naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Tijdelijke politiereglementen 2020

  wo 1 jan
  Door het schepencollege werd besloten volgende tijdelijke politiereglementen af te kondigen voor de manifestaties:
 • Vaarstraat afgesloten voor verkeer vermoedelijk op 27 november 2019

  Wegenwerken do 14 nov
  Door een huisaansluiting aan de riolering, zal de Vaarstraat ter hoogte van huisnummer 24 A volledig zijn afgesloten. Dit zal gebeuren tussen 25 en 29 november en is vermoedelijk op 27 november.
 • Crossborder ochtendsessie: trek de juiste medewerkers aan (over de grens)

  crossborder di 12 nov
  Deze ochtendsessie is niet bij de deur, maar misschien wel interessant voor Essense bedrijven en ondernemers die in tijden van arbeidskrapte de juiste medewerkers willen aantrekken.
 • Save the date: jobbeurs op 24 maart 2020

  2014_04 Jobbeurs (11) di 12 nov
  De gemeentebesturen van Essen, Kalmthout en Wuustwezel slaan opnieuw de handen in elkaar voor de organisatie van een regionale jobbeurs. Dit jaar staat de beurs gepland op dinsdag 24 maart 2020 in de Heuvelhal van Essen en dat van 18.00 tot 21.00 uur.
 • Straattatoeage tijdens de Week van de Pleegzorg

  straattatoeage pleeggezin vlaanderen di 12 nov
  Van 15 tot 24 november is er de Week van de Pleegzorg. In Essen verschijnen er dan rondom de scholen straattatoeages op de stoep.
 • Waar en wanneer komt de Sint naar Essen?

  Sint Essen za 9 nov
  Binnenkort meert zijn stoomboot vanuit Spanje weer aan en wachten hem drukke tijden in onze regio. In Essen vieren alvast vijf wijken de blijde intocht van de Sint. Deze intochten worden voorbereid door sinterklaascomités die achter de schermen hard werken om kinderen een topdag te bezorgen.
 • Donkweg en Bontstraat één dag afgesloten tussen 18 en 22 november

  omleiding-algemeen-400x250 do 7 nov
  Door de werken aan de fietsotrade worden de Donkweg en de Bontstraat ter hoogte van de spoorwegovergang gedurende één dag afgesloten en dat tussen 18 en 22 november.
 • KMI zoekt vrijwillige waarnemers

  thermometerhutten (foto: KMI) do 7 nov
  Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) is op zoek naar een plichtbewuste waarnemer in Essen. Het instituut zoekt iemand die dagelijks meteorologische gegevens noteert en doorstuurt. Word jij straks onze Essense Frank Deboosere of Sabine Hagedoren?
 • Veegwerken van 18 november tot 2 december 2019

  Veegplan do 7 nov
  Van maandag 18 november tot en met maandag 2 december krijgen alle straten met goten en aanliggende parkeerstroken een veegbeurt.
 • Verhuurders: let op met kamerwoningen!

  verhuur kamer do 7 nov
  De laatste tijd merken het gemeentebestuur en de Politiezone Grens dat meer en meer woningen worden onderverdeeld in kamers waar arbeidsmigranten gehuisvest worden. Hier wordt niet altijd de verplichte omgevingsvergunning voor aangevraagd.
 • Sluikstortplaats van groenafval wordt een speel- en rustruimte

  bosje Suzannalaan ma 4 nov
  De gemeente zal samen met de Bosgroep Antwerpen Noord het bosje aan de Suzannalaan opwaarderen tot een plek waar kinderen kunnen spelen en waar de buurt tot rust kan komen.
 • Essen heeft nu ook een G-café

  G-café wo 30 okt
  Op vraag van ouders van een kind met een beperking, organiseerde de gemeente Essen op 23 oktober voor de eerste keer een G-café. Ouders konden er hun kennis en ervaring delen en de gemeente en de Christelijke Mutualiteit gaven er informatie over de ondersteuningsmogelijkheden.
 • Tsjechische brandweermannen op bezoek in Essen

  Hradistko brandweer 2019 di 29 okt
  Tijdens het weekend van 13 tot 16 september 2019 ontving de Essense brandweer een delegatie van het korps uit Hradistko, de Tsjechische zustergemeente van Essen.
 • Ophaling aan huis van asbest

  asbestbeest ma 28 okt
  Vanaf maandag 4 november 2019 kan je door Igean hechtgebonden asbestmaterialen aan huis laten ophalen. Je kan aan een gunstig tarief big bags, plaatzakken of containers en beschermingsmateriaal bestellen om zo hechtgebonden asbest in je woning te laten afvoeren.
 • Heraanleg tweede fase Over d'Aa start na de winter

  Horendonk ma 21 okt
  We naderen de volgende fase in de heraanleg van Over d’Aa. De nutsmaatschappijen hebben hun voorbereidende werken zo goed als afgerond. De oude nutsleidingen werden vernieuwd en verplaatst.
 • Maak onze gemeente groots met iets kleins

  lefebure wo 16 okt
  Vanaf 13 oktober tot en met 29 november organiseert Recupel, samen met het VTM-programma Make Belgium Great Again ‘De Grote Kleine Elektro Strijd’.
 • Vernieuwde hulpmiddelendatabank

