naar inhoud

Nieuws : Omgevingsbalie

 • Alle berichten
 • 1000 bomen: plant je mee?

  boomplantactie RLDV do 19 sep
  Heb je nog plaats voor een boom in je tuin? Teken in op de eerste samenaankoop van inheemse hoogstam(fruit)bomen van Regionaal Landschap de Voorkempen! Je betaalt maar 20 euro per boom. Je krijgt dan plantgoed tussen 2,5 en 3 meter hoogte zonder kluit, een steunpaal van 1,5 meter en een boomband.
 • Gebruik de elektrische wagen van de gemeente

  autodelen 1 vr 6 sep
  Heb je geen eigen wagen? Maar zou je af en toe toch eens grote boodschappen willen doen? Of heb je maar af en toe een wagen nodig? Dan kan je voortaan gebruik maken van de elektrische wagen van de gemeente Essen.
 • Soepelere voorwaarden voor een sociale lening

  Geld do 5 sep
  Vanaf 1 september 2019 zijn de toekenningsvoorwaarden voor de woonkredieten van het Vlaams Woningsfonds verruimd. Een belangrijke wijziging is de hogere maximum toegelaten verkoopvoorwaarden van woningen.
 • Maststraat wordt eerste fietsstraat in Essen

  Maststraat di 3 sep
  In Essen zijn er geen fietsstraten. Daar komt deze legislatuur verandering in. Over een lengte van 300 meter, tussen de Epicealaan en de Moerkantsebaan, wordt de Maststraat dit najaar een fietsstraat. Het is de eerste van minstens zes fietsstraten die de gemeente voorziet in Essen.
 • De eerste lichtdoorlatende zonnepanelen zijn er

  zonnepanelen douaneloods ma 2 sep
  De eerste 84 van in totaal 450 zonnepanelen zijn geleverd. Het dak van de douaneloods had in het verleden een lichtstraat dat over de hele lengte liep. In 2019 komt de lichtstraat terug maar dan moderner. In de glazen platen zitten zonnecellen verwerkt die het gebouw van energie voorzien.
 • Provincie maakt waterlopen in Essen klaar voor natte najaarsperiode

  Ruiming waterlopen ma 26 aug
  De provincie wil tegen de 'natte herfst' al haar onbevaarbare waterlopen ruimen. Het gaat om een netwerk van 2.400 km waterlopen waaruit de provincie Antwerpen overmatige plantengroei, zwerfvuil en andere hindernissen haalt. Dit onderhoud kost jaarlijks 5 miljoen euro. Ook Essen komt aan de beurt.
 • Zomersterfte bij fijnspar

  fijnspar do 20 jun
  Sinds vorige zomer kleuren heel wat fijnsparren bruin en gaan ze vervolgens dood. Meestal is de boosdoener een aantasting door een schorskever, meer bepaald: de letterzetter.
 • Renovatieproject in Dr. Jef Goossenaertsstraat en Burgemeester Dierckxsensstraat

  leegstand za 1 jun
  De sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning voorziet een grootschalig renovatieproject aan de appartementen en de woningen gelegen aan de Dokter Jef Goossenaertsstraat en de Burgemeester Dierckxsensstraat.
 • Essen wil meer woningen aansluiten op rioolnetwerk

  riool ma 6 mei
  De komende jaren zullen er in Essen heel wat rioleringswerken gebeuren. Ook de huizen in het woonbos krijgen een aansluiting op het netwerk.
 • Geniet in 2019 van energiepremies en fiscale voordelen

  dakisolatie-actie3 ma 21 jan
  In Vlaanderen worden in 2019 diverse stimuli gegeven voor energiebesparende maatregelen in zowel een bestaande woning als in een nieuwbouwwoning.
 • Het Vlaamse Woninghuurdecreet is aangepast

  te huur ma 21 jan
  De Vlaamse woninghuurdecreet is van toepassing op alle woninghuurcontracten die vanaf 1 januari 2019 worden gesloten voor een huurwoning in Vlaanderen.
 • Werf van de eeuw in Achterbroek van start op 11 februari

  kruispunt Achterbroek ma 21 jan
  Vanaf 11 februari 2019 starten er op en rond het kruispunt van Achterbroek (Kalmthout) werken die duren tot in het najaar van 2020. Deze werken zullen voor heel wat verkeershinder zorgen voor zij die richting Brasschaat moeten rijden.
 • Renteloze huurwaarborglening bij het Vlaams Woningfonds

  hwl ma 17 dec
  Het Vlaams Woningfonds verstrekt vanaf 1 januari 2019 huurwaarborgleningen opdat huurders hun waarborg zouden kunnen betalen bij het huren van een woning/appartement.
 • Geluidsoverlast: wat mag (niet)?

  Thermometer ma 29 okt
  Zoals elke gemeente krijgt het gemeentebestuur wel eens klachten over geluidsoverlast. In de meeste gevallen gaat het om geluid afkomstig van dieren of luide muziek.
1-14 Van 14