naar inhoud

Turnhal

De raad van bestuur van de vzw Turnhal Essen heeft op dinsdag 27 maart de bouw van de nieuwe hal toegewezen aan bouwbedrijf Menbo. Het bouwbedrijf uit Essen start met de bouwwerken op 1 oktober 2018. In september 2019, met de start van het nieuwe schooljaar, kunnen honderden jongens en meisjes optimaal gebruik maken van deze nieuwe infrastructuur.

Op de gronden van de Zusters van Berlaar, tussen de Grensstraat en de Guido Gezellelaan, zal een splinternieuwe turnhal verschijnen. Op deze gronden bevinden zich een kleuterschool, een lagere school en een middelbare school. Naast de gymnasten van turnkring vzw Gympuls Essen, zullen er dus honderden leerlingen tijdens de lessen gebruik kunnen maken van de nieuwe hal. 

Valkuil en omnisportzaal

De turnhal heeft een totale oppervlakte van 1.400 m². Naast de polyvalente sportvloer van 500 m² en een zone van 280 m² voor vaste turntoestellen is er een valkuil om de gymnasten veilig te laten trainen. Boven de drie kleedkamers en sanitaire voorzieningen is er een vergaderlokaal en een sportzaal van 130 m².

Gebruiksklaar in september 2019

Uit de openbare aanbesteding kwam de NV Bouwbedrijf Menbo uit Essen als sterkste kandidaat uit de bus. Op dinsdag 27 maart 2018 besliste de raad van bestuur van de vzw Turnhal Essen om de opdracht aan hen toe te wijzen. Op 1 oktober 2018 gaan de werken van start zodat tegen 1 september 2019 de kleuters, jongeren, tieners en gymnasten naar hartenlust kunnen sporten in een kwaliteitsvolle sportinfrastructuur.

Project mogelijk gemaakt door goede samenwerking

Het gemeentebestuur van Essen, de directies van de betrokken scholen, de turnkring Gympuls en de zusters van Berlaar werkten samen om dit project te realiseren. Deze samenwerking leidde tot de oprichting van de vzw Turnhal Essen, die de turnhal zal exploiteren.

Alle partijen hebben zich sterk geëngageerd om de hal te kunnen bouwen: de zusters stellen de grond ter beschikking, de scholen garanderen dat zij de hal maximaal zullen gebruiken voor de lessen lichamelijke opvoeding, de turnkring brengt financiële middelen in en zet in op kwaliteitsvolle, specifieke sporttoestellen en de gemeente zorgt eveneens voor een sterke financiële ondersteuning.

Daarbovenop voorziet de provincie Antwerpen een subsidie. Bovendien lopen er nog enkele aanvraagdossiers om extra subsidies van de Vlaamse Overheid te bekomen. Al deze budgetten samen maken het mogelijk om een nieuwe turnhal van 1,7 miljoen te realiseren.


Meer info?
Brigitte Quick, voorzitter van de vzw Turnhal Essen
brigitte.quick@essen.be 
0476 29 16 47

Openingsuren

Gemeentehuis

  • maandag9 - 12 uur & 17 - 19 uur
  • dinsdag9 - 12 uur
  • woensdag9 - 12 uur & 14 - 16 uur
  • donderdag9 - 12 uur
  • vrijdag9 - 12 uur
  • zaterdag9 - 12 uur