naar inhoud

Nieuws : Coronavirus

 • Meldpunt Covid-19 voor bedrijven en verenigingen

  lijst di 11 aug
  Om als gemeentebestuur tijdens deze coronacrisis kort op de bal te kunnen spelen, heeft de gemeente snel informatie nodig. Daarom vragen we aan alle bedrijven en verenigingen om bevestigde besmettingen te melden via dit meldpunt. Doe dit zeker als er meerdere besmettingen zijn.
 • Vlaamse regering biedt extra steun voor de horeca met nieuwe premie

  bron: website Horeca Vlaanderen ma 10 aug
  Na de verstrengde maatregelen door de Veiligheidsraad en in de provincie Antwerpen volgde er onmiddellijk intensief overleg tussen Horeca Vlaanderen en de Vlaamse regering. Die heeft op 7 augustus de nieuwe premie voorgesteld: het beschermingsmechanisme.
 • 48 uur of langer in het buitenland? Vul een formulier in

  reizen vr 31 jul
  Verbleef je in het buitenland? Dan moet je een formulier invullen (het Public Health Passenger Locator Form) waar je zegt waar je naartoe bent geweest. Dat is bedoeld om bij een eventuele besmetting andere Belgen op hetzelfde vakantie-adres te kunnen verwittigen.
 • Trouwplannen in coronatijden?

  coronahuwelijk vr 31 jul
  Vanaf 1 juli kan je in het gemeentehuis trouwen in gezelschap van maximaal 27 personen.
 • Niet-essentiële reizen vanuit provincie Antwerpen naar Nederland afgeraden

  reisadvies_belgie_28-07-2020 wo 29 jul
  Het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Nederland heeft een oranje reisadvies gegeven voor de provincie Antwerpen. In essentie betekent dit dat niet-essentiële reizen vanuit NL naar de provincie Antwerpen worden afgeraden. Dit geldt ook andersom vanuit de provincie Antwerpen naar Nederland.
 • Welke strengere maatregelen zijn er van kracht in het land en in de provincie Antwerpen?

  prov antw di 28 jul
  De Nationale Veiligheidsraad kondigde op 27 juli opnieuw strengere maatregelen aan in de strijd tegen het coronavirus. Voor de provincie Antwerpen, waar de stijging van het aantal besmettingen het grootst is, gelden er extra strenge maatregelen. Deze regels gelden voorlopig tot eind augustus 2020.
 • Vanaf 28 juli mondmasker verplicht op het recyclagepark

  mondmasker Igean ma 27 jul
  Vanaf dinsdag 28 juli is het dragen van een mondmasker verplicht bij je bezoek aan het recyclagepark. Zo sorteer je niet alleen mee aan een duurzame toekomst maar bescherm je ook jezelf én anderen!
 • Waar zijn mondmaskers verplicht?

  mondmasker_regering za 25 jul
  Het dragen van een mondmasker was eerder al verplicht op heel wat plaatsen. Vanaf woensdag 29 juli moet je in heel de provincie Antwerpen verplicht een mondmasker dragen op publiek domein én op plaatsen waar de fysieke afstand van 1,5 meter niet kan worden gewaarborgd.
 • Extra richtlijnen voor horeca

  Horeca vr 24 jul
  De overheid heeft extra corona-richtlijnen ingevoerd voor de horeca. Zo moeten ook klanten voortaan een mondmasker dragen en zich verplicht registreren met het oog op contactonderzoek.
 • Nieuw sluitingsuur nachtwinkels

  Horeca vr 24 jul
  Het sluitingsuur van de nachtwinkels in ons land wordt vanaf 25 juli vervroegd tot 22.00 uur. Dat om bepaalde bijeenkomsten in de openbare ruimte die tot risicovol gedrag kunnen leiden, te beperken.
 • Corona-ondersteuningspremie voor ondernemingen: deadline 15 augustus (corona-omzetdaling)

  VLAIO do 23 jul
  Omwille van de corona-maatregelen kennen sommige ondernemingen een serieuze omzetdaling. De corona-hinderpremie is er om hen financieel te ondersteunen.
 • E-loket voor coronasteun taxi-, autobus- en autocarsector online

  Reisbus do 23 jul
  De coronacrisis heeft een grote economische impact op de taxisector en de autobus- en autocarsector. Vanaf 17 juli kunnen de sectoren de coronasteun van de Vlaamse overheid aanvragen.
 • Stijging aantal besmettingen in Essen: wees alert voor de symptomen!

  Corona symptomen do 23 jul
  De voorbije week werd in Essen een zestal besmettingen geregistreerd. Hiermee overschrijdt Essen de waarschuwingsdrempel van meer dan 20 besmettingen per 100.000 inwoners. Onze gemeente zit in de zogenaamde ‘alarmfase’, en dat geeft aanleiding tot sterk verhoogde waakzaamheid.
 • Nieuwe richtlijnen begrafenisondernemers en crematoria  

  Uitvaart di 21 jul
  De richtlijnen voor begrafenisondernemers en crematoria zijn aangepast volgens het ministerieel besluit van 10 juli 2020. Ze houden nu rekening met het verplicht dragen van een mondmasker bij de thuiswake, het bewijzen van de laatste eer, het begroeten door de familie en de uitvaartdienst.
 • Download de affiche 'mondmasker verplicht'

  Affiche_corona Essen_mondmasker.jpg vr 10 jul
  De gemeente maakte een aantal affiches die voor jou handelszaak interessant kunnen zijn, waaronder ook een affiche 'mondmasker verplicht'.
 • Duizendste jongere over de vloer bij TEJO Brasschaat – Schoten en Kalmthout.