  Hulpmiddelendatabank ma 14 okt
  Vlibank is een databank met informatie over hulpmiddelen en aanpassingen voor personen met een handicap, hun mantelzorgers of begeleiders. Zopas is deze Vlaamse hulpmiddelendatabank vernieuwd. Door de nieuwe vormgeving en een eenvoudigere indeling vind je gemakkelijker de producten die je zoekt.
 • Bosrandactie 2019

  bosrandpakket di 8 okt
  Elke Essenaar die in een bos woont, kan bij Bosgroep Antwerpen Noord aan een interessant tarief een plantenpakket aankopen om de bossen mooier, diverser en weerbaarder te maken.
 • Essenaren reden 23.824 kilometer met de fiets tijdens Gerinkel naar de Winkelactie

  Robert Scheepers ma 7 okt
  Samen met de buurgemeenten en Unizo organiseerde Essen de campagne ‘Gerinkel naar de winkel’. Van de eerste zaterdag van mei tot 30 juni 2019 kregen de inwoners bij de deelnemende handelaars een stempel als ze er met de fiets of te voet winkelden.
 • Camera op ophaalwagen detecteert zwerfvuil en sluikstort

  camera IGEAN di 1 okt
  De afvalophaaldienst van IGEAN installeerde een vaste camera boven op de cabine van 1 van haar ophaalwagens. Deze camera detecteert zwerfvuil en sluikstort zodat dit snel kan worden opgehaald.
 • Sport samen met je (klein)kind in Gymhal De Grens

  sporten met mama en papa di 1 okt
  Heb je een actieve kleuter en wil je hem of haar laten kennis maken met sport? Kom dan samen met je (klein)kind in november naar de Heuvelhal!
 • Klantenkantoor Fluvius in Essen sluit op 1 november

  Fluvius ma 30 sep
  Netbedrijf Fluvius, in 2018 ontstaan uit de fusie van Eandis en Infrax, voert aanpassingen door in zijn kantorennetwerk. Daardoor zullen 12 van de 42 klantenkantoren van Fluvius op 1 november 2019 sluiten, waaronder het kantoor van Essen.
 • Retributie sporten met mama en papa

  ma 30 sep
  Tijdens het college van burgemeester en schepenen van 25 september 2019 werd goedkeuring gehecht aan volgende retributie:
 • De eerste lichtdoorlatende zonnepanelen zijn er

  zonnepanelen douaneloods ma 2 sep
  De eerste 84 van in totaal 450 zonnepanelen zijn geleverd. Het dak van de douaneloods had in het verleden een lichtstraat dat over de hele lengte liep. In 2019 komt de lichtstraat terug maar dan moderner. In de glazen platen zitten zonnecellen verwerkt die het gebouw van energie voorzien.
 • Provincie maakt waterlopen in Essen klaar voor natte najaarsperiode

  Ruiming waterlopen ma 26 aug
  De provincie wil tegen de 'natte herfst' al haar onbevaarbare waterlopen ruimen. Het gaat om een netwerk van 2.400 km waterlopen waaruit de provincie Antwerpen overmatige plantengroei, zwerfvuil en andere hindernissen haalt. Dit onderhoud kost jaarlijks 5 miljoen euro. Ook Essen komt aan de beurt.
 • Op stap door het oorlogsverleden van Essen

  Wandelroutes WOII di 16 jul
  Als een van de laatste Belgische gemeenten werd Essen in oktober 1944 bevrijd door de Britten en Canadezen. Ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding, stippelde een gemeentelijke werkgroep drie unieke wandelroutes doorheen Essen uit. De wandelbrochures over WOII zijn vanaf nu verkrijgbaar.
 • Douaneloods ontvangt Robotland

  loods vr 5 jul
  Na ongeveer een jaar restauratiewerken krijgt de als monument beschermde Douaneloods stilaan zijn oude grandeur terug. Het omvangrijke gebouw wordt letterlijk steen per steen onder handen genomen en hersteld zoals het vroeger was.
 • Paardrijden voor mindervaliden in Nispen

  Impuls vr 28 jun
  Vlak over de grens kunnen mindervaliden onder begeleiding paardrijden. 'Stichting Paardrijden voor Gehandicapten Impuls' maakt het mogelijk dat kinderen, jongeren en volwassenen met welke beperking dan ook, kunnen genieten van de paardensport.
 • 1Gezin1Plan ondersteunt gezinnen met hun vragen en zorgen

  1Gezin1Plan do 20 jun
  1Gezin1Plan Noorderkempen bestaat uit een team, dat samen met gezinnen op zoek gaat naar hun netwerk. Het doel hiervan is om gezinnen en hun netwerk, samen met eventueel betrokken hulpverlening, te ondersteunen in hun vragen en zorgen.
 • Zomersterfte bij fijnspar

  fijnspar do 20 jun
  Sinds vorige zomer kleuren heel wat fijnsparren bruin en gaan ze vervolgens dood. Meestal is de boosdoener een aantasting door een schorskever, meer bepaald: de letterzetter.
1-30 Van 54