naar inhoud

Nieuws : Omgevingsbalie

 • Alle berichten
 • Drie weekends zonder treinen in oktober

  NMBS trein wo 27 sep
  In de weekends van 7 & 8 en 21 & 22 en 28 & 29 oktober zet de NMBS vervangende lijnbussen in richting Antwerpen-Centraal.
 • Download de Plan-eet app om minder voedsel te verspillen

  plan-eet vr 1 sep
  Een smakelijke manier om je grote berg restafval te verkleinen? De oplossing is heel simpel : restjes opeten! Bijna een kwart van ons restafval bestaat namelijk uit eetbare voeding.
 • Nieuwe fase voor Park Spoor Essen

  Park Spoor Essen wo 23 aug
  Het gemeentebestuur investeert in het gebied rond het voormalig rangeerstation, namelijk het stuk tussen de Grensstraat, de spoorweg en Hemelrijk. Dit ‘Park Spoor Essen’ wordt op termijn omgetoverd tot een groen belevingspark.
 • Behaag je tuin

  3-6-8-Behaag-natuurlijker wo 9 aug
  Bestel via Natuurpunt tussen 1 september en 22 oktober 2023 haagplanten en fruitbomen aan een scherpe prijs. Bestellen kan van 1 september tot 22 oktober 2023. Het afhalen gebeurt op zaterdag 25 november 2023 aan de loods van het gemeentehuis, parking Heuvelhal van 10.00 tot 11.30 uur.
 • Opheffing van tijdelijk onttrekkingsverbod onbevaarbare waterlopen in provincie Antwerpen

  kleine Aa - Steenpaal 2 vr 4 aug
  Door het droge weer en de zeer lage waterstand in de waterlopen stelde gouverneur Cathy Berx op 10 juni 2023 een tijdelijk onttrekkingsverbod in voor een aantal stroomgebieden in de provincie Antwerpen. De regen van de voorbije periode zorgde ervoor dat het watersysteem voldoende hersteld is.
 • Is je bodem vervuild door een mazoutlek?

  bodem grond plant do 29 jun
  De brandstoffensector heeft een fonds - Promaz - dat financieel en/of operationeel tussenkomt bij de sanering van bodemverontreinigingen. Ze zijn erkend door de overheid.
 • Gemeenteraad keurt herinrichtingsplan Sint-Jansstraat goed

  verkeersveilig Essen wo 21 jun
  Met de goedkeuring van het herinrichtingsplan zal de leefbaarheid en veiligheid van de Sint-Jansstraat erop vooruitgaan. Vooral voor de vele leerlingen die via Wildert naar school rijden, is dit goed nieuws.
 • Doe mee aan het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen

  tegelwippen do 23 mrt
  Van 21 maart tot en met 31 oktober 2023 vindt het eerste Vlaams Kampioenschap Tegelwippen plaats. Steden en gemeenten breken zoveel mogelijk tegels uit en vervangen ze door groen. Jij kan meehelpen om van Essen de beste tegelwipper van Vlaanderen te maken.
 • Hou het openbaar domein vrij

  Zo moet het niet wo 11 jan
  De gemeente Essen stelt meer en meer vast dat op haar grondgebied openbaar domein wordt ingenomen of bezet wordt door allerlei constructies zoals paaltjes, afsluitingen, hagen, struiken, hekken enzovoort. De constructies worden vaak geplaatst door inwoners van Essen.
 • Textielophaling: data 2023

  textielophaling do 5 jan
  In 2023 zal kringloopcentrum De Cirkel, in opdracht van IGEAN, textiel huis-aan-huis ophalen op de volgende data.
1-10 Van 10