naar inhoud

Nieuws

 • Ik hou(t) van erfgoed!

  erfgoed boom in de kijker vr 29 sep
  Heb jij een oude boom in je tuin of heb je weet van een mooie, volwassen dreef of houtkant in je buurt? Heb jij oude foto’s of ken je nog verhalen en tradities rond een oude boom, bijzondere dreef of houtwal in Essen?
 • In oktober drie weekends zonder treinen

  NMBS trein vr 29 sep
  2023 staat vol met werken aan de bovenleiding en de spooroverwegen op lijn 12. We herinneren jullie er graag aan dat er tijdens de weekends van 21-22 en 28-29 oktober geen treinen rijden tussen Essen en Antwerpen-Centraal. Raadpleeg steeds de NMBS-app of de routeplanner op www.belgiantrain.be
 • Weekend van de klant!

  weekend van de klant vr 29 sep
  Ook dit jaar worden klanten extra in de bloemetjes gezet tijdens het Weekend van de Klant op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober.
 • Eindejaarsactie 'Liever Lokaal'

  liever lokaal do 28 sep
  De provincie Antwerpen organiseert samen met de gemeente Essen van 9 december 2023 tot en met 14 januari 2024 de eindejaarsactie 'Liever Lokaal'. We zetten dan de lokale handelaar veelvuldig in de kijker.
 • Ontwerpbesluit omgevingsverguning H. Essers Logistics Bergen op Zoom

  do 28 sep
  Op 15 april 2022 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van H. Essers Logistics Services Company Nederland B.V. (hierna: H. Essers).
 • Drie weekends zonder treinen in oktober

  NMBS trein wo 27 sep
  In de weekends van 7 & 8 en 21 & 22 en 28 & 29 oktober zet de NMBS vervangende lijnbussen in richting Antwerpen-Centraal.
 • Verkeershinder tussen 18 en 29 oktober tijdens kermis Wildert

  2019herfstESSEN_kermis_Wildert-2 vr 22 sep
  Op 22, 23, 24 en 29 oktober is er weer kermis in Wildert. Dat zorgt rond deze periode voor enkele omleidingen in het centrum van het dorp.
 • Gezocht: Startbaner verkeersveiligheid

  Veilig naar school web di 12 sep
  De gemeente Essen zoekt een jonge, gemotiveerde en leergierige werkkracht die de verkeersveiligheid rondom schoolomgevingen wil verbeteren en die wil werken aan allerhande acties die de verkeersveiligheid promoten.
 • Doneer een boek voor 11.11.11

  Boekenstand - kopie ma 11 sep
  Vanaf 2 oktober 2023 kan je boeken doneren in het gemeentehuis en Oxfam Wereldwinkel, Spoorwegstraat 8. De boekenverkoop vindt plaats tijdens Bazaar Mundial en de opbrengst gaar naar 11.11.11.
 • Zet je kraam op Bazaar Mundial

  Bazaar Mundial vr 8 sep
  Op 18 en 19 november 2023 brengen we de wereld weer bijeen in Essen. Dat weekend verzamelen we in de Heuvelhal voor een nieuwe editie van Bazaar Mundial. Wij zoeken nog standhouders!
 • Gezocht: ploegbaas schoonmaak (C1-C3)

  1080 x 1080 ploegbaas schoonmaak.jpg do 7 sep
  We zoeken een nieuwe collega om ons team van poetshulpen aan te sturen. Solliciteren kan tot en met 10 oktober 2023.
 • Ik hou(t) van Erfgoed!

  eik wo 6 sep
  Ons houtig erfgoed dreigt stilaan te verdwijnen. De Antwerpse Regionale Landschappen, IOED’s en erfgoedcellen bundelen daarom hun krachten om de verbondenheid tussen houtig erfgoed en de mens weer onder de aandacht te brengen.
 • Gezocht: administratief medewerker vergunningen

  administratief medewerker vergunningen ma 4 sep
  Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en dynamische medewerker die bereid is om zich snel in te werken in de materie van vergunningen. Solliciteer tot en met 10 oktober en maak deel uit van ons team!
 • Openbaar onderzoek collector Nolsebaan-Steenovenstraat

  ma 4 sep
  Aquafin, het bedrijf dat in Vlaanderen verantwoordelijk is voor de infrastructuur van de waterzuivering, wil werken uitvoeren aan de collector Nolsebaan-Steenovenstraat. Dit project moet het afvalwater van het woonbos Wildert aansluiten op de rioolwaterzuiveringsinstallatie.
 • Stalen vos verwelkomt bewoners Vossenboslaan

  Willy Beyers en Luc Van den Bulck ma 4 sep
  Wijkbewoners van de Vossenboslaan Luc Van den Bulck en Willy Beyers bundelden hun creatieve krachten en maakten een stalen beeld van een vos voor hun wijk. “De vos kijkt richting de toegang tot onze straat en verwelkomt iedereen die hier moet zijn”, verklaart Luc.
 • Besluit omgevingsvergunning Vos Logistics Roosendaal B.V.

  vr 1 sep
  Op 29 juli 2021 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Vos Logistics Roosendaal B.V. Het betreft een aanvraag om revisievergunning en voor het vergroten van de maximale hoeveelheid aan opslag van gevaarlijke stoffen.
 • Download de Plan-eet app om minder voedsel te verspillen

  plan-eet vr 1 sep
  Een smakelijke manier om je grote berg restafval te verkleinen? De oplossing is heel simpel : restjes opeten! Bijna een kwart van ons restafval bestaat namelijk uit eetbare voeding.
 • Vrijwilliger gezocht voor de Speelbabbel!

  vacature speelbabbel vr 1 sep
  Heb je interesse in de leefwereld van baby’s en peuters, ben je vlot in de omgang, heb je een luisterend oor en ben je respectvol naar elke bezoeker? Kan jij je vrij maken op dinsdagvoormiddag? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken!
1-18 Van 18