naar inhoud

Nieuws

 • Regiojobbeurs: save the date!

  jobbeurs do 12 sep
  De volgende regiojobbeurs vindt plaats op 24 maart 2020 van 18.00 tot 21.00 uur in de Heuvelhal van Essen. Bedrijven in en buiten Essen kunnen deze datum alvast noteren in de agenda.
 • Wij hebben jouw hulp en jouw raam nodig!

  spreuken in het straatbeeld do 12 sep
  De gemeente Essen werd genomineerd als warme gemeente. Met een aantal acties willen de komende jaren focussen op het psychisch welzijn van kinderen. Om dat te kunnen, hebben we ramen van handelaars, winkels, horecazaken enzovoort nodig!
 • Gebruik de elektrische wagen van de gemeente

  autodelen 1 vr 6 sep
  Heb je geen eigen wagen? Maar zou je af en toe toch eens grote boodschappen willen doen? Of heb je maar af en toe een wagen nodig? Dan kan je voortaan gebruik maken van de elektrische wagen van de gemeente Essen.
 • Nieuw stratenplan in de brievenbus

  stratenplan essen 2019 vr 6 sep
  In september kreeg elke Essenaar een nieuw stratenplan in de bus. De uitgever, de firma Gentle nv uit Heusden-Zolder, deed hiervoor een beroep op Essense adverteerders. Op het stratenplan staan de nieuwste straten, trage wegen en fietspaden.
 • Soepelere voorwaarden voor een sociale lening

  Geld do 5 sep
  Vanaf 1 september 2019 zijn de toekenningsvoorwaarden voor de woonkredieten van het Vlaams Woningsfonds verruimd. Een belangrijke wijziging is de hogere maximum toegelaten verkoopvoorwaarden van woningen.
 • Maststraat wordt eerste fietsstraat in Essen

  Maststraat di 3 sep
  In Essen zijn er geen fietsstraten. Daar komt deze legislatuur verandering in. Over een lengte van 300 meter, tussen de Epicealaan en de Moerkantsebaan, wordt de Maststraat dit najaar een fietsstraat. Het is de eerste van minstens zes fietsstraten die de gemeente voorziet in Essen.
 • Natuurbeheerders gezocht die handen uit de mouwen willen steken

  bermbeheer di 3 sep
  Essen kent enkele groene plekjes met vaak unieke planten die een helpende hand kunnen gebruiken. De natuurbeheerders van Natuurpunt Noorderkempen zijn op zoek naar een vaste ploeg vrijwilligers die zich twee keer per jaar wil inzetten om de lokale fauna en flora een duw in de rug te geven.
 • De eerste lichtdoorlatende zonnepanelen zijn er

  zonnepanelen douaneloods ma 2 sep
  De eerste 84 van in totaal 450 zonnepanelen zijn geleverd. Het dak van de douaneloods had in het verleden een lichtstraat dat over de hele lengte liep. In 2019 komt de lichtstraat terug maar dan moderner. In de glazen platen zitten zonnecellen verwerkt die het gebouw van energie voorzien.
 • Provincie maakt waterlopen in Essen klaar voor natte najaarsperiode

  Ruiming waterlopen ma 26 aug
  De provincie wil tegen de 'natte herfst' al haar onbevaarbare waterlopen ruimen. Het gaat om een netwerk van 2.400 km waterlopen waaruit de provincie Antwerpen overmatige plantengroei, zwerfvuil en andere hindernissen haalt. Dit onderhoud kost jaarlijks 5 miljoen euro. Ook Essen komt aan de beurt.
 • Gezocht (m/v/x): startbaner medewerker verkeersveiligheid

  job do 22 aug
  Het gemeentebestuur van Essen gaat over tot de voltijdse (38/38) contractuele aanwerving van een medewerker verkeersveiligheid.
 • Essen geselecteerd als 'Warme Gemeente'

  warme gemeente di 20 aug
  1 op 5 jongeren geeft aan zich niet goed in zijn vel te voelen… een ontluisterend cijfer, dat zich dan ook vertaalt in het hoge zelfdodingscijfer in Vlaanderen. Tijd om daar iets aan te doen! Dat is ook de motivatie van Essen, dat mee instapt in het project Warme Steden en Gemeenten.
1-11 Van 11