naar inhoud

Heraanleg Kammenstraat

De Kammenstraat wordt volledig vernieuwd om de verkeersveiligheid en de leefbaarheid te verhogen. Ook de voetpaden en het openbaar groen wordt aangepakt. De hele heraanleg wordt gekoppeld aan de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel.

Wanneer start de heraanleg van de Kammenstraat?

Op 18 oktober gaan de wegenwerken van start om van de Kammenstraat een veiligere straat te maken. Samen met Fluvius investeert de gemeente 1.334.605 euro in dit project.

Op het kruispunt van de Grensstraat en de Kammenstraat komt een grote betonnen put waarin heel wat rioleringsbuizen samenkomen. Daarna vorderen de werken van de Grensstraat richting Stationsstraat. Op 116 werkdagen wordt er 620 meter aan wegdek vernieuwd en 1.466 meter aan riolering aangelegd. De gemeente investeert 969.054 euro in dit project. Fluvius investeert 365.550 euro. Voor de zomer van 2022 moet alles klaar zijn.

Presentatie infoavond 7 oktober

Om je te informeren over het eindontwerp en het precieze verloop van het project, organiseerde de gemeente Essen op donderdag 7 oktober opnieuw een bewonersvergadering in Het Volkshuis, Stationsstraat 136. Tijdens dit infomoment werd vooral de praktische kant van de werken overlopen.

Je kan de presentatie hieronder downloaden en herbekijken. 

Hoever staat het met de realisatie van de toegangsweg tussen Hondsberg en Hemelrijkweg?

Alle aanpalende eigenaars hebben een brief van dienstverlener IGEAN ontvangen. Hierin wordt hun akkoord gevraagd voor een kosteloze grondafstand, nodig om de achterliggende verbindingsweg aan te leggen. In ruil daarvoor zorgt de gemeente voor een nieuwe afsluiting en de aanleg van de toegangsweg. IGEAN is momenteel bezig met het uitwerken van een bestek voor de aanleg van de toegangsweg. Maar eerst moeten alle aktes officieel zijn opgemaakt. De eerste akkoorden voor de toegangsweg zijn binnen en het gemeentebestuur hoopt zo snel mogelijk alle akkoorden van de aanpalende eigenaars te verkrijgen.

Hoe zal de Kammenstraat eruitzien?

De gemeente Essen vernieuwt de Kammenstraat volledig om de verkeersveiligheid en de leefbaarheid te verhogen. De voetpaden en het openbaar groen pakken we ook aan. Bovendien leggen we een gescheiden rioleringsstelsel aan. Het uitzicht van de Kammenstraat zal gelijkaardig zijn aan dat van de Hondsberg. In totaal planten we 34 bomen. Oversteekplaatsen voorzien we van een verhoogd plateau, een asverschuiving en contrasterende klinkers. In heel de straat zal je na de werken niet harder mogen rijden dan 30 km/u.

Moet ik als bewoner zelf nog iets doen?

Bij bouwprojecten als de heraanleg van de Kammenstraat zijn eigenaars verplicht om het regenwater af te koppelen, zodat het niet meer samen met het afvalwater in de afvalwaterriool terechtkomt. Het regenwater moet afgekoppeld zijn op het moment dat de rioleringswerken in de straat zijn uitgevoerd. In het geval van de Kammenstraat, is dat ten vroegste 2022.

Elke bewoner is zelf verantwoordelijk voor de aanpassingen op eigen terrein. Afkoppelingsexpert Notermans, die de gemeente Essen begeleidt bij het volledige proces, is in principe bij iedereen al langs geweest. Mochten er toch nog vragen zijn, kan je ingenieurs- en expertisebureau Notermans bereiken via info@bureaunotermans.be of via het telefoonnummer +32 (0)12 74 54 93.

Openingsuren

Gemeentehuis

  • maandag9 - 12 uur & 17 - 19 uur
  • dinsdag9 - 12 uur
  • woensdag9 - 12 uur & 14 - 16 uur
  • donderdag9 - 12 uur
  • vrijdag9 - 12 uur
  • zaterdag9 - 12 uur

Contact

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 48
e-mail
openbarewerken@essen.be
  • 2018-02-28 Informatieavond Kammenstraat 28.02.2018
alle albums