naar inhoud

Nieuws : Milieu

 • De processierupsen zijn er weer

  processierups wo 22 mei
  De eikenprocessievlinder is een mooie onschuldige grijze nachtvlinder van enkele centimeters groot. Helaas zijn de rupsen van deze vlinder iets minder onschuldig. Zij bezitten irriterende brandharen die brandwonden op de huid en schade aan de ogen en luchtwegen veroorzaken.
 • Wie wint dit jaar de Gerinkelfiets?

  Gerinkel naar de winkel di 30 apr
  Fiets mee met ‘Gerinkel naar de winkel’ van zaterdag 4 mei tot en met 30 juni 2019 en maak kans op mooie prijzen!
 • Openbaar onderzoek over het plan-MER voor de Stroomgebiedbeheerplannen 2022-2027

  Schelde di 16 apr
  Uiterlijk op 22 december 2021 zal de Vlaamse Regering de stroomgebiedbeheerplannen 2022-2027 en het bijhorende maatregelenprogramma vaststellen. Om de mogelijke effecten van dat plan op mens en milieu in kaart te kunnen brengen, wordt een procedure voor een plan-milieueffectrapportage opgestart.
 • Maak met jouw handelszaak deel uit van de campagne 'Gerinkel naar de Winkel’

  belgerinkel do 21 mrt
  Motiveer je klanten om met de fiets of te voet naar jouw winkel of handelszaak te komen. Het enige dat je moet doen is je via onze website inschrijven voor 15 april.
 • De gemeente deelt een elektrische wagen

  Deelauto di 19 mrt
  In oktober 2017 hield de gemeente een infosessie over autodelen in Essen. In september 2018 werd dit project realiteit. 
 • Kapwerken in het Kraaienbergbosje

  Onderhoud_kettingzaag1 wo 6 feb
  De gemeente Essen kocht onlangs een dennenbosje aan ter hoogte van Kraaienberg nummer 51. Het stukje groen wordt omgevormd tot een nieuwe hondenloopzone. Gelijktijdig verbeteren we de ecologische waarde van dit bosje.
 • Versleten textiel mag in rode kledijcontainer

  textielcontainer di 29 jan
  Vanaf nu mag je versleten maar proper textiel achterlaten in de rode textielcontainers of bij de huis-aan-huisophaling van textiel.
 • Zamel dopjes in voor blindengeleidehonden

  blindegeleidehond di 29 jan
  Wist je dat je nu plastic dopjes kan inzamelen in het recyclagepark van Essen en in het gemeentehuis? De opbrengst van de dopjes gaat naar de opleiding van geleidehonden en de werking van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG).
 • Geniet in 2019 van energiepremies en fiscale voordelen

  dakisolatie-actie3 ma 21 jan
  In Vlaanderen worden in 2019 diverse stimuli gegeven voor energiebesparende maatregelen in zowel een bestaande woning als in een nieuwbouwwoning.
 • Nieuwe sorteerregels voor gft-afval vanaf 2019

  sorteerwijzer vr 14 dec
  Een groot deel van de Vlaamse burgers is al jarenlang vertrouwd met de selectieve inzameling van gft. Mede daardoor slaagt Vlaanderen erin om de hoeveelheid huisvuil laag te houden. De sorteerregels voor gft zijn, na al die jaren, aan herziening toe.
 • Geluidsoverlast: wat mag (niet)?

  Thermometer ma 29 okt
  Zoals elke gemeente krijgt het gemeentebestuur wel eens klachten over geluidsoverlast. In de meeste gevallen gaat het om geluid afkomstig van dieren of luide muziek.
1-11 Van 11