naar inhoud

Iedereen een mondmasker

Sinds 12 maart passen we ons gedrag aan voor onze gezondheid en die van anderen: verhoogde handhygiëne, fysiek afstand houden van andere mensen, verplaatsingen beperken tot het essentiële, zoveel mogelijk thuisblijven wanneer je symptomen hebt, enzovoort. Door deze maatregelen allemaal te volgen, helpen we de zorgverleners in België om deze COVID-19-pandemie te beheren.

Nu start een nieuwe fase: persoonlijke en professionele activiteiten die stilaan opnieuw progressief beginnen, in een periode waar het coronavirus nog altijd aanwezig is in onze maatschappij. We zullen ons moeten aanpassen, zonder de basisregels uit het oog te verliezen. Het dragen van een mondmasker is een bijkomende handeling die ons kan helpen bij deze overgang.

Stoffen mondmaskers: ik bescherm jou, jij beschermt mij

Het dragen van een stoffen mondmasker doe je niet om jezelf te beschermen, maar vooral om anderen te beschermen. Het mondmasker moet aan bepaalde criteria voldoen om deze bescherming te bieden, maar het moet vooral op de juiste manier worden gebruikt. Lees dus aandachtig de aanbevelingen.

Waarom worden mondmaskers aanbevolen? Hoe kan je een mondmasker maken? Hoe moet je een mondmasker gebruiken? Een antwoord op deze vragen vind je op deze pagina.