naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Brandweer houdt oefeningen in leegstaande huizen Burgemeester Dierckxsensstraat

  brandweer vr 17 jan
  De sociale woningen in de Burgemeester Dierckxsensstraat staan al enige tijd leeg. Zij zullen gerenoveerd worden door sociale koop- en huurmaatschappij De Ideale Woning. Ondertussen maakt de brandweer gebruik van de lege huizen om oefeningen uit te voeren.
 • Deel Beliestraat afgesloten op 21 januari en van 28 tot 31 januari

  Werken in uitvoering vr 17 jan
  Door isolatiewerken en chapewerken is de Beliestraat ter hoogte van huisnummers 12 tot 18 afgesloten voor alle verkeer.
 • Bezoek nu maandag 20 januari het EnergieK loket

  energiehuis wo 15 jan
  Wil je graag energie besparen, maar weet je niet goed hoe? Ben je van plan om je huis te verbouwen en denk je hierbij aan energiebesparende renovaties? Kom dan maandag 20 januari naar het EnergieK loket in het gemeentehuis tussen 09.00 en 12.00 uur.
 • Aanpassing tarieven afvalophaling en recyclagepark

  Containerpark betaalterminal di 14 jan
  Vanaf 1 januari 2020 zijn de prijzen van de tarieven voor de betalende fracties op het recyclagepark en de tarieven voor de diftar-ophaling van gft en huisvuil aangepast.
 • Snoei- en vellingswerken in Essen voorjaar 2020

  snoeiwerken foto: fotografils di 14 jan
  Tot en met april 2020 vinden er in Essen heel wat snoei- en vellingswerken plaats.
 • Verkeershinder centrum op 23 februari

  carnaval ma 13 jan
  Op zondag 23 februari trekt de carnavalsstoet door het centrum van Essen. Dit zal tussen 09.00 en 22.00 uur voor verkeershinder zorgen.
 • Storm en rukwinden tussen 9 en 15 maart 2019 erkend als ramp

  stormschade di 7 jan
  De Vlaamse Regering heeft op 13 december 2019 de storm en rukwinden met een lokaal karakter die hebben plaatsgevonden tussen 9 en 15 maart 2019 op het grondgebied van 85 gemeenten als algemene ramp erkend. De deadline voor het indienen van de aanvragen tot financiële tegemoetkoming is 31/03/2020.
 • Verkeershinder Heikantstraat van 13 tot 31 januari

  Wegenwerken di 7 jan
  Door de aanleg van een verhoogd kruispunt zal de Heikantstraat ter hoogte van huisnummer 20-22 afgesloten zijn voor alle verkeer. Er is een omleiding voorzien via de Oude Baan, Kerkstraat, Veldweg en de Heikantstraat.
 • IGEAN haalt vanaf nu je huisvuil op in Essen

  Huisvuilcontainer wo 1 jan
  Voor ons afvalbeleid werkt Essen al een hele tijd samen met de intercommunale IGEAN. Zo baten zij voor ons niet alleen het recyclagepark uit, maar verzorgen ook de ophalingen van o.a. gft en pmd. Vanaf 1 januari 2020 neemt IGEAN ook de ophaling van huisvuilcontainers voor zijn rekening.
 • Tijdelijke politiereglementen 2020

  wo 1 jan
  Door het schepencollege werd besloten volgende tijdelijke politiereglementen af te kondigen voor de manifestaties:
 • Gemeenteraad van Essen keurt meerjarenplan 2020-2025 goed

  MJP 2020-2025 do 19 dec
  Essen moet ook de komende jaren een moderne, groene, warme én gezonde gemeente blijven. Op sommige vlakken wil het bestuur de lat nog hoger leggen en de troeven van Essen volop uitspelen. Dat is de grote ambitie van het meerjarenplan 2020-2025, dat de gemeenteraad op 18 december 2019 goedkeurde.
 • Lokaal Dienstencentrum zoekt helpende handen

  LDC eten 2 di 17 dec
  Lokaal Dienstencentrum (LDC) 't Gasthuis in de Nollekensstraat rekent op vrijwilligers om een goede service te kunnen bieden aan haar bezoekers. Het LDC is dringend op zoek naar vers bloed!
 • Nieuwe borden verwelkomen bezoekers bij Grenspark Kalmthoutse Heide

  onthulling bord Ravenhof di 17 dec
  Grenspark Kalmthoutse Heide plaatste nieuwe informatieborden aan de onthaalpoorten en de verschillende parkings van het gebied. In Essen staan er zelfs twee officiële poorten naar het natuurpark, namelijk aan de Huybergsebaan (wordt spoedig geplaatst) en aan het toeristisch kantoor.
 • Deel fietsostrade blijft werfzone tot half februari

  fietsostrade paviljoenweg do 5 dec
  Ondanks dat er vanaf december een eerste laag asfalt ligt op het deel van de fietsostrade tussen de Paviljoenweg en de Kalmthoutsesteenweg, blijft dit deel tot en met half februari een werfzone.
 • Reclamewerving voor tweejaarlijkse gemeentegids

