naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Besluiten burgemeester 2019

  di 1 jan
  In bijlage vindt u een overzicht van de besluiten burgemeester
 • Tijdelijke politiereglementen 2019

  di 1 jan
  Door het schepencollege werd besloten volgende tijdelijke politiereglementen af te kondigen voor de manifestaties:
 • Gezocht (m/v): Hoofdmaatschappelijk assistent

  job do 27 dec
  Het OCMW van Essen organiseert een aanwervingsexamen met de aanleg van een wervingsreserve (2 jaar) voor de functie van hoofdmaatschappelijk assistent en dit voor een voltijdse (38/38) contractuele functie voor onbepaalde duur.
 • Renteloze huurwaarborglening bij het Vlaams Woningfonds

  hwl ma 17 dec
  Het Vlaams Woningfonds verstrekt vanaf 1 januari 2019 huurwaarborgleningen opdat huurders hun waarborg zouden kunnen betalen bij het huren van een woning/appartement.
 • Handige harry's gezocht voor 'kluswoningen'

  kluswoning vr 14 dec
  Verschillende sociale woningen van De Ideale Woning staan al een tijdje leeg. Dat is zonde voor mensen die een sociale woning zoeken en voor de buurt waar de woningen gelegen zijn. Daarom zoekt de sociale bouwmaatschappij klussers die willen renoveren en er in kunnen wonen onder een erfpacht.
 • Nieuwe sorteerregels voor gft-afval vanaf 2019

  sorteerwijzer vr 14 dec
  Een groot deel van de Vlaamse burgers is al jarenlang vertrouwd met de selectieve inzameling van gft. Mede daardoor slaagt Vlaanderen erin om de hoeveelheid huisvuil laag te houden. De sorteerregels voor gft zijn, na al die jaren, aan herziening toe.
 • Gemeente voorziet extra uurtje yoga

  yoga do 13 dec
  Wegens groot succes breidt de gemeente de wekelijkse yogasessie uit naar woensdag. Haal je innerlijke yogi naar boven en volg elke maandag of woensdag (vanaf 9 januari 2019) tussen 09.30 en 11.00 uur een yogasessie in de danszaal van Muzarto.
 • OCMW en Gemeente Essen stappen op 1 januari in het huwelijksbootje

  bruidstaart do 13 dec
  Het OCMW en het gemeentebestuur van Essen vormen vanaf 1 januari 2019 één gezamenlijke organisatie. De ‘inkanteling’ van het OCMW kadert in het Decreet Lokaal Bestuur. Dat maakt de weg vrij voor een sterk en geïntegreerd sociaal beleid.
 • Samenaankoop bloemenzaden

  bloemenweide ma 10 dec
  Wildbeheereenheden, natuurverenigingen, imkerbonden, scholen, landbouwers … heb je ruimte en interesse om een stuk grond in te zaaien met een bloemenweide?
 • Bestemmingsplan zet rem op aantal appartementen in Essen

  RUP Meergezinswoningen. vr 7 dec
  De gemeente wil de ‘wildgroei’ aan appartementen in het hartje van Essen aan banden leggen. Het nieuwe Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) dat vorige maand in werking trad, laat meergezinswoningen enkel nog toe langs de centrumstraten of aan bepaalde focuspunten.
 • Doe jij mee aan Operatie Proper?

  Mooimakers vr 7 dec
  Jouw school, club of vereniging zet zich al in tegen zwerfvuil, maar je wil graag meer doen? Ben je een leerkracht of vrijwilliger en wil je een groep jongeren engageren voor een propere buurt, maar je weet niet hoe? Dan is er gelukkig Operatie Proper!
 • Gebruik #SchitterendEssen2

  fluo ma 29 okt
  Laat je zien en val in de prijzen! De gemeentelijke fluoactie is terug! Opnieuw focust de actie zich op scholieren, het verenigingsleven én op particulieren. Goede zichtbaarheid is namelijk niet alleen aan de schoolpoort van groot belang, maar overal in het verkeer.
 • Geluidsoverlast: wat mag (niet)?

  Thermometer ma 29 okt
  Zoals elke gemeente krijgt het gemeentebestuur wel eens klachten over geluidsoverlast. In de meeste gevallen gaat het om geluid afkomstig van dieren of luide muziek.
 • Geen papieren goudengids meer? Schrijf je dan uit

  gouden gids wo 24 okt
  FCR Media is de bedeler van de gouden gids. Gebruik je de goudengids niet meer? Schrijf je dan uit.
 • Neem het Heuvelplein mee in handen!

