naar inhoud

Nieuws

 • BeNe Ladies Tour wordt heuse kampioenenparade

  Marta BASTIANELLI 05 wo 17 jul
  Donderdagavond gaat de BeNe Ladies Tour (2.1) van start met een proloog in de straten van Utrecht. Vrijdag is het de beurt aan Essen. Vanaf 12.15 uur maken de beste wielrensters ter wereld hun opwachting aan het Heuvelplein.
 • Op stap door het oorlogsverleden van Essen

  Wandelroutes WOII di 16 jul
  Als een van de laatste Belgische gemeenten werd Essen in oktober 1944 bevrijd door de Britten en Canadezen. Ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding, stippelde een gemeentelijke werkgroep drie unieke wandelroutes doorheen Essen uit. De wandelbrochures over WOII zijn vanaf nu verkrijgbaar!
 • Gemeente zet in op burgerparticipatie

  participatieavond wo 10 jul
  De komende jaren zet het gemeentebestuur van Essen in op burgerparticipatie: de inwoners nauwer betrekken bij het beleid en ze actief laten meebouwen aan de Essense samenleving van morgen. Hun kennis en ervaring dragen bij tot een groter draagvlak voor de te nemen beslissingen.
 • Statbel organiseert een enquête in onze gemeente

  statbel di 9 jul
  Tussen 23 september en 23 oktober 2019 zullen enquêteurs van Statbel, het Belgische statistiekbureau, en Eurostat onderzoek doen naar arbeidskrachten bij 20.000 huishoudens. Ook in onze gemeente werden er huishoudens geselecteerd om mee te werken aan de enquête.
 • Blauwalgen gespot? Meld het ons!

  blauwalg ma 8 jul
  Blauwalgen rukken alsmaar verder op. Ze komen zowel in zoet als zout water voor. Ondanks wat de naam doet uitschijnen, gaat het echter niet om een plantensoort, maar wel om schadelijke bacteriën.
 • Verkeershinder in Essen vanwege BeNe Ladies Tour op vrijdag 19 juli

  verkeershinder wielrennen ma 8 jul
  De eerste rit van de BeNe Ladies Tour start op vrijdag 19 juli in Essen. Dit wielerspektakel brengt enige verkeershinder met zich mee. Tussen 08.00 en 18.00 uur zijn er enkele straten afgesloten voor het verkeer.
 • Wij zoeken seingevers voor de BeNe Ladies Tour op 19 juli

  seingever ma 8 jul
  De beste vrouwelijke wielerploegen van de wereld komen op vrijdag 19 juli naar Essen. Als seingever kan jij ervoor zorgen dat alles in goede banen verloopt. We hebben er nog heel wat nodig!
 • Douaneloods ontvangt Robotland

  loods vr 5 jul
  Na ongeveer een jaar restauratiewerken krijgt de als monument beschermde Douaneloods stilaan zijn oude grandeur terug. Het omvangrijke gebouw wordt letterlijk steen per steen onder handen genomen en hersteld zoals het vroeger was.
 • Essense speeltuinen worden rookvrij

  rookvrij speeltuin vr 5 jul
  We kijken niet meer vreemd op als er op bepaalde plaatsen ook buiten een rookverbod geldt: op sommige terrassen, op het perron van een station. En als er kinderen in de buurt zijn al helemaal niet. Daarom wil de gemeente alle speeltuinen rookvrij maken.
 • Nieuw stratenplan op komst

  Stratenplan Essen do 4 jul
  Met de goedkeuring van het bestuur van Essen, bereidt de firma Gentle nv uit Heusden-Zolder een heruitgave van het gemeentelijk stratenplan voor. De uitgever, die het plan gratis verspreidt naar alle adressen in Essen, doet hiervoor opnieuw een beroep op adverteerders.
 • Kampioenenhuldiging in nieuw jasje

  kampioenen 2019 di 2 jul
  Op vrijdag 28 juni zette de gemeente Essen haar kampioenen op een voetstuk. De jaarlijkse kampioenenhuldiging werd in een nieuw jasje gestoken: de klassieke trofee werd vervangen door een praktische sporthanddoek en de oorkonde ziet er nu veel frisser uit.
 • Paardrijden voor mindervaliden in Nispen

  Impuls vr 28 jun
  Vlak over de grens kunnen mindervaliden onder begeleiding paardrijden. 'Stichting Paardrijden voor Gehandicapten Impuls' maakt het mogelijk dat kinderen, jongeren en volwassenen met welke beperking dan ook, kunnen genieten van de paardensport.
 • Retributie speelpleinen 2019

  do 27 jun
  Tijdens het college van burgemeester en schepenen van 8 mei 2019 werd goedkeuring gehecht aan volgende retributie:
 • Bestrijding processierups: gemeente Essen roept bijstand in van Civiele Bescherming

  Processierups wo 26 jun
  Het aantal meldingen van eikenprocessierupsen ligt dit jaar ongewoon hoog. De gemeente Essen zet alle mogelijke middelen in om de diertjes op openbaar terrein te bestrijden, maar komt momenteel handen te kort. Daarom roept het bestuur de extra hulp in van de Civiele Bescherming.
 • Vroegere afvalophaling door warm weer

  igean container slideshow ma 24 jun
  Het KMI kondigt de komende dagen code oranje af in ons land. De voorspelde tropische weervoorspellingen hebben gevolgen voor de ophaling van het afval in onze gemeente.
 • 1Gezin1Plan ondersteunt gezinnen met hun vragen en zorgen

  1Gezin1Plan do 20 jun
  1Gezin1Plan Noorderkempen bestaat uit een team, dat samen met gezinnen op zoek gaat naar hun netwerk. Het doel hiervan is om gezinnen en hun netwerk, samen met eventueel betrokken hulpverlening, te ondersteunen in hun vragen en zorgen.
 • Het gemeentebestuur gaat voor een gezonde gemeente

  Brigitte gezonde gemeente do 20 jun
  Op maandag 19 juni ondertekende de gemeente Essen - vertegenwoordigd door schepen van gezondheid Brigitte Van Aert - het Charter Gezonde Gemeente. Door het ondertekenen van het Charter engageren de gemeenten zich om de komende 6 jaar in te zetten op gezondheidsbevordering en ziektepreventie.
 • Zomersterfte bij fijnspar

  fijnspar do 20 jun
  Sinds vorige zomer kleuren heel wat fijnsparren bruin en gaan ze vervolgens dood. Meestal is de boosdoener een aantasting door een schorskever, meer bepaald: de letterzetter.
 • Industriezone Rijkmaker breidt uit in 2020

  Fase 2 rijkmaker wo 19 jun
  In 2020 krijgt de industriezone Rijkmaker een forse uitbreiding. De gemeente is volop bezig om de landbouwgronden om te vormen naar industriegronden. Er komen heel wat percelen bij. Goed nieuws dus voor de werkgelegenheid in onze gemeente.
 • Retributie aanbod schoolvoorstellingen 2019-2020

  wo 19 jun
  Tijdens het college van burgemeester en schepenen van 27 maart 2019 werd goedkeuring gehecht aan volgende retributie:
 • Ga de strijd aan tegen voedselverspilling met de app Too Good To Go

  too good to go Van Thillo di 18 jun
  Met de app Too Good To Go kan je goedkoop overschotten aan voedsel kopen bij een supermarkt, restaurant, slager, bakkerij enzovoort. Bakkerij Van Thillo is de eerste in Essen die voedselpaketten aanbiedt via de app.
1-21 Van 21