naar inhoud

Nieuws : Coronavirus

 • In quarantaine en hulp nodig? Wij komen eraan

  Stay home covid di 18 jan
  Kan je geen boodschappen doen omdat je in isolatie of quarantaine zit? Dan kan de gemeente jou helpen.
 • Aangepast test- en quarantainebeleid

  pexels-cdc-3992933 do 13 jan
  Op basis van de laatste wetenschappelijke informatie over de omikronvariant is het test- en quarantainebeleid gewijzigd.
 • Zelftest aan 1 euro voor mensen met verhoogde tegemoetkoming

  zelftest do 13 jan
  Heb je recht op verhoogde tegemoetkoming? Dan kan je een zelftest voor corona bij de apotheker aankopen voor 1 euro. Als het derde cijfer op het klevertje van je ziekenfonds een 1 is, kom je hiervoor in aanmerking. Je kan maximum 4 zelftesten per persoon per 14 dagen aankopen aan dit tarief.
 • Alle vervoersmogelijkheden naar het vaccinatiecentrum op een rijtje

  Mark en Hilda di 7 dec
  Wie nog langs het vaccinatiecentrum van Brasschaat moet passeren, kan dat via verschillende vervoersmogelijkheden doen. We lichten ze graag toe.
 • Essense huisartsen krijgen stortvloed aan vragen over corona

  Artes di 7 dec
  Dokters in heel het land slaakten in de media een noodkreet dat zij momenteel zoveel vragen krijgen over corona dat ze nog amper toekomen aan het helpen van zieke patiënten. Ook de Essense huisartsen merken die enorme werkdruk.
 • Wat zijn de coronaregels vanaf 20 november 2021?

  corona winter 2021 do 18 nov
  De coronacijfers blijven in heel het land stijgen. Het Overlegcomité heeft op 17 november de coronasituatie in ons land besproken en een reeks nieuwe beschermingsmaatregelen beslist. Zo komt er een brede mondmaskerplicht en verplicht telewerk.
 • Hoe vraag je een Covid Safe Ticket aan?

  covid safe do 28 okt
  Het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) wordt uitgebreid in Vlaanderen. Zo wordt het ook in Vlaanderen in de horeca en in fitnesszaken verplicht vanaf 1 november. Bij evenementen wordt het verplicht vanaf 200 mensen binnen en 400 buiten.
 • Essense riksja brengt je naar het vaccinatiecentrum

  Riksja vaccinatiecentrum vr 15 okt
  Nu heel wat mensen - risicopatiënten en 65-plussers - een derde prik krijgen, blijft het vaccinatiecentrum in Brasschaat langer open. Daarom zet de gemeente Essen opnieuw de elektrische riksjafiets in om mensen van de parking naar het centrum te vervoeren.
1-8 Van 8