  veerkrachtige dorpen do 4 okt
  Heb jij ook het gevoel dat het Heuvelplein een opfrisbeurt nodig heeft? Dat het nog meer een plek kan worden voor ontmoeting? Dat er wat meer leven in de brouwerij mag komen? Doe dan mee met het project Veerkrachtige Dorpen, waarbij we toewerken naar een gezamenlijk voorstel voor het Heuvelplein.
 • Opvolging of overname van uw zaak - Gids voor handelaars

  gids handelaars do 4 okt
  Het Agentschap Innoveren en Ondernemen brengt een gids uit voor handelaars om de opvolging of overname van hun zaak vlot te laten verlopen.
 • Opgelet voor de Afrikaanse varkenspest

  afrikaanse varkenspest vr 28 sep
  Afrikaanse varkenspest (AVP) is een zeer besmettelijke, virale ziekte die varkens en everzwijnen treft. Deze ziekte is aanwezig in Oost-Europa en is opgedoken in België bij wilde fauna in september 2018 (wilde everzwijnen).
 • Gemeente Essen en AZ Klina willen volwaardig zorgpunt uitbouwen

  ondertekening vr 21 sep
  Het gemeentebestuur van Essen zal samen met AZ Klina een toekomstgericht zorgcentrum ontwikkelen in de gemeente. Beide partners tekenden hiervoor vrijdag een engagementsverklaring. Het ‘Zorgpunt’ zal een nieuw concept zijn dat zorg verleent dicht bij huis.
 • Herinrichting Over d'Aa: asfalteringswerken op 4 en 5 oktober

  asfalt over d'aa do 13 sep
  Door vertragingen bij de aannemer, zal op donderdag 4 oktober het stuk tussen het kruispunt van de Postbaan tot aan Sany Logistics worden geasfalteerd. Op vrijdag 5 oktober is het de beurt aan het stuk tussen Sany Logistics en de Ring. Eerder was er spraken dat dit andersom zou gebeuren.
 • Essen kiest voor zone 30, 50 en 70

  zone 30 50 70 wo 12 sep
  De Essenaar vindt verkeersveiligheid erg belangrijk. Daarom wordt Essen in de loop van 2018 dan ook opgedeeld in zone 30, 50 en 70. Zo maken we onze gemeente voor de weggebruiker veiliger én eenvoudiger.
 • Vallei van de Kleine Aa krijgt grote opknapbeurt

  interreg wo 5 sep
  De komende maanden plant de provincie Antwerpen ingrijpende werken in en om de Kleine Aa tussen Over d’Aa en de grens met Nederland.
 • Lessen Nederlands voor anderstaligen in Essen

  lessen nederlands di 4 sep
  Het Centrum Voor Volwassenenonderwijs (CVO) Ivoran biedt verschillende cursussen aan, onder andere lessen Nederlands voor anderstaligen.
 • Aanpassing retributies Muzarto extra murosactiviteiten, Semu-bijdrage, 2de instrumenters, vrije leerlingen, leerlingen die inschrijven in een 2de optie en niet-financierbare leerlingen.

  di 26 jun
  De gemeenteraad van 26 juni 2018 heeft goedkeuring gehecht aan volgende retributie:
 • Retributie voor autodelen. Retributiereglement

  di 26 jun
  De gemeenteraad van 26 juni 2018 heeft goedkeuring gehecht aan volgende retributie:
 • Nieuwe huisartsenwachtpost vervangt huisarts van wacht

  esculaap do 3 mei
  Vanaf zaterdag 16 juni kan u voor dringende medische problemen, in het weekend en op feestdagen, zonder afspraak terecht in de huisartsenwachtpost Noordrand in Brasschaat. Deze wachtpost vervangt dan de klassieke wachtdienst voor de gemeenten Essen, Kalmthout, Brasschaat, Brecht en Wuustwezel.
 • Strijd samen met Essen mee voor de titel van 'Gemeente met de Kleinste Voetafdruk'

  klimaatstrijd do 5 apr
  Het klimaat is een zaak van ons allemaal. Daarom neemt Essen deel aan de Klimaatstrijd van provincie Antwerpen. De gemeente die de meeste vooruitgang boekt, mag de beker van ‘Gemeente met de Kleinste Voetafdruk’ op de schouw van het gemeentehuis zetten.
 • Start bouw nieuwe turnhal najaar 2018

  turnhal wo 28 mrt
  De raad van bestuur van de vzw Turnhal Essen heeft op dinsdag 27 maart de bouw van de nieuwe hal toegewezen aan bouwbedrijf Menbo. Het bouwbedrijf uit Essen start met de bouwwerken in het najaar van 2018.
 • Retributie voor dienstverlening in de openbare bibliotheek - Aanpassing

  di 27 mrt
  De gemeenteraad van 27 maart 2018 heeft goedkeuring gehecht aan volgende retributie:
 • Steeds vaker everzwijnen dicht bij onze gemeente waargenomen

  everzwijn vr 23 feb
  Everzwijnen worden steeds vaker dichter bij onze gemeente gesignaleerd. In Limburg, waar de everzwijnen talrijk voorkomen, zorgen ze voor veel overlast en schade aan landbouw- en tuinbouwgewassen, fauna en flora en zijn ze vaak oorzaak van verkeersongelukken.
 • Resultaten bevolkingsbevraging zijn bekend

  enquête 3 do 14 dec
  In september 2017 konden de Essenaren zich in ‘De Grote Enquête’ uitspreken over het gemeentelijke beleid van de toekomst. De algemene vaststelling luidt positief: 3 op de 4 Essenaren geeft aan ‘erg graag’ in de gemeente te wonen.Verkeersveiligheid en ruimtelijke ordening zijn de grootste werkpunten
31-60 Van 63