzw je de basis om te starten met moestuinieren. Je krijgt tal van tips over bodem en bemesting en je ontdekt wat biodiversiteit in de moestuin kan betekenen. Ook over bodemwerking en vruchtwisseling kom je heel wat te weten. Kortom de perfecte voorbereiding om nadien zelf met succes aan de slag te gaan in de moestuin.

 • Kinderworkshop 'vogelnestkastje'

  op do 27 feb

  Donderdagmiddag 27 februari om 13u30 mogen kinderen komen knutselen. We maken een leuk vogelnestkastje. Tijd en zin om mee te knutselen tijdens een leuke gezellige middag? Schrijf je in bij Rita Goor (0479 22 25 73) of Martha Van Nassauw (03 667 26 48) Lesgeld: 5 euro Materiaal ter plaatse te betalen

 • Lotgenotencontact Fibromyalgie

  op do 27 feb

  Vlaamse Liga Voor Fibromyalgie-Patiënten Lotgenotencontacten. Voor alle fibromyalgie patiënten, partners, familie, begeleiders mogen meekomen voor een babbeltje, gewoon eens gezellig samenzijn om ongedwongen ervaringen te delen met diegene die je wel begrijpen. IEDERE LAATSTE DONDERDAG VAN DE MAAND telkens van 13u tot 16u. Meer info: Nancy Francken (tel: 049916 20 11).

 • Ski- en snowboarddag

  op do 27 feb

  Je ziet sowieso sneeuw tijdens de krokusvakantie als je beslist om mee te gaan op de ski- en snowboarddag van de gemeente. Je moet je wel op tijd inschrijven, want de plekjes in de bus zijn fel begeerd.

Wordt verwacht

 • Creatieve workshop werken met leder

  op za 29 feb
 • Creatieve workshop: op fles tekenen

  op zo 1 mrt

  Fles versieren met speciale glasverf.

 • pannekoekenslag

  op zo 1 mrt
 • Stand 'Art 'Sammy-yo Hovingh'

  van zo 1 mrt

  Elke maand komt een creatieve Essenaar met één werk naar buiten. Onder de noemer Stand 'Art palmt hij of zij een maand lang de ezel of sokkel in. In de maand maart is het de beurt aan Sammy-yo Hovingh. Deze kunstenares brengt met haar werken een abstracte realiteit, een vervormde versie van innerlijke schoonheid. Ieder doek draagt als het ware een geheim.

 • Bingo namiddag

  op ma 2 mrt

  Kansspelletje waarbij je zo snel mogelijk een reeks cijfers moet verzamelen op je speelkaart. De eerste die een volle reeks heeft "bingo!" en mag een prijsje uitkiezen.

 • Ontspanningslessen kleuters

  van ma 2 mrt

  Tijdens deze ontspanningslessen worden de kleuters spelenderwijs technieken aangeleerd om te leren omgaan met spanning, hoe tot rust te komen, te ontprikkelen enz... Ze zijn geschikt voor elk kind.

 • Bezoek Luchthaven Deurne

  op di 3 mrt

  We maken kennis met de boeiende activiteiten van de luchthaven Deurne en bezoeken het luchtvaartmuseum van Stampe & Vertongen.Bezoek met opgave van naam/voornaam, geboortedatum en adres.

 • Computer café

  op di 3 mrt

  Mensen met interesse voor computers, tablet, smartphone... ontmoeten elkaar om kleine problemen samen op te lossen. Vrijwilligers begeleiden het computer café.

 • Creatieve workshop: werken met klei

  op di 3 mrt

  Werken met klei. Workshop in 2 delen. Graag aangepaste kledij. Lunchpakket meebrengen, koffie en thee zijn inbegrepen.

 • Op zoek naar vogels en reptielen in Kenia

  op di 3 mrt
 • Cursus ecologisch tuinieren

  op wo 4 mrt

  Ben jij ook gebeten door de microbe om je eigen groenten te kweken? En wil je dit graag op een duurzame en ecologische manier doen? Wel, dan is onze cursus ecologisch moestuinieren op jouw lijf geschreven.

 • Ecologisch moestuinieren

  op wo 4 mrt

  ??In deze vierdelige lessenreeks leert een ervaren lesgever van Velt vzw je de basis om te starten met moestuinieren. Je krijgt tal van tips over bodem en bemesting en je ontdekt wat biodiversiteit in de moestuin kan betekenen. Ook over bodemwerking en vruchtwisseling kom je heel wat te weten. Kortom de perfecte voorbereiding om nadien zelf met succes aan de slag te gaan in de moestuin.

 • Een Jihad van Liefde | UITVERKOCHT

  op wo 4 mrt

  Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de aanslagen in Zaventem en Maalbeek van 22 maart 2016. Zij kwam om in de aanslag in de Brusselse metro. Mohamed El Bachiri zelf werkte toen als chauffeur in de Brusselse metro. In zijn boek en bij getuigenissen in de media buigt hij het leed dat hem is aangedaan op moedige en veerkrachtige wijze om in een boodschap van liefde en medemenselijkheid. ...