  Tejo ma 6 jul
  In de TEJO-huizen kunnen jongeren van tien tot twintig jaar oud kosteloos en anoniem terecht voor psychotherapeutische gesprekken. Zowel de onthaalmedewerkers als de psychotherapeuten werken op vrijwillige basis.In juni 2020 overschreden we de kaap van duizend jongeren.
 • Uitgebreid steunpakket voor Essense verenigingen

  schepencollege mondmaskers wo 1 jul
  De gemeenteraad van Essen stemde dinsdagavond in met een breed pallet aan steunmaatregelen voor het lokale verenigingsleven.
 • Vanaf 1 juli nieuwe versoepelingen van coronamaatregelen

  bakkersmolen Wildert do 25 jun
  De Nationale Veiligheidsraad versoepelt vanaf 1 juli de coronamaatregelen. Wij sommen ze voor je op.
 • Opnieuw naar het buitenland

  grens ma 15 jun
  Sinds 15 juni kan je terug reizen naar het buitenland, zij het met enkele beperkingen.
 • Heeft jouw bedrijf coworking plekken?

  Coworking vr 12 jun
  Corona heeft het telewerken bij veel bedrijven in een stroomversnelling gebracht. De mogelijkheden die daaruit volgen, hebben een positieve invloed op de files en de work-life-balance.
 • Heropstartpakket verenigingen

  Heropstartpakket verenigingen do 11 jun
  Na een lange rustperiode kregen de meeste verenigingen groen licht om weer op te starten. Het gemeentebestuur wil er met een heropstartpakket mee voor zorgen dat dit in veilige omstandigheden kan. Vraag het pakket hier aan.
 • Speelveldjes en sportpark gaan terug open

  skatepark wo 27 mei
  Het gemeentebestuur heeft beslist dat vanaf woensdag 20 mei de speelvelden en het sportpark in Essen terug toegankelijk zijn, zij het onder enkele voorwaarden.
 • Hoe herken je de officiële contactonderzoekers?

  callcenter vr 15 mei
  Na een opstartfase staat het contactonderzoeken in Vlaanderen klaar om op ongeziene schaal in heel Vlaanderen mensen op te bellen. Maar hoe kan je de echte oproepen onderscheiden van frauduleuze telefoontjes?
 • Verlenging van rijbewijzen vanwege coronavirus

  mondmasker auto vr 15 mei
  Door de coronacrisis mag je met enkele rijbewijzen langer blijven rijden.
 • Vraag de gemeentelijke overbruggingspremie aan

  Overbruggingspremie vr 15 mei
  De gemeenteraad stemde in met een gemeentelijke overbruggingspremie ter ondersteuning van de lokale economie.
 • Slechthorend of doof in tijden van mondmaskers: wat nu?

  mondmasker 2 wo 13 mei
  We komen stilaan meer naar buiten, vaak met mondmasker. Voor doven en slechthorenden is dit een extra uitdaging. Met enkele tips kan je de communicatie vergemakkelijken.
 • Overmacht bij een evenement - wat te doen?

  cancelled-4896470_1920 wo 6 mei
  Door de coronacrisis mag je voorlopig geen evenementen, voorstellingen, concerten, fuiven, enz. organiseren. Dat verbod geldt voorlopig tot en met 7 juni. Of kleinschalige evenementen daarna opnieuw mogen doorgaan, is nu nog niet duidelijk.
 • Gemeente bestelt mondmasker voor elke Essenaar

  Mondmaskers Essen wo 22 apr
  Als straks de coronaregels versoepeld worden, betekent dit niet het einde van de crisis. Experten zijn duidelijk: we gaan onze manier van leven moeten aanpassen, willen we een sterke volgende golf vermijden. Essen bereidt zich hierop voor en bestelt alvast 20.000 mondmaskers, een voor elke inwoner.
 • Deze Essense tuincentra en doe-het-zelfzaken zijn weer open

  Gereedschap.jpg za 18 apr
  Vanaf zaterdag 18 april 2020 mogen bepaalde handelszaken opnieuw de deuren openen. Het gaat onder meer om bepaalde doe-het-zelfzaken, tuincentra, boomkwekerijen en groothandels bestemd voor professionelen.
 • Aan de slag tijdens coronacrisis | help VDAB vacatures invullen

  aardbeiplukster wo 15 apr
  De coronacrisis heeft heel wat invloed op land- en tuinbouwers. Er zijn handen tekort bij het planten, oogsten en sorteren. Ook op de veilingen is extra hulp welkom.
1-30 Van 31