  Gemeentegids Essen.jpg wo 4 dec
  De gemeente werkt op dit ogenblik aan een nieuwe uitgave van de gemeentegids. Daarvoor werkt het samen met de firma Publi-touch (Inforegio), die de reclamewerving doet voor de gids.
 • Voorkom vastvriezen van je gft-afval

  gft bak in sneeuw ma 2 dec
  Het gebeurt wel eens dat gft-afval vastvriest in de container. Hierdoor kan de container niet altijd volledig geledigd worden door de ophaaldienst. Wij geven enkele tips om dit te voorkomen.
 • Mooimakers van het Don Bosco Mariaberginstituut ontvangen cheque t.w.v. van 915 euro

  mariaberg wo 27 nov
  Leerlingen van het Don Bosco Mariaberginstituut kregen vandaag uit handen van het schepencollege van Essen een cheque ter waarde van 915,00 euro. Dat kregen ze niet zomaar. Ze verdienden dit omdat ze een actieplan indienden om hun buurt proper te houden.
 • Er zijn terug enkele tuinen vrij in de Samentuin Hemelrijk

  samentuin di 26 nov
  Wil je zelf ecologisch groenten kweken of zoek je goede grond voor je moestuin? Grijp nu je kans! In de Samentuin Hemelrijk komen enkele tuinen vrij.
 • Trakteer iemand op een nieuwe ervaring met de bonnenkaart van Essen

  bonnenkaart warme william vr 22 nov
  In het kader van de Warme Gemeenten, lanceert de gemeente Essen een nieuwe actie gericht op sport-, cultuur- en jeugdverenigingen. De bonnenkaart met de boodschap 'Ik trakteer je op een nieuwe ervaring' moedigt verenigingen aan om jongeren aan te spreken en samen iets te ondernemen.
 • Draag jij fluo tijdens donkere dagen?

  fluo op WIGO do 21 nov
  Net als voorgaande jaren engageert het gemeentebestuur van Essen zich om scholieren massaal in fluo te hijsen.
 • Save the date: jobbeurs op 24 maart 2020

  2014_04 Jobbeurs (11) di 12 nov
  De gemeentebesturen van Essen, Kalmthout en Wuustwezel slaan opnieuw de handen in elkaar voor de organisatie van een regionale jobbeurs. Dit jaar staat de beurs gepland op dinsdag 24 maart 2020 in de Heuvelhal van Essen en dat van 18.00 tot 21.00 uur.
 • Verhuurders: let op met kamerwoningen!

  verhuur kamer do 7 nov
  De laatste tijd merken het gemeentebestuur en de Politiezone Grens dat meer en meer woningen worden onderverdeeld in kamers waar arbeidsmigranten gehuisvest worden. Hier wordt niet altijd de verplichte omgevingsvergunning voor aangevraagd.
 • Sluikstortplaats van groenafval wordt een speel- en rustruimte

  bosje Suzannalaan ma 4 nov
  De gemeente zal samen met de Bosgroep Antwerpen Noord het bosje aan de Suzannalaan opwaarderen tot een plek waar kinderen kunnen spelen en waar de buurt tot rust kan komen.
 • Ophaling aan huis van asbest

  asbestbeest ma 28 okt
  Vanaf maandag 4 november 2019 kan je door Igean hechtgebonden asbestmaterialen aan huis laten ophalen. Je kan aan een gunstig tarief big bags, plaatzakken of containers en beschermingsmateriaal bestellen om zo hechtgebonden asbest in je woning te laten afvoeren.
 • Heraanleg tweede fase Over d'Aa start na de winter

  Horendonk ma 21 okt
  We naderen de volgende fase in de heraanleg van Over d’Aa. De nutsmaatschappijen hebben hun voorbereidende werken zo goed als afgerond. De oude nutsleidingen werden vernieuwd en verplaatst.
 • Vernieuwde hulpmiddelendatabank

  Hulpmiddelendatabank ma 14 okt
  Vlibank is een databank met informatie over hulpmiddelen en aanpassingen voor personen met een handicap, hun mantelzorgers of begeleiders. Zopas is deze Vlaamse hulpmiddelendatabank vernieuwd. Door de nieuwe vormgeving en een eenvoudigere indeling vind je gemakkelijker de producten die je zoekt.
 • Klantenkantoor Fluvius in Essen gesloten sinds 1 november

  Fluvius ma 30 sep
  Netbedrijf Fