naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Oproep voor activiteiten op een verkeersvrij Heuvelplein in de maand mei

  veerkrachtige dorpen 2 ma 11 mrt
  In mei wordt het Heuvelplein verkeersvrij gemaakt. Dat geeft de kans om hier allerlei activiteiten op te organiseren. De gemeente houdt alvast een duurzame markt op 12 mei. Maar ook jij kan gebruik maken van het Heuvelplein.
 • Verkeershinder centrum Essen op 20 april

  zo 10 mrt
  Op zaterdag 20 april is er een loopwedstrijd in het centrum van Essen op een afgesloten parcours. Tussen 15.00 en 19.30 uur wordt er verkeershinder verwacht.
 • Duurzame markt - Puur Lokaal

  puur lokaal vr 8 mrt
  Zot van korte keten? Neem dan deel aan Puur Lokaal, een marktje met biologische, eerlijke en streekeigen producten op het Heuvelplein in Essen.
 • Tonnagebeperking Sint-Jansstraat en Middenstraat

  tonnagebeperking vr 8 mrt
  Door de werken aan het kruispunt in Achterbroek rijdt er nu meer zwaar verkeer door de Sint-Jansstraat en de Middenstraat. Deze wegen worden veel gebruikt door scholieren en zwakke weggebruikers. Daarom voert de gemeente een tonnagebeperking voor +3,5 ton in.
 • Retributie sporten met oma en opa

  di 5 mrt
  Tijdens het college van burgemeester en schepenen van 16 januari 2019 werd goedkeuring gehecht aan volgende retributie:
 • Leen goedkoop en aan de beste voorwaarden bij het Vlaams Woningfonds

  vlaams woningfonds ma 4 mrt
  Bij het Vlaams Woningfonds kan je terecht voor een goedkoop woonkrediet. Je moet wel aan enkele voorwaarden voldoen.
 • Word een FairTradeStraat en win een tegemoetkoming voor je buurtfeest

  fairtradestraat wo 27 feb
  Plan je in 2019 een gezellig feest of een lekkere barbecue voor je buren? Dan stimuleert het gemeentebestuur je om eerlijke en duurzame, lokale producten te gebruiken.
 • Kiekenhoeve kent concessionaris voor de komende 30 jaar

  concessie kiekenhoeve do 21 feb
  Na 18 jaar liep de concessie voor brasserie-restaurant De Kiekenhoeve af. De gemeente schreef een nieuwe concessie uit en na een grondig onderzoek van de ingediende kandidaturen kwam de De Kiekenhoeve bvba, die ook de afgelopen 18 jaar de concessie uitbaatte, als meest geschikte kandidaat naar voren
 • Kapwerken in het Kraaienbergbosje

  Onderhoud_kettingzaag1 wo 6 feb
  De gemeente Essen kocht onlangs een dennenbosje aan ter hoogte van Kraaienberg nummer 51. Het stukje groen wordt omgevormd tot een nieuwe hondenloopzone. Gelijktijdig verbeteren we de ecologische waarde van dit bosje.
 • BE-Alert vervangt sirenes

  sirene vr 1 feb
  Sinds 1 januari 2019 is het sirenenetwerk van het Crisiscentrum van de FOD Binnenlandse Zaken niet meer actief in België. In Essen stonden er 3 sirenes opgesteld die vanaf nu dus niet meer zullen luiden.
 • Gemeente Essen dient SDG Action Award in

  SDG-Goals 2.png vr 1 feb
  De Verenigde Naties wil initiatieven belonen die de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG) op een innovatieve manier in de kijker zetten. Dat doet het door een SDG Action Award uit te reiken.
 • Gemeentebestuur pleit voor premie voor beveiliging tuinhuis

  tuinhuis do 31 jan
  In Essen verschuift de inbraak in woningen vaak naar tuinhuizen. Deze zijn minder goed beveiligd en er staan soms dure fietsen in.
 • Succesvolle resultaten voor stageprogramma in Witzenberg

  stageprogramma witzenberg di 29 jan
  Het Zuid-Afrikaanse Witzenberg en de gemeente Essen werken samen aan het Job Placement Program. Daarbij worden tien kwetsbare Zuid-Afrikaanse jongeren in een lokaal bedrijf of bij het gemeentebestuur van Witzenberg geplaatst om werkervaring op te doen.
 • Versleten textiel mag in rode kledijcontainer

  textielcontainer di 29 jan
  Vanaf nu mag je versleten maar proper textiel achterlaten in de rode textielcontainers of bij de huis-aan-huisophaling van textiel.
 • Zamel dopjes in voor blindengeleidehonden

  blindegeleidehond di 29 jan
  Wist je dat je nu plastic dopjes kan inzamelen in het recyclagepark van Essen en in het gemeentehuis? De opbrengst van de dopjes gaat naar de opleiding van geleidehonden en de werking van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG).
 • Liga Autisme Vlaanderen lanceert Autisme Chat

