naar inhoud

Nieuws : Coronavirus

 • Vaccinatiecentrum Noorderkempen in loods op militair vliegveld Brasschaat

  Vaccin vr 15 jan
  In de eerstelijnszone (ELZ) Noorderkempen wordt het vaccinatiecentrum ingericht in een vrijstaande loods van Defensie op het militair vliegveld van Brasschaat. De ELZ Noorderkempen bestaat uit de gemeenten Brasschaat, Essen, Kalmthout, Kapellen en Wuustwezel.
 • Mantelzorger en ondersteuning nodig?

  zorg do 14 jan
  Meer dan ooit is er in deze bizarre periode aandacht en ondersteuning nodig voor mantelzorgers. Ook in COVID-tijden trachten de verschillende mantelzorgverenigingen (en enkele partners) verbonden te blijven met de doelgroep. We vestigen graag de aandacht op enkele initiatieven.
 • COVID-19 in Essen in cijfers

  grafiek wo 13 jan
  De gemeente geeft je een kijk op de cijfers op het einde van 2020 en de eerste week van januari.
 • Eddy Binon kreeg als eerste Essenaar het COVID-19 vaccin

  Eddy Binon di 12 jan
  In woonzorgcentrum De Bijster zijn ze vandaag begonnen met het vaccineren van alle bewoners én een deel van het zorgpersoneel.
 • De belangrijkste vragen over coronavaccinatie beantwoord

  laat je vaccineren 1 vr 8 jan
  Is het vaccin veilig? Hoe is dat zo snel ontwikkeld kunnen worden? Wanneer ben ik aan de beurt? Vragen over coronavaccinatie zijn normaal. Hier vind je alvast de belangrijkste antwoorden.
 • Vraag het Vlaams Beschermingsmechanisme aan

  vlaio di 29 dec
  Ondernemingen met een omzetdaling van minstens 60% kunnen tot 31 december 15.00 uur een aanvraag indienen voor de periode van 1 oktober tot en met 15 november 2020. Voor omzetverlies van 16 november tot en met 31 december kan je vanaf 4 januari een aanvraag indienen.
 • Waar moet je als werkgever aan voldoen als je tijdelijke buitenlandse werknemers in dienst hebt?

  PLF di 29 dec
  Doe je als werkgever tijdelijk beroep op buitenlandse werkkrachten, dan moet je enkele dingen nagaan om zo het coronavirus en mogelijk mutaties van het virus te beperken.
 • Schadedossier verenigingen | tweede ronde

  Kamp wo 23 dec
  De werking van de Essense verenigingen is nagenoeg volledig stilgelegd. Voor de tweede keer geeft het gemeentebestuur een financiële ondersteuning. Dien je dossier in voor 15 februari 2021.
 • Panelgesprek: verenigingsleven tijdens en na de lockdown

  panelgesprek verenigingen vr 4 dec
  Bekijk het filmpje met onze deskundigen. Hoe pakken verenigingen in Essen de heropstart aan? Hoe voorzie je alternatieven tijdens een lockdown? Wat als je te maken krijgt met ledenverlies? Hoe ga je om met sponsorverlies?
 • "Blij dat Lieve mijn boodschappen doet"

  Lieve en Albertine_copyright Fotografils di 1 dec
  Oudere of kwetsbare mensen hebben het extra moeilijk tijdens de lockdown. Albertine Deckers woont in een serviceflat en kan op Lieve rekenen om haar grote inkopen te doen.
 • Logistieke ondersteuning voor jouw bedrijf

  E-commerce vr 27 nov
  Corona geeft de ondernemer een flinke dreun. E-commerce lijkt in deze tijden een mogelijke reddingsboei.
 • Opstartpakket nodig?

  Vloersticker vr 27 nov
  De kans bestaat dat je meer klanten over de vloer krijgt nu in Nederland de niet-essentiële winkels gesloten zijn. Het gemeentebestuur helpt je nog steeds graag met een heropstartpakket.
 • Uitstel betaling onroerende voorheffing

  voorheffing vr 27 nov
  Ondernemingen krijgen vier maanden langer de tijd om hun onroerende voorheffing voor 2020 te betalen.
 • Veilig winkelen in coronatijden

  winkel veilig vr 27 nov
  Vanaf dinsdag 1 december openen de winkels in Essen opnieuw de deuren. Om dit veilig te laten verlopen, moet je een aantal regels in acht nemen.
 • Een 'Smaakvol Gebaar' voor noodlijdende horeca

  Smaakvol gebaar di 3 nov
  De coronamaatregelen maken het niet makkelijk voor je zaak. Toch zijn veel mensen bereid je te steunen. Laat klanten toe om online een waardebon kopen voor jouw zaak en ontvang onmiddellijk meer cash om de crisis te trotseren.
 • Hoe coronaproof is jouw onderneming?

  CIRS di 3 nov
  Na CERM, CIRM... is er nu ook CIRS. Deze tool, ontwikkeld door sectororganisatie Agoria, helpt bedrijven om een snelle maar grondige evaluatie te maken van het veiligheidsniveau in de onderneming.
 • Jouw handelszaak op www.essenblijftwinkelen.be

  Ik kwôop lokaol wur di 3 nov
  De website www.essenblijftwinkelen.be groepeert alle ondernemers in Essen die in deze moeilijke tijden aan het werk te blijven, via afhaling, leveringen aan huis...
 • Rekruteren en werken in de grensstreek

  Grensmatch di 3 nov
  Tussen Vlaanderen en Nederland is er geen taalbarrière en ook de beroepskwalificaties zijn nagenoeg hetzelfde. Toch zijn er ook verschillen. EURES, een samenwerking tussen de Vlaamse VDAB en het Nederlandse UWV, adviseert en ondersteunt werkgevers, werknemers en werkzoekenden aan de grens.
 • Helpende handen gezocht voor woonzorgcentra, lokaal dienstencentrum en boodschappendienst

  essen helpt do 29 okt
  De druk op de zorgsector wordt steeds groter. Kwetsbare groepen hebben hulp nodig. Daarom lanceren we terug 'Essen Helpt'. We zijn concreet op zoek naar helpende handen voor de woonzorgcentra, het lokaal dienstencentrum en de boodschappendienst.
 • In quarantaine en hulp nodig?

  boodschappentas groenten di 6 okt
  Moet je in thuisquarantaine en ben je niet in de mogelijkheid om aan basisvoorzieningen te geraken? De gemeente schiet te hulp!
 • Gezocht: pool van vrijwillige contactonderzoekers

  callcenter ma 31 aug
  Jij wil meehelpen om het coronavirus in te perken? Je wil personen adviseren die in aanraking zijn gekomen met het virus? Dan ben jij de vrijwilliger die we nodig hebben!
 • Meldpunt Covid-19 voor bedrijven, verenigingen en scholen

  lijst di 11 aug
  Om als gemeentebestuur tijdens deze coronacrisis kort op de bal te kunnen spelen, heeft de gemeente snel informatie nodig. Daarom vragen we aan alle bedrijven, verenigingen en scholen om bevestigde besmettingen te melden via dit meldpunt. Doe dit zeker als er meerdere besmettingen zijn.
1-22 Van 22