naar inhoud

Nieuws : Openbare Infrastructuur

 • Verkeershinder centrum van Essen op 22 april

  omleiding-algemeen-400x250 vr 12 apr
  Maandag 22 april is er tussen 06.00 en 19.00 uur verkeershinder vanwege de paasmarkt. Het Heuvelplein, een deel van de Nieuwstraat en van de Stationsstraat is dan afgesloten voor alle bestuurders.
 • Voorbereidende rioleringswerken in het woonbos

  Werken in uitvoering do 28 mrt
  Van 2 tot en met 17 april zal rioolnetbeheerder Fluvius proefsleuven graven in verschillende straten van het woonbos. De werken maken deel uit van de plannen om het woonbos van een rioolnetwerk te voorzien. De werken zullen enige verkeershinder teweegbrengen.
 • Tonnagebeperking Sint-Jansstraat en Middenstraat

  tonnagebeperking vr 8 mrt
  Door de werken aan het kruispunt in Achterbroek rijdt er nu meer zwaar verkeer door de Sint-Jansstraat en de Middenstraat. Deze wegen worden veel gebruikt door scholieren en zwakke weggebruikers. Daarom voert de gemeente een tonnagebeperking voor +3,5 ton in.
 • Werf van de eeuw in Achterbroek van start op 11 februari

  kruispunt Achterbroek ma 21 jan
  Vanaf 11 februari 2019 starten er op en rond het kruispunt van Achterbroek (Kalmthout) werken die duren tot in het najaar van 2020. Deze werken zullen voor heel wat verkeershinder zorgen voor zij die richting Brasschaat moeten rijden.
 • Verkeershinder ter hoogte van Beliestraat

  werken ma 7 jan
  Door werkzaamheden aan een bouwwerf zal er ter hoogte van huisnummer 12-18 in de Beliestraat verkeershinder zijn.
 • Essen kiest voor zone 30, 50 en 70

  zone 30 50 70 wo 12 sep
  De Essenaar vindt verkeersveiligheid erg belangrijk. Daarom wordt Essen in de loop van 2018 dan ook opgedeeld in zone 30, 50 en 70. Zo maken we onze gemeente voor de weggebruiker veiliger én eenvoudiger.
 • Start bouw nieuwe turnhal najaar 2018

  turnhal wo 28 mrt
  De raad van bestuur van de vzw Turnhal Essen heeft op dinsdag 27 maart de bouw van de nieuwe hal toegewezen aan bouwbedrijf Menbo. Het bouwbedrijf uit Essen start met de bouwwerken in het najaar van 2018.
 • Ontdek de nieuwe hinderpremie

  Werken Stationsstraat do 29 jun
  Binnenkort is het zover: vanaf 1 juli kunnen handelaars beroep doen op de hinderpremie voor werken die starten na 1 juli. Om hen wat financiële ademruimte te geven, kunnen ze binnenkort gebruik maken van deze premie van 2.000 euro.
1-8 Van 8