naar inhoud

Nieuws : Milieu

 • Provincie verbiedt het oppompen van water uit waterlopen

  water vr 19 jul
  Door de aanhoudende droogte en de weersvoorspellingen, heeft de gouverneur een captatieverbod ingevoerd in een aantal stroomgebieden, waaronder dat van de Kleine Aa. De maatregelen zijn nodig om de ecologische toestand van de waterlopen te beschermen en/of zeker niet achteruit te laten gaan.
 • Blauwalgen gespot? Meld het ons!

  blauwalg ma 8 jul
  Blauwalgen rukken alsmaar verder op. Ze komen zowel in zoet als zout water voor. Ondanks wat de naam doet uitschijnen, gaat het echter niet om een plantensoort, maar wel om schadelijke bacteri├źn.
 • Vroegere afvalophaling door warm weer

  igean container slideshow ma 24 jun
  Het KMI kondigt de komende dagen code oranje af in ons land. De voorspelde tropische weervoorspellingen hebben gevolgen voor de ophaling van het afval in onze gemeente.
 • Zomersterfte bij fijnspar

  fijnspar do 20 jun
  Sinds vorige zomer kleuren heel wat fijnsparren bruin en gaan ze vervolgens dood. Meestal is de boosdoener een aantasting door een schorskever, meer bepaald: de letterzetter.
 • De nieuwe blauwe PMD-zak komt nog niet naar Essen

  PMD stelling di 4 jun
  In heel wat gemeenten in Oost- en West-Vlaanderen kan je plastic verpakkingen in de blauwe PMD-zak stoppen. In veel Antwerpse en Limburgse gemeenten is dat nog niet het geval. Ook niet in Essen.
 • De processierupsen zijn er weer

  lint processierups wo 22 mei
  De eikenprocessievlinder is een mooie, onschuldige, grijze nachtvlinder van enkele centimeters groot. Helaas zijn de rupsen van deze vlinder iets minder onschuldig. Zij bezitten irriterende brandharen die brandwonden op de huid en schade aan de ogen en luchtwegen kunnen veroorzaken.
 • Geniet in 2019 van energiepremies en fiscale voordelen

  dakisolatie-actie3 ma 21 jan
  In Vlaanderen worden in 2019 diverse stimuli gegeven voor energiebesparende maatregelen in zowel een bestaande woning als in een nieuwbouwwoning.
 • Geluidsoverlast: wat mag (niet)?

  Thermometer ma 29 okt
  Zoals elke gemeente krijgt het gemeentebestuur wel eens klachten over geluidsoverlast. In de meeste gevallen gaat het om geluid afkomstig van dieren of luide muziek.
1-8 Van 8