 • Gratis infoavond groepsaankoop dak- en zolderisolatie

  op wo 4 mrt

  De gemeente Essen en het EnergieK Huis organiseren een infoavond waarin je alles te weten komt over dak- en zolderisolatie. Voorkennis is niet nodig. We overstelpen je niet met moeilijke technische termen, maar spreken jouw taal. Ontdek aan de hand van praktijkvoorbeelden de voor-en nadelen van materialen en technieken.

 • PinterEssen

  op wo 4 mrt

  Het prikbord van Pinterest biedt inspiratie om elke eerste woensdag van de maand samen aan de slag te gaan.

 • Cursus Natuurbeheer

  op do 5 mrt

  Waarom wordt er geplagd? Waarom worden Amerikaanse eiken soms gekapt? Hoe kan je een goed grasland herkennen? Dergelijke vragen en antwoorden komen aan bod in de cursus Natuurbeheer.

 • MODERN BORDUREN Kledingstuk / kunstwerkje

  op do 5 mrt

  donderdag 5/03/2020 van 19:30u tot 22:00u Prijs : € 30,00 (incl. borduurring, verschillende kleuren garen, papier en inkt) Info : Denk jij bij borduren ook aan ouderwetse werkjes of gepixelde figuren? Nu niet meer! Want in deze workshop gaan we modern borduren. We pimpen een kledingstuk of maken een kunstwerkje dat je kan ophangen. En na deze workshop ken jij de basistechnieken om thuis verder ...

 • BIERBROUWEN

  op vr 6 mrt

  De eerste 2 avonden nemen we het "zelf brouwen" onder de loep. De laatste avond gaan we op locatie. www.ober.be

 • G-café Essen

  op vr 6 mrt

  Op vrijdag 6 maart vindt het tweede G-café plaats in Perron Geluk, een thuis voor jongvolwassenen met een mentale beperking in de Stationsstraat. Je krijgt er meer informatie over dagbesteding, Het is een gezellig ontmoetingsmoment voor ouders en familie van mensen met een beperking. Iedereen is welkom om 19.30 uur. Perron Geluk zoekt trouwens nog vrijwilligers.

 • Herdenking V-bommen en oorlogsslachtoffers

  op vr 6 mrt

  Op 6 maart 1945 vernielde een V1-bom het Heuvelplein en een twintigtal aanpalende woningen. Exact 75 jaar na deze tragische gebeurtenis herdenkt de werkgroep 75 jaar vrijheid samen met het gemeentebestuur alle oorlogsslachtoffers. Iedereen is op 6 maart om 19.30 uur welkom op het Heuvelplein. Met bloemenkransen aan de herdenkingsplaat 'Liberation Route' brengen we hulde aan de slachtoffers. ...

Lopende activiteiten

 • Spellen Avond

  tot di 26 dec

  Spellenclub 'De Dobbeltoren' komt elke dinsdag van 20.00 tot 24.00 uur bijeen op de bovenverdieping van het gemeenschapscentrum te Wildert. Op lokatie is een groot aantal spellen aanwezig waaruit de spelers hun keuze kunnen maken. Wil je zelf een spel meebrengen? Geen probleem, wij zijn steeds bereid iets nieuws te leren. Kom gerust eens langs voor een gezellige avond vol bord en kaartspellen. ...

 • BAR-NBOX: golddigger

  tot di 31 dec

  Wie van spelletjes houdt, mag deze game zeker niet missen! Als groep is het jullie doel om samen met inspecteur Mertens de dader te zoeken van de grootste goudroof aller tijden. Hoe goed zijn jullie in het oplossen van raadsels? Zorg er voor dat jullie de geheime informatie op tijd verzamelen en voorkom een nieuwe goudroof. Een escapebox is gelijkaardig aan een escaperoom, enkel het doel is ...

 • Lekker Stappen

  tot di 31 mrt

  Je vraagt tijdens de normale openingsuren van Bistro Tutti di Roma een routebeschrijving van de wandeling. Je betaald €5 en ontvangt daarvoor een huisproever of tegoedbon. Tijdens de wandeling beantwoord je drie vragen en zet je vier foto's in de juiste volgorde. Bij aankomst steek je de antwoorden in de urne en maak je meteen kans op een waardebon van €25. Andere horecazaken van andere ...

 • Voetjebal voor kleuters (Essen)

  tot za 27 jun

  Voetjebal is een voetballend speel- en leerconcept voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar. Kleuters en peuters maken voor het eerst op een gestructureerde manier kennis met een bal, samen met papa of mama. Elke zaterdag van het jaar uitzonderlijk schoolvakanties (3 periodes per jaar - 10 lessen - 3 inschrijfperiodes per jaar).

 • Stand 'Art 'Cornelia Reijngoudt - Van Der Maas'

  tot za 29 feb

  Elke maand komt een creatieve Essenaar met één werk naar buiten. Onder de noemer Stand 'Art palmt hij of zij een maand lang de ezel of sokkel in. In de maand februari is het de beurt aan Cornelia Reijngoudt - Van Der Maas. Deze schilderes werkt verschillende onderwerpen uit in acryl- en olieverf. Daarnaast maakt ze iconen volgens de authentieke werkwijze, daarvoor gebruikt Cornelia eitempera.

1-30 Van 180
Wilt u ook een activiteit toevoegen?
Dat kan via www.UITdatabank.be.