naar inhoud

Nieuws

 • Dien tot 5 april je plattelandssubsidie in

  platteland essen do 14 feb
  Kan jouw organisatie (lokaal bestuur, socio-culturele vereniging, landbouw- of natuurvereniging, toeristisch initiatief …) extra financiële steun gebruiken? Bekijk dan vandaag nog of je een project kan indienen voor plattelandssubsidies.
 • Retributiereglement jeugdactiviteiten paasvakantie 2019

  do 14 feb
  Het schepencollege van 30 januari 2019 heeft goedkeuring gehecht aan volgende retributie:
 • Kapwerken in het Kraaienbergbosje

  Onderhoud_kettingzaag1 wo 6 feb
  De gemeente Essen kocht onlangs een dennenbosje aan ter hoogte van Kraaienberg nummer 51. Het stukje groen wordt omgevormd tot een nieuwe hondenloopzone. Gelijktijdig verbeteren we de ecologische waarde van dit bosje.
 • BE-Alert vervangt sirenes

  sirene vr 1 feb
  Sinds 1 januari 2019 is het sirenenetwerk van het Crisiscentrum van de FOD Binnenlandse Zaken niet meer actief in België. In Essen stonden er 3 sirenes opgesteld die vanaf nu dus niet meer zullen luiden.
 • Gemeente Essen dient SDG Action Award in

  SDG-Goals 2.png vr 1 feb
  De Verenigde Naties wil initiatieven belonen die de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG) op een innovatieve manier in de kijker zetten. Dat doet het door een SDG Action Award uit te reiken.
 • Gemeentebestuur pleit voor premie voor beveiliging tuinhuis

  tuinhuis do 31 jan
  In Essen verschuift de inbraak in woningen vaak naar tuinhuizen. Deze zijn minder goed beveiligd en er staan soms dure fietsen in.
 • Sport vier woensdagen op rij samen met je kleinkinderen

  sport oma opa di 29 jan
  Dankzij de gemeente kan je samen met je kleinkind sporten! Tussen de krokus- en paasvakantie voorzien we een leuke lessenreeks.
 • Sta met jouw bedrijf op de regiojobbeurs

  jobbeurs di 29 jan
  De gemeentebesturen van Essen, Kalmthout en Wuustwezel zorgen ervoor dat jij nieuwe werkkrachten vindt in de buurt van jouw bedrijf. De regionale jobbeurs vindt dit jaar plaats op dinsdag 7 mei in de sporthal van Gitok in Kalmthout van 11.00 tot 16.00 uur.
 • Succesvolle resultaten voor stageprogramma in Witzenberg

  stageprogramma witzenberg di 29 jan
  Het Zuid-Afrikaanse Witzenberg en de gemeente Essen werken samen aan het Job Placement Program. Daarbij worden tien kwetsbare Zuid-Afrikaanse jongeren in een lokaal bedrijf of bij het gemeentebestuur van Witzenberg geplaatst om werkervaring op te doen.
 • Versleten textiel mag in rode kledijcontainer

  textielcontainer di 29 jan
  Vanaf nu mag je versleten maar proper textiel achterlaten in de rode textielcontainers of bij de huis-aan-huisophaling van textiel.
 • Zamel dopjes in voor blindengeleidehonden

  blindegeleidehond di 29 jan
  Wist je dat je nu plastic dopjes kan inzamelen in het recyclagepark van Essen en in het gemeentehuis? De opbrengst van de dopjes gaat naar de opleiding van geleidehonden en de werking van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG).
 • Liga Autisme Vlaanderen lanceert Autisme Chat

  autisme chat ma 28 jan
  Op maandag 28 januari start de Liga Autisme Vlaanderen met een uniek aanbod voor personen met autisme en hun omgeving: de Autisme Chat. Het is een gratis en anonieme chat waar men terecht kan met vragen rondom autisme.
 • Nu ook AED-toestel aan het treinstation van Essen

  AED-toestel stationsgebouw ma 28 jan
  De gemeente kocht de afgelopen jaren al heel wat AED-toestellen aan en voorzag enkele openbare gebouwen van een defibrillator. Het stationsgebouw ontbrak mocht niet ontbreken. Daarom werd er onlangs een toestel geïnstalleerd.
 • Hou je voetpad sneeuw- en ijzelvrij

  sneeuwvrij wo 23 jan
  In geval van sneeuw en ijs staat de gemeente klaar om zout te strooien, ook op de belangrijkste fietspaden. We zijn echter niet in staat om elk voetpad te strooien en doen daarom beroep op elke Essenaar.
 • Mini-klimaatmars in Essen

  klimaatmars Essen wo 23 jan
  Het vijfde jaar verzorging van Don Bosco Mariaberg marcheerde vandaag van het stationsgebouw naar het gemeentehuis van Essen om hun klimaateisen af te leveren aan het schepencollege.
 • Vier rode brievenbussen minder in Essen

  rode brievenbus wo 23 jan
  Tegen eind maart zullen er in Essen vier rode Bpost brievenbussen verdwijnen.
 • Eerste lading kurkenstoppen gaat naar goed doel

  kurken stoppen di 22 jan
  Goed nieuws! De kurkenstoppenactie van vzw Feestvarken loopt gesmeerd!
 • OCMW Essen en vzw Feestvarken bezorgen kinderen in armoede een hartverwarmende verjaardag

  feestvarken vzw di 22 jan
  Met de kerst- en eindejaarsdagen in het verschiet is het weer volop ‘pakjestijd’. Temidden het feestgedruis mogen we niet vergeten, dat nog heel wat kinderen uit de boot vallen omdat ze opgroeien in armoede.
 • Geniet in 2019 van energiepremies en fiscale voordelen

  dakisolatie-actie3 ma 21 jan
  In Vlaanderen worden in 2019 diverse stimuli gegeven voor energiebesparende maatregelen in zowel een bestaande woning als in een nieuwbouwwoning.
 • Het Vlaamse Woninghuurdecreet is aangepast

  te huur ma 21 jan
  De Vlaamse woninghuurdecreet is van toepassing op alle woninghuurcontracten die vanaf 1 januari 2019 worden gesloten voor een huurwoning in Vlaanderen.
 • Werf van de eeuw in Achterbroek van start op 11 februari

  kruispunt Achterbroek ma 21 jan
  Vanaf 11 februari 2019 starten er op en rond het kruispunt van Achterbroek (Kalmthout) werken die duren tot in het najaar van 2020. Deze werken zullen voor heel wat verkeershinder zorgen voor zij die richting Brasschaat moeten rijden.
 • Snoeiwerken in Essen

  snoeiwerken vr 18 jan
  Tussen 1 februari en 31 maart 2019 start de gemeente met snoeiwerken van straatbomen. Hier en daar moet er ook een oude of zieke boom gerooid worden.
 • Gezocht (m/v): patrimoniumbeheerder

  job do 17 jan
  Het gemeentebestuur van Essen gaat over tot de aanwerving van een voltijds patrimoniumbeheerder (contractueel, onbepaalde duur).
1-23 Van 23