  autisme chat ma 28 jan
  Op maandag 28 januari start de Liga Autisme Vlaanderen met een uniek aanbod voor personen met autisme en hun omgeving: de Autisme Chat. Het is een gratis en anonieme chat waar men terecht kan met vragen rondom autisme.
 • OCMW Essen en vzw Feestvarken bezorgen kinderen in armoede een hartverwarmende verjaardag

  feestvarken vzw di 22 jan
  Met de kerst- en eindejaarsdagen in het verschiet is het weer volop ‘pakjestijd’. Temidden het feestgedruis mogen we niet vergeten, dat nog heel wat kinderen uit de boot vallen omdat ze opgroeien in armoede.
 • Geniet in 2019 van energiepremies en fiscale voordelen

  dakisolatie-actie3 ma 21 jan
  In Vlaanderen worden in 2019 diverse stimuli gegeven voor energiebesparende maatregelen in zowel een bestaande woning als in een nieuwbouwwoning.
 • Het Vlaamse Woninghuurdecreet is aangepast

  te huur ma 21 jan
  De Vlaamse woninghuurdecreet is van toepassing op alle woninghuurcontracten die vanaf 1 januari 2019 worden gesloten voor een huurwoning in Vlaanderen.
 • Werf van de eeuw in Achterbroek van start op 11 februari

  kruispunt Achterbroek ma 21 jan
  Vanaf 11 februari 2019 starten er op en rond het kruispunt van Achterbroek (Kalmthout) werken die duren tot in het najaar van 2020. Deze werken zullen voor heel wat verkeershinder zorgen voor zij die richting Brasschaat moeten rijden.
 • Update Over d'Aa: Nutswerken fase 2 starten vanaf 14 januari 2019

  Werken in uitvoering do 10 jan
  Watermaatschappij Pidpa start in de week van 14 januari 2019 met nutswerken. Ze starten aan het kruispunt met de Postbaan richting de kerk. De noordzijde - of als je richting de kerk kijkt is het de linkerzijde - is als eerste aan de beurt.
 • Promofilm Essen online

  promofilm wo 9 jan
  In 2018 werden er op heel wat plaatsen in Essen beelden geschoten voor een korte promofilm. Het filmpje werd voor de eerste keer getoond op het onthaalmoment van de nieuwe inwoners. Zo kregen ze een voorproefje van onze mooie gemeente.
 • Verkeershinder ter hoogte van Beliestraat

  werken ma 7 jan
  Door werkzaamheden aan een bouwwerf zal er ter hoogte van huisnummer 12-18 in de Beliestraat verkeershinder zijn.
 • Nieuw gemeentebestuur officieel uit de startblokken

  Installatie gemeenteraad 2019 do 3 jan
  Nu alle verkozenen de eed hebben afgelegd en de gemeenteraad formeel geïnstalleerd is, kan de nieuwe legislatuur echt van start gaan. Ook alle bevoegdheden binnen het college van burgemeester en schepenen zijn verdeeld. Ziehier een overzicht.
 • Besluiten burgemeester 2019

  di 1 jan
  In bijlage vindt u een overzicht van de besluiten burgemeester
 • Tijdelijke politiereglementen 2019

  di 1 jan
  Door het schepencollege werd besloten volgende tijdelijke politiereglementen af te kondigen voor de manifestaties:
 • Renteloze huurwaarborglening bij het Vlaams Woningfonds

  hwl ma 17 dec
  Het Vlaams Woningfonds verstrekt vanaf 1 januari 2019 huurwaarborgleningen opdat huurders hun waarborg zouden kunnen betalen bij het huren van een woning/appartement.
 • Nieuwe sorteerregels voor gft-afval vanaf 2019

  sorteerwijzer vr 14 dec
  Een groot deel van de Vlaamse burgers is al jarenlang vertrouwd met de selectieve inzameling van gft. Mede daardoor slaagt Vlaanderen erin om de hoeveelheid huisvuil laag te houden. De sorteerregels voor gft zijn, na al die jaren, aan herziening toe.
 • Bestemmingsplan zet rem op aantal appartementen in Essen

  RUP Meergezinswoningen. vr 7 dec
  De gemeente wil de ‘wildgroei’ aan appartementen in het hartje van Essen aan banden leggen. Het nieuwe Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) dat vorige maand in werking trad, laat meergezinswoningen enkel nog toe langs de centrumstraten of aan bepaalde focuspunten.
 • Geluidsoverlast: wat mag (niet)?

  Thermometer ma 29 okt
  Zoals elke gemeente krijgt het gemeentebestuur wel eens klachten over geluidsoverlast. In de meeste gevallen gaat het om geluid afkomstig van dieren of luide muziek.
31-60 Van 74