naar inhoud

Nieuws : Ondernemersloket

 • Geef je telewerkers door aan de RSZ

  RSZ ma 29 mrt
  De regering heeft beslist dat het toezicht op de naleving moet versterkt worden. Daarom moeten alle werkgevers vanaf de maand april voor elke maand een beperkt aantal gegevens aan de RSZ meedelen.
 • Tips voor winkels en lijst van voornaamste toegelaten activiteiten

  FOD economie ma 29 mrt
  Op de website van de FOD Economie kunnen handelaars een lijst vinden met zaken die al dan niet geopend zijn of handelsactiviteiten die mogen plaatsvinden. Er is ook een handige webpagina met tips voor winkels, sectorprotocollen, een formulier om contactgegevens enzovoort.
 • Nieuw stratenplan op komst

  Stratenplan Essen do 28 jan
  Met de goedkeuring van het bestuur van Essen, bereidt de firma Gentle nv uit Heusden-Zolder een heruitgave van het gemeentelijk stratenplan voor. De uitgever, die het plan gratis verspreidt naar alle adressen in Essen, doet hiervoor opnieuw een beroep op adverteerders.
 • Meldpunt Covid-19 voor bedrijven, verenigingen en scholen

  lijst di 11 aug
  Om als gemeentebestuur tijdens deze coronacrisis kort op de bal te kunnen spelen, heeft de gemeente snel informatie nodig. Daarom vragen we aan alle bedrijven, verenigingen en scholen om bevestigde besmettingen te melden via dit meldpunt. Doe dit zeker als er meerdere besmettingen zijn.
 • Opvolging of overname van uw zaak - Gids voor handelaars

  gids handelaars do 4 okt
  Het Agentschap Innoveren en Ondernemen brengt een gids uit voor handelaars om de opvolging of overname van hun zaak vlot te laten verlopen.
 • Zoek makkelijk werk over de grens

  grens Nederland België di 19 sep
  Werk zoeken doen we in België vaak via interimbureaus in eigen land of via de website van de VDAB. Essen is echter een grensgemeente. Waarom niet over de grens kijken naar ander werk? Of zelfs nog verder?
1-6 Van 6