naar inhoud

Nieuws : Milieu

 • Openbaar onderzoek over het plan-MER voor de Stroomgebiedbeheerplannen 2022-2027

  Schelde di 16 apr
  Uiterlijk op 22 december 2021 zal de Vlaamse Regering de stroomgebiedbeheerplannen 2022-2027 en het bijhorende maatregelenprogramma vaststellen. Om de mogelijke effecten van dat plan op mens en milieu in kaart te kunnen brengen, wordt een procedure voor een plan-milieueffectrapportage opgestart.
 • De processierupsen zijn er weer

  processierups di 9 apr
  Het is weer zo ver: het rupsenseizoen is begonnen. Op 4 april slopen de eerste rupsen uit hun eieren. Nu wachten ze met z’n allen aan de knoppen van de eikenbomen tot deze ontluiken.
 • Schade geleden tijdens de storm? Meld dit aan het gemeentebestuur

  storm do 21 mrt
  De storm van 10 maart 2019 heeft heel wat schade aangericht in Vlaanderen. Het Vlaams Rampenfonds heeft de opdracht gekregen om te onderzoeken of de storm in aanmerking komt om erkend te worden als algemene ramp.
 • De gemeente deelt een elektrische wagen

  Deelauto di 19 mrt
  In oktober 2017 hield de gemeente een infosessie over autodelen in Essen. In september 2018 werd dit project realiteit. 
 • Duurzame markt - Puur Lokaal

  puur lokaal vr 8 mrt
  Zot van korte keten? Neem dan deel aan Puur Lokaal, een marktje met biologische, eerlijke en streekeigen producten op het Heuvelplein in Essen.
 • Kapwerken in het Kraaienbergbosje

  Onderhoud_kettingzaag1 wo 6 feb
  De gemeente Essen kocht onlangs een dennenbosje aan ter hoogte van Kraaienberg nummer 51. Het stukje groen wordt omgevormd tot een nieuwe hondenloopzone. Gelijktijdig verbeteren we de ecologische waarde van dit bosje.
 • Versleten textiel mag in rode kledijcontainer

  textielcontainer di 29 jan
  Vanaf nu mag je versleten maar proper textiel achterlaten in de rode textielcontainers of bij de huis-aan-huisophaling van textiel.
 • Zamel dopjes in voor blindengeleidehonden

  blindegeleidehond di 29 jan
  Wist je dat je nu plastic dopjes kan inzamelen in het recyclagepark van Essen en in het gemeentehuis? De opbrengst van de dopjes gaat naar de opleiding van geleidehonden en de werking van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG).
 • Geniet in 2019 van energiepremies en fiscale voordelen

  dakisolatie-actie3 ma 21 jan
  In Vlaanderen worden in 2019 diverse stimuli gegeven voor energiebesparende maatregelen in zowel een bestaande woning als in een nieuwbouwwoning.
 • Nieuwe sorteerregels voor gft-afval vanaf 2019

  sorteerwijzer vr 14 dec
  Een groot deel van de Vlaamse burgers is al jarenlang vertrouwd met de selectieve inzameling van gft. Mede daardoor slaagt Vlaanderen erin om de hoeveelheid huisvuil laag te houden. De sorteerregels voor gft zijn, na al die jaren, aan herziening toe.
 • Geluidsoverlast: wat mag (niet)?

  Thermometer ma 29 okt
  Zoals elke gemeente krijgt het gemeentebestuur wel eens klachten over geluidsoverlast. In de meeste gevallen gaat het om geluid afkomstig van dieren of luide muziek.
1-11 Van 11