naar inhoud

Nieuws : Coronavirus

 • Geef je telewerkers door aan de RSZ

  RSZ ma 29 mrt
  De regering heeft beslist dat het toezicht op de naleving moet versterkt worden. Daarom moeten alle werkgevers vanaf de maand april voor elke maand een beperkt aantal gegevens aan de RSZ meedelen.
 • Reservelijsten: hoe gaat het in zijn werk bij Vaccinatiecentrum Noorderkempen?

  vaccinatie ma 29 mrt
  Het Vaccinatiecentrum Noorderkempen houdt ‘reservelijsten’ bij. Dat zijn lijsten van mensen die zij kunnen oproepen als er onverwacht vaccins over zijn, bv. omdat mensen niet komen opdagen voor hun vaccinatie.
 • Tips voor winkels en lijst van voornaamste toegelaten activiteiten

  FOD economie ma 29 mrt
  Op de website van de FOD Economie kunnen handelaars een lijst vinden met zaken die al dan niet geopend zijn of handelsactiviteiten die mogen plaatsvinden. Er is ook een handige webpagina met tips voor winkels, sectorprotocollen, een formulier om contactgegevens enzovoort.
 • Gemeente voorziet noodopvang tijdens de paasvakantie

  kind mondmasker school vr 26 mrt
  De nieuwe maatregelen maken het voor heel wat opvanginitiatieven en organisatoren van kampen moeilijk om tijdens de paasvakantie evenveel kinderen te ontvangen als normaal. Daarom voorziet de gemeente Essen noodopvang voor kinderen waarvan de ouders hun zoon of dochter thuis niet kunnen opvangen.
 • Nieuwe coronaregels tot 25 april 2021

  maatregelen do 25 mrt
  De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben in het Overlegcomité van 24 maart de coronasituatie besproken. Ze hebben een breed afkoelingspakket beslist dat ervoor moet zorgen om de stijgende trend om te keren in de besmettingscijfers en de ziekenhuisopnames.
 • Overlegcomité pauzeert buitenplan

  mondmasker ma 22 mrt
  Op vrijdag 19 maart zat het Overlegcomité bijeen om de hogere besmettingsgraad en de maatregelen te bespreken. de geplande versoepelingen van april worden uitgesteld. Ook in het onderwijs moeten er strengere maatregelen komen.
 • 1 jaar coronacrisis: terugblik met burgemeester Gaston Van Tichelt

  Gaston Van Tichelt vr 19 mrt
  Het is één jaar geleden dat de coronacrisis in ons land toesloeg. Elke dag van deze week blikken we hierop terug samen met iemand uit onze gemeenschap. Vandaag aan het woord: Gaston Van Tichelt, burgemeester. We sluiten het gesprek telkens positief af!
 • 1 jaar coronacrisis: terugblik met Patrick De Smedt, commissaris politiezone Grens

  Patrick De Smedt wo 17 mrt
  Het is één jaar geleden dat de coronacrisis in ons land toesloeg. Elke dag van deze week blikken we hierop terug samen met iemand uit onze gemeenschap. Vandaag aan het woord: Patrick De Smedt, commissaris politiezone Grens. We sluiten het gesprek telkens positief af!
 • 1 jaar coronacrisis: terugblik met Tijl Van Loon, voorzitter Unizo Essen

  Tijl Van Loon, Unizo Essen di 16 mrt
  Het is één jaar geleden dat de coronacrisis in ons land toesloeg. Elke dag van deze week blikken we hierop terug samen met iemand uit onze gemeenschap. Vandaag aan het woord: Tijl Van Loon, voorzitter Unizo Essen. We sluiten het gesprek telkens positief af!
 • 1 jaar coronacrisis: terugblik met Guy Henkens, campusdirecteur Sint-Michaël

  Guy Henkens ma 15 mrt
  Het is één jaar geleden dat de coronacrisis in ons land toesloeg. Elke dag van deze week blikken we hierop terug samen met iemand uit onze gemeenschap. Vandaag aan het woord: Guy Henkens, campusdirecteur van Woonzorgcentrum Sint-Michaël. We sluiten het gesprek telkens positief af!
 • Gebruik federale mondmaskers wordt voorlopig afgeraden

  mondmasker_regering wo 3 mrt
  Op 15 juni 2020 verdeelde de federale overheid via de apothekers mondmaskers aan alle Belgen. Diezelfde overheid raadt nu aan om de witte stoffen mondmaskers voorlopig niet meer te dragen. Mogelijk bevatten de maskers schadelijke stoffen.
 • Testdag vaccinatiecentrum Noorderkempen vlot verlopen 

  Test vaccinatiecentrum do 11 feb
  Op donderdag 11 februari testte de eerstelijnszone Noorderkempen de vaccinatielijnen in het vaccinatiecentrum in Brasschaat. Met die testdag wil de eerstelijnszone (ELZ) de laatste werkpunten leren kennen en wegwerken voor de eerste vaccinaties.
 • Vaccinatiecentrum eerstelijnszone Noorderkempen in volle opbouw

  Vaccinatiecentrum opbouw ma 25 jan
  Na de bekendmaking van de locatie van het vaccinatiecentrum voor de gemeenten Brasschaat, Essen, Kalmthout, Kapellen en Wuustwezel, ging de eerstelijnszone (ELZ) Noorderkempen aan de slag om het centrum verder uit te bouwen.
 • Vaccinatiecentrum Noorderkempen in loods op militair vliegveld Brasschaat

  Vaccin vr 15 jan
  In de eerstelijnszone (ELZ) Noorderkempen wordt het vaccinatiecentrum ingericht in een vrijstaande loods van Defensie op het militair vliegveld van Brasschaat. De ELZ Noorderkempen bestaat uit de gemeenten Brasschaat, Essen, Kalmthout, Kapellen en Wuustwezel.
 • Eddy Binon kreeg als eerste Essenaar het COVID-19 vaccin

  Eddy Binon di 12 jan
  In woonzorgcentrum De Bijster zijn ze vandaag begonnen met het vaccineren van alle bewoners én een deel van het zorgpersoneel.
 • De belangrijkste vragen over coronavaccinatie beantwoord

  laat je vaccineren 1 vr 8 jan
  Is het vaccin veilig? Hoe is dat zo snel ontwikkeld kunnen worden? Wanneer ben ik aan de beurt? Vragen over coronavaccinatie zijn normaal. Hier vind je alvast de belangrijkste antwoorden.
 • In quarantaine en hulp nodig?

  boodschappentas groenten di 6 okt
  Moet je in thuisquarantaine en ben je niet in de mogelijkheid om aan basisvoorzieningen te geraken? De gemeente schiet te hulp!
 • Gezocht: pool van vrijwillige contactonderzoekers

  callcenter ma 31 aug
  Jij wil meehelpen om het coronavirus in te perken? Je wil personen adviseren die in aanraking zijn gekomen met het virus? Dan ben jij de vrijwilliger die we nodig hebben!
 • Meldpunt Covid-19 voor bedrijven, verenigingen en scholen

  lijst di 11 aug
  Om als gemeentebestuur tijdens deze coronacrisis kort op de bal te kunnen spelen, heeft de gemeente snel informatie nodig. Daarom vragen we aan alle bedrijven, verenigingen en scholen om bevestigde besmettingen te melden via dit meldpunt. Doe dit zeker als er meerdere besmettingen zijn.
1-19 Van 19