naar inhoud

Nieuws : Openbare Infrastructuur

 • Alle berichten
 • Deel fietsostrade blijft werfzone tot half februari

  fietsostrade paviljoenweg do 5 dec
  Ondanks dat er vanaf 6 december (onder voorbehoud van het weer) een eerste laag asfalt ligt op het deel van de fietsostrade tussen de Paviljoenweg en de Kalmthoutsesteenweg, blijft dit deel tot en met half februari een werfzone.
 • Wegenwerken van 25 november tot en met 11 december 2019

  Asfaltwerken vr 22 nov
  Van maandag 25 november tot en met woensdag 11 december vinden er wegenwerken plaats in Essen (data kunnen wijzigen door weersomstandigheden). De voorbereidende werken en de asfalteringswerken zullen voor verkeershinder zorgen.
 • De eerste lichtdoorlatende zonnepanelen zijn er

  zonnepanelen douaneloods ma 2 sep
  De eerste 84 van in totaal 450 zonnepanelen zijn geleverd. Het dak van de douaneloods had in het verleden een lichtstraat dat over de hele lengte liep. In 2019 komt de lichtstraat terug maar dan moderner. In de glazen platen zitten zonnecellen verwerkt die het gebouw van energie voorzien.
 • Provincie maakt waterlopen in Essen klaar voor natte najaarsperiode

  Ruiming waterlopen ma 26 aug
  De provincie wil tegen de 'natte herfst' al haar onbevaarbare waterlopen ruimen. Het gaat om een netwerk van 2.400 km waterlopen waaruit de provincie Antwerpen overmatige plantengroei, zwerfvuil en andere hindernissen haalt. Dit onderhoud kost jaarlijks 5 miljoen euro. Ook Essen komt aan de beurt.
 • Douaneloods ontvangt Robotland

  loods vr 5 jul
  Na ongeveer anderhalf jaar restauratiewerken krijgt de als monument beschermde Douaneloods stilaan zijn oude grandeur terug en komt de opening van het gebouw in zicht. Het omvangrijke gebouw werd letterlijk steen per steen onder handen genomen en hersteld zoals het vroeger was.
1-5 Van 5