naar inhoud

Nieuws : Coronavirus

 • COVID-19 alarmniveau 4 gaat in: strengere regels vanaf maandag 19 oktober

  regels niveau 4 vr 16 okt
  De epidemiologische toestand in ons land is zorgwekkend. Daarom geldt in heel het land - op basis van de COVID-19 barometer - alarmniveau 4.
 • Dit jaar geen kermis in Wildert

  Kermis Wildert foto: Noordernieuws do 8 okt
  Het gemeentebestuur van Essen heeft beslist om de kermis van Wildert - die gepland was voor het weekend van 17 oktober - niet te laten doorgaan.
 • De poliklniek: een stand van zaken

  radiologie di 6 okt
  De radiologische onderzoeken zijn - in afwachting van het nieuwe Zorgpunt dat er in 2021 komt - voorlopig niet meer beschikbaar in de polikliniek.
 • Gemeente bracht in september gemiddeld 24 stalen per dag naar Klina

  stalen di 6 okt
  Sinds de heropflakkering van het coronavirus in Vlaanderen, zorgt de gemeente voor het vervoer van COVID-testen die afgenomen worden door Essense huisartsen. In september waren dit gemiddeld 24 stalen per dag.
 • In 2021 nieuw zorgpunt in Essen

  OCMW Essen di 6 okt
  Op 1 maart 2021 wordt het OCMW-gebouw aan het Kerkeneind officieel overgedragen aan AZ Klina. Het ziekenhuis en de gemeente Essen gaan de ruimte ombouwen tot een modern Zorgpunt.
 • In quarantaine en hulp nodig?

  boodschappentas groenten di 6 okt
  Moet je in thuisquarantaine en ben je niet in de mogelijkheid om aan basisvoorzieningen te geraken? De gemeente schiet te hulp!
 • Download de Belgische corona-app

  coronalert wo 30 sep
  De Belgische corona-app 'coronalert' kan je nu downloaden op je android of apple smartphone.
 • De coronamaatregelen vanaf 1 oktober

  Corona do 24 sep
  Vanaf 1 oktober veranderen de regels rond quarantaine in ons land. Dat besliste de Veiligheidsraad op woensdag 23 september. We vatten kort samen wat de belangrijkste wijzigingen zijn. Voor alle details surf je naar https://www.info-coronavirus.be/nl/faq/
 • Vraag je COVID-19-toeslag aan

  gezin di 22 sep
  Als je voldoet aan alle voorwaarden, heeft jouw gezin recht op een extra eenmalig bedrag van 120 euro.
 • Gezocht: pool van vrijwillige contactonderzoekers

  callcenter ma 31 aug
  Jij wil meehelpen om het coronavirus in te perken? Je wil personen adviseren die in aanraking zijn gekomen met het virus? Dan ben jij de vrijwilliger die we nodig hebben!
 • Meldpunt Covid-19 voor bedrijven, verenigingen en scholen

  lijst di 11 aug
  Om als gemeentebestuur tijdens deze coronacrisis kort op de bal te kunnen spelen, heeft de gemeente snel informatie nodig. Daarom vragen we aan alle bedrijven, verenigingen en scholen om bevestigde besmettingen te melden via dit meldpunt. Doe dit zeker als er meerdere besmettingen zijn.
 • Vlaamse regering biedt extra steun voor de horeca met nieuwe premie

  bron: website Horeca Vlaanderen ma 10 aug
  Na de verstrengde maatregelen door de Veiligheidsraad en in de provincie Antwerpen volgde er onmiddellijk intensief overleg tussen Horeca Vlaanderen en de Vlaamse regering. Die heeft op 7 augustus de nieuwe premie voorgesteld: het beschermingsmechanisme.
 • 48 uur of langer in het buitenland? Vul een formulier in

  reizen vr 31 jul
  Verbleef je in het buitenland? Dan moet je een formulier invullen (het Public Health Passenger Locator Form) waar je zegt waar je naartoe bent geweest. Dat is bedoeld om bij een eventuele besmetting andere Belgen op hetzelfde vakantie-adres te kunnen verwittigen.
 • Trouwplannen in coronatijden?

  coronahuwelijk vr 31 jul
  Vanaf 1 juli kan je in het gemeentehuis trouwen in gezelschap van maximaal 27 personen.
 • Extra richtlijnen voor horeca

  Horeca vr 24 jul
  De overheid heeft extra corona-richtlijnen ingevoerd voor de horeca. Zo moeten ook klanten voortaan een mondmasker dragen en zich verplicht registreren met het oog op contactonderzoek.
 • Nieuw sluitingsuur nachtwinkels

  Horeca vr 24 jul
  Het sluitingsuur van de nachtwinkels in ons land wordt vanaf 25 juli vervroegd tot 22.00 uur. Dat om bepaalde bijeenkomsten in de openbare ruimte die tot risicovol gedrag kunnen leiden, te beperken.
 • E-loket voor coronasteun taxi-, autobus- en autocarsector online

  Reisbus do 23 jul
  De coronacrisis heeft een grote economische impact op de taxisector en de autobus- en autocarsector. Vanaf 17 juli kunnen de sectoren de coronasteun van de Vlaamse overheid aanvragen.
 • Nieuwe richtlijnen begrafenisondernemers en crematoria  

  Uitvaart di 21 jul
  De richtlijnen voor begrafenisondernemers en crematoria zijn aangepast volgens het ministerieel besluit van 10 juli 2020. Ze houden nu rekening met het verplicht dragen van een mondmasker bij de thuiswake, het bewijzen van de laatste eer, het begroeten door de familie en de uitvaartdienst.
 • Download de affiche 'mondmasker verplicht'

  Affiche_corona Essen_mondmasker.jpg vr 10 jul
  De gemeente maakte een aantal affiches die voor jou handelszaak interessant kunnen zijn, waaronder ook een affiche 'mondmasker verplicht'.
1-19 Van 19