naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Dvd Niemandsland te koop

  DVD za 10 nov
  Vanaf nu kan je de dvd van (N)iemandsland bestellen. Dit voor het democratische bedrag van 12 euro.
 • Tijdelijke politiereglementen november 2018

  do 1 nov
  Door het schepencollege werd besloten volgende tijdelijke politiereglementen af te kondigen voor de manifestaties:
 • Rioleringsprobleem Over d'Aa

  straatkolk di 30 okt
  Op maandag 29 oktober zijn er problemen opgedoken met de afwatering van vuil water op een deel van Over d'Aa. De gemeente kreeg meldingen van straatkolken die vol water staan en enkele kelders waar vuil water in staat.
 • Bazaar Mundial

  Bazaar Mundial ma 29 okt
  Essen en de Wereld brengt culturen samen op Bazaar Mundial, een bruisend trefpunt in Heuvelhal
 • Chrysanten

  chrysant ma 29 okt
  Tijdens Allerheiligen staan er weer heel wat chrysanten aan de graven van de begraafplaatsen in Essen. Twee weken voor en na Allerheiligen kan je de bloempotten aan het gangpad voor de graven zetten.
 • Gebruik #SchitterendEssen2

  fluo ma 29 okt
  Laat je zien en val in de prijzen! De gemeentelijke fluoactie is terug! Opnieuw focust de actie zich op scholieren, het verenigingsleven én op particulieren. Goede zichtbaarheid is namelijk niet alleen aan de schoolpoort van groot belang, maar overal in het verkeer.
 • Geluidsoverlast: wat mag (niet)?

  Thermometer ma 29 okt
  Zoals elke gemeente krijgt het gemeentebestuur wel eens klachten over geluidsoverlast. In de meeste gevallen gaat het om geluid afkomstig van dieren of luide muziek.
 • Resultaten duurzaam op kamp

  Duurzame Scouts ma 29 okt
  Scouts en Gidsen Heikant, KLJ Hoek, Chiro OLV en Chiro Klavertje 4 gingen afgelopen zomer duurzaam op kamp.
 • Walnoten voor De Vlotter

  walnotenolie ma 29 okt
  Heb jij een overschot aan walnoten? Neem dan contact op met dagopvang De Vlotter.
 • Geen papieren goudengids meer? Schrijf je dan uit

  gouden gids wo 24 okt
  FCR Media is de bedeler van de gouden gids. Gebruik je de goudengids niet meer? Schrijf je dan uit.
 • Gratis blad naar het recyclagepark

  bladkorven - kopie wo 24 okt
  Heb je veel bladafval van je eigen bomen? Geen probleem. Breng de bladeren (enkel zuiver blad!) gratis naar het recyclagepark tussen 15 oktober en 17 december. Je kan de bladeren ook composteren in je eigen tuin. Na enkele maanden zijn ze verteerd en kan je ze gebruiken om de bodem te verbeteren.
 • Veegwerken van 19 november tot en met 3 december

  Veegplan wo 24 okt
  Van maandag 19 november tot en met maandag 3 december krijgen alle straten met goten en aanliggende parkeerstroken een veegbeurt.
 • Winnaars fietscampagne 'Gerinkel naar de Winkel' bekend

  gerinkel ma 22 okt
  De inwoners van Essen legden afgelopen zomer maar liefst 23.645 kilometer met de fiets af. Die afstand realiseerden ze door hun inkopen met de fiets te doen. Samen zorgden ze ervoor dat er 4.731 kg minder CO2 werd uitgestoten. Met de fietscampagne vielen er ook prijzen te winnen!
 • CD&V en sp.a gaan ook de komende zes jaar Essen besturen

  Raadzaal Essen wo 17 okt
  Dinsdagavond bereikten CD&V en sp.a een akkoord om de huidige coalitie in Essen verder te zetten. Gaston Van Tichelt blijft burgemeester. Over de precieze samenstelling van het college en de verdeling van de bevoegdheden wordt de komende dagen nog verder onderhandeld. Meer info volgt later.
 • Opvolging of overname van uw zaak - Gids voor handelaars

  gids handelaars do 4 okt
  Het Agentschap Innoveren en Ondernemen brengt een gids uit voor handelaars om de opvolging of overname van hun zaak vlot te laten verlopen.
 • Wild-groei zoekt talent met ambitie

  wildgroei do 4 okt
  Loop jij met een idee rond waar meer in zit? Denk je dat er een ondernemer in jou schuilt? Kom dan op 6 oktober om 16.00 uur naar het Paviljoen en krijg de ondersteuning die jij nodig hebt!
 • Boombruggen voor eekhoorns in Essen

  eekhoorn di 2 okt
  Op dinsdag 9 oktober worden op verschillende plekken in Essen boombruggen opgehangen. Dat zijn dikke touwen die ervoor zorgen dat soorten die in bomen leven, veilig de oversteek kunnen maken naar een ander gebied.
 • Verloren voorwerpen speelpleinen

