naar inhoud

Heuvelplein

In de kijker

foto: Oproep! Jouw activiteit op een verkeersvrij Heuvelplein in mei

Oproep! Jouw activiteit op een verkeersvrij Heuvelplein in mei

Dien je idee in en kom naar de infosessie op 19 maart om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Samen maken we van het Heuvelplein een bruise...

Lees meer

Neem het Heuvelplein mee in handen!

Een dorp is niet alleen een plek waar we wonen, we gaan er ook werken, naar school, we doen er boodschappen, we gaan er sporten of ontspannen, we groeien er op en worden er oud, we ontmoeten er vrienden, familie en buren, we rijden er doorheen of fietsen er naartoe.

Onze dorpen zijn aan het veranderen, en dat biedt zowel kansen als nieuwe uitdagingen. Ken jij je buren (nog)? Kan je in je dorp terecht voor de basisaankopen, voor vrijetijdsactiviteiten, of voor de zorg die je nodig hebt? Voel je je thuis in je dorp?

Veerkrachtige Dorpen

Heb jij zin om mee na te denken over deze en nog vele vragen? Neem jij je dorp in handen? Via “Veerkrachtig Essen” kan je mee de toekomst van jouw dorp vorm geven! Meer informatie vind je op de projectwebsite www.veerkrachtigedorpen.be.  

Het project ‘Veerkrachtige dorpen’ start een traject in zes dorpen: Hulshout, Booischot, Essen-centrum, Groot-Vorst, Schriek en Heist-Goor. In elk dorp wordt een traject op maat uitgewerkt, waarbij steeds het doel is de veerkracht van het dorp te vergroten.

Er zijn meerdere sessies:

  • Sessie 1: 4 december 2018 - 19.30 uur - Sterktes en werkpunten van Essen-centrum - afgelopen
  • Sessie 2: 15 januari 2019 -19.30 uur - Essen-Centrum morgen: droom je ideale Heuvelplein (incl. verkeerssituatie in het centrum) - Raadzaal gemeentehuis Essen - afgelopen
  • Sessie 3: 5 februari 2019 -19.30 uur - GC de Oude Pastorij - Richt mee het Heuvelplein in! In mei wordt het Heuvelplein een maand verkeersvrij gemaakt bij wijze van experiment. Wat zou je graag zien gebeuren in die maand? - afgelopen
  • Sessie 4: afgelopen: 19 maart 2019 - 19.30 uur - raadzaal gemeentehuis, Heuvelplein 23 - Heuvelplein in mei: praktische afspraken over de invulling van het plein in de periode mei.
  • Slotmoment: 31 mei 2019

Het project is een samenwerking van Provincie Antwerpen, RURANT vzw, Innovatiesteunpunt en de lokale besturen van gemeenten Hulshout, Heist-op-den-Berg, Essen en Laakdal.