naar inhoud

Nieuws : Milieu

 • Vragen over energie, wonen of renoveren? Kom dan naar het EnergieK loket

  EnergieK loket vr 31 jul
  Op maandag 10 augustus en 7 september kan je in de voormiddag in het gemeentehuis terecht met specifieke vragen over energie, wonen en renoveren. Een medewerker staat je te woord. We doen dit coronaproof!
 • Papier- en kartonophaling van zaterdag 1 augustus verschuift naar dinsdag 11 augustus

  inzameling papier en karton wo 29 jul
  De ophaling van papier en karton die in Essen gepland stond op zaterdag 1 augustus, wordt uitzonderlijk verplaatst naar dinsdag 11 augustus. De ophaling van vrijdag 7 augustus blijft ongewijzigd.
 • Vanaf 25 euro een boom dankzij de groepsaankoop

  boom planten do 9 jul
  IGEAN organiseert samen met de gemeente Essen en Regionaal Landschap de Voorkempen een groepsaankoop bomen onder de naam '1.000 bomen, plant je mee?'
 • Door letterzetter aangetaste sparren kan je best verwijderen

  fijnsparren ma 6 jul
  De letterzetter is een schorskever van zo’n halve centimeter groot, die verzwakte fijnsparren dodelijk treft. Momenteel maakt de letterzetter een opmars in Vlaanderen, doordat de voorjaars- en zomerdroogtes van de afgelopen jaren fijnsparren sterk hebben verzwakt.
 • Hoe pakt de gemeente de processierups aan?

  Processierups Essen 1 vr 19 jun
  De eikenprocessierupsen zijn weer in groten getale aanwezig. Hier en daar zie je in Essen waarschuwingsborden staan of eikenbomen met linten errond. Daar stopt het natuurlijk niet bij. De gemeente heeft een duidelijk plan van aanpak.
 • Huisvuilcontainer vol? Bied een piekzak aan

  IGEAN avalophaling wo 5 feb
  Had je een feestje en past het afval niet in je grijze huisvuilcontainer? Zet dan extra zakken naast je container. Let op, je moet dit op voorhand laten weten aan ophaaldienst IGEAN.
 • Ophaling aan huis van asbest

  asbestbeest ma 28 okt
  Vanaf maandag 4 november 2019 kan je door Igean hechtgebonden asbestmaterialen aan huis laten ophalen. Je kan aan een gunstig tarief big bags, plaatzakken of containers en beschermingsmateriaal bestellen om zo hechtgebonden asbest in je woning te laten afvoeren.
1-7 Van 7