naar inhoud

Nieuws : Milieu

 • Twee nieuwe boombruggen voor eekhoorns in Essen

  eekhoorn vr 12 aug
  In de Vijverlaan en Dreef worden er op 17 augustus twee boombruggen voor eekhoorns geplaatst.
 • Vanaf 11/08 code ROOD in natuurgebied - extreem hoog brandgevaar, wees voorzichtig!

  Brandgevaar bord.jpg wo 10 aug
  Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) kondigt vanaf 11 augustus code ROOD af voor de provincie Antwerpen. Doordat het erg droog is in onze natuur -en heidegebieden en bossen, is het brandgevaar er erg groot. Daarom geldt er vanaf vandaag een rook- en vuurverbod in deze gebieden.
 • Veegwerken van 29 augustus tot 12 september 2022

  Veegwerken ma 8 aug
  Van maandag 29 augustus tot en met maandag 12 september zijn er weer veegwerken in Essen. Alle straten met een goot krijgen een bezoek van de veegwagen. De planning van de veegwerken kan je onderaan dit bericht downloaden. Geef ons plaats om te vegen, dan kan je straat er weer tegen!
 • Wespennest in jouw tuin? De brandweer weet raad!

  wasp-nest-gaa5ec483d_1920.jpg wo 13 jul
  Als je een wespennest hebt, kan je best contact opnemen met de Brandweer Zone Rand.
 • Natuurbrandgevaar code geel, oranje of rood? Dan geldt er een vuurverbod

  code geel do 30 jun
  Verschillende natuur- en bosgebieden in Vlaanderen hebben momenteel, aan het begin van de zomerperiode, te kampen met droogte. Dit verhoogt het risico op brandgevaar aanzienlijk. In Essen was er al een algemeen rookverbod in natuurgebieden.
 • Hou het openbaar domein vrij

  Zo moet het niet wo 22 jun
  De gemeente Essen stelt meer en meer vast dat op haar grondgebied openbaar domein wordt ingenomen of bezet wordt door allerlei constructies zoals paaltjes, afsluitingen, hagen, struiken, hekken enzovoort. De constructies worden vaak geplaatst door inwoners van Essen.
 • Essen erkend als wolvenrisicogebied

  wolf-g68e75be14_1920 do 9 jun
  Essen is officieel erkend als wolvenrisicogebied. Na de doortocht van de wolf in Essen eind vorig jaar stelden we deze vraag aan de minister. Dankzij de erkenning kunnen ook Essense landbouwers nu beroep doen op ondersteuning voor de bescherming van hun dieren.
 • Gratis irrigatiewater voor landbouw

  pidpa do 9 jun
  Op de website van Pidpa kunnen landbouwers een aanvraag indienen om gerecycleerd spoelwater gratis te gebruiken als irrigatiewater.
 • MijnIGEAN: een handig nieuw platform voor jouw afvalophaling

  MijnIGEAN di 18 jan
  Wat is de stand van jouw diftar-rekening? Heb je nog voldoende voorschot of krediet voor de volgende ophaling? Hoeveel kilogram heb je bij de vorige ophaling aangeboden? En hoe zag jouw laatste betalingsuitnodiging eruit? Dit alles vind je terug op de www.mijnIGEAN.be.
 • Wordt jouw straat een “egelstraat”?

  egelstraat Joris Pinseel vr 22 okt
  Natuurpunt Noorderkempen en Gemeente Essen bundelen de krachten om de egel meer veiligheid te bieden. Vandaag staan egels in de top drie van meest gemelde verkeersslachtoffers. Sinds 2000 zijn er in Essen alleen al meer dan 260 gesneuvelde egels geregistreerd.
1-10 Van 10