naar inhoud

Nieuws : Milieu

 • Maak onze gemeente groots met iets kleins

  lefebure wo 16 okt
  Vanaf 13 oktober tot en met 29 november organiseert Recupel, samen met het VTM-programma Make Belgium Great Again ‘De Grote Kleine Elektro Strijd’.
 • Bosrandactie 2019

  bosrandpakket di 8 okt
  Elke Essenaar die in een bos woont, kan bij Bosgroep Antwerpen Noord aan een interessant tarief een plantenpakket aankopen om de bossen mooier, diverser en weerbaarder te maken.
 • Essenaren reden 23.824 kilometer met de fiets tijdens Gerinkel naar de Winkelactie

  Robert Scheepers ma 7 okt
  Samen met de buurgemeenten en Unizo organiseerde Essen de campagne ‘Gerinkel naar de winkel’. Van de eerste zaterdag van mei tot 30 juni 2019 kregen de inwoners bij de deelnemende handelaars een stempel als ze er met de fiets of te voet winkelden.
 • Camera op ophaalwagen detecteert zwerfvuil en sluikstort

  camera IGEAN di 1 okt
  De afvalophaaldienst van IGEAN installeerde een vaste camera boven op de cabine van 1 van haar ophaalwagens. Deze camera detecteert zwerfvuil en sluikstort zodat dit snel kan worden opgehaald.
 • 1000 bomen: plant je mee?

  boomplantactie RLDV do 19 sep
  Heb je nog plaats voor een boom in je tuin? Teken in op de eerste samenaankoop van inheemse hoogstam(fruit)bomen van Regionaal Landschap de Voorkempen! Je betaalt maar 20 euro per boom. Je krijgt dan plantgoed tussen 2,5 en 3 meter hoogte zonder kluit, een steunpaal van 1,5 meter en een boomband.
 • Zomersterfte bij fijnspar

  fijnspar do 20 jun
  Sinds vorige zomer kleuren heel wat fijnsparren bruin en gaan ze vervolgens dood. Meestal is de boosdoener een aantasting door een schorskever, meer bepaald: de letterzetter.
 • Geniet in 2019 van energiepremies en fiscale voordelen

  dakisolatie-actie3 ma 21 jan
  In Vlaanderen worden in 2019 diverse stimuli gegeven voor energiebesparende maatregelen in zowel een bestaande woning als in een nieuwbouwwoning.
 • Geluidsoverlast: wat mag (niet)?

  Thermometer ma 29 okt
  Zoals elke gemeente krijgt het gemeentebestuur wel eens klachten over geluidsoverlast. In de meeste gevallen gaat het om geluid afkomstig van dieren of luide muziek.
1-8 Van 8