  verloren voorwerpen di 2 okt
  De vele verloren voorwerpen van de speelpleinen kunnen opgehaald worden aan de Vrijetijdsbalie in het gemeentehuis. De spullen blijven daar drie maanden liggen en gaan daarna naar 't Schakeltje.
 • Opgelet voor de Afrikaanse varkenspest

  afrikaanse varkenspest vr 28 sep
  Afrikaanse varkenspest (AVP) is een zeer besmettelijke, virale ziekte die varkens en everzwijnen treft. Deze ziekte is aanwezig in Oost-Europa en is opgedoken in België bij wilde fauna in september 2018 (wilde everzwijnen).
 • Nieuw Koninklijk Besluit identificatie en registratie pluimvee en konijnen

  konijn do 27 sep
  Op 4 juli 2018 is het koninklijk besluit (KB) verschenen dat de wetgeving over identificatie- en registratie (I&R) voor pluimvee en konijnen vastlegt. Ontdek welke wijzigingen dit KB meebrengt voor u als pluimvee- of konijnenhouder.
 • Deel Maststraat en Leemstraat krijgt nieuwe bomen en voetpaden

  Maststraat Leemstraat wo 26 sep
  De gemeente Essen bracht het straatbeeld in de wijk Heikant uitvoerig in kaart. Op een aantal plaatsen bevinden de voetpaden zich in verouderde staat. Daarom starten vanaf 1 oktober ingrijpende verbeteringswerken in de Maststraat en de Leemstraat.
 • Gemeente Essen en AZ Klina willen volwaardig zorgpunt uitbouwen

  ondertekening vr 21 sep
  Het gemeentebestuur van Essen zal samen met AZ Klina een toekomstgericht zorgcentrum ontwikkelen in de gemeente. Beide partners tekenden hiervoor vrijdag een engagementsverklaring. Het ‘Zorgpunt’ zal een nieuw concept zijn dat zorg verleent dicht bij huis.
 • Herinrichting Over d'Aa: asfalteringswerken op 4 en 5 oktober

  asfalt over d'aa do 13 sep
  Door vertragingen bij de aannemer, zal op donderdag 4 oktober het stuk tussen het kruispunt van de Postbaan tot aan Sany Logistics worden geasfalteerd. Op vrijdag 5 oktober is het de beurt aan het stuk tussen Sany Logistics en de Ring. Eerder was er spraken dat dit andersom zou gebeuren.
 • Essen kiest voor zone 30, 50 en 70

  zone 30 50 70 wo 12 sep
  De Essenaar vindt verkeersveiligheid erg belangrijk. Daarom wordt Essen in de loop van 2018 dan ook opgedeeld in zone 30, 50 en 70. Zo maken we onze gemeente voor de weggebruiker veiliger én eenvoudiger.
 • Koop voordelig planten voor het woonbos en de weekendzone

  plantactie di 11 sep
  Jij kan je eigendom groener maken aan een scherpe prijs en dat dankzij de bosrandactie van de Bosgroep Antwerpen specifiek voor de bewoners van de weekendzone en het woonbos.
 • Vallei van de Kleine Aa krijgt grote opknapbeurt

  interreg wo 5 sep
  De komende maanden plant de provincie Antwerpen ingrijpende werken in en om de Kleine Aa tussen Over d’Aa en de grens met Nederland.
 • Lessen Nederlands voor anderstaligen in Essen

  lessen nederlands di 4 sep
  Het Centrum Voor Volwassenenonderwijs (CVO) Ivoran biedt verschillende cursussen aan, onder andere lessen Nederlands voor anderstaligen.
 • Publieksraadpleging over nieuwe Bijzondere Nood- en Interventieplannen VLS Jules Servaes

  seveso wo 22 aug
  Van 5 november 2018 tot 4 december 2018 organiseert de Gouverneur van Antwerpen een publieksraadpleging over het nieuwe Bijzondere Nood- en Interventieplan van VLS Jules Servaes, gelegen te Antwerpen. Als inwoner van Essen kunt u de ontwerpteksten raadplegen en uw opmerkingen formuleren.
 • IGEAN energielening aan 2% nog tot eind 2018

  igean di 7 aug
  Om nog in aanmerking te komen voor de 2% lening moet je dossier bij IGEAN ingediend worden uiterlijk op vrijdag 7 december 2018.
 • VZW Turnhal ontvangt Vlaamse subsidie van 425.923 euro

  turnhal 1 ma 9 jul
  VZW Turnhal mocht voor de tweede maal op veertien dagen goed nieuws ontvangen. Nadat het Ministerie van Onderwijs voor een dik miljoen huursubsidies toekende aan dit dossier, kregen we het positieve nieuws dat het dossier turnhal ook bij sport Vlaanderen kan rekenen op een grote subsidie.
1-30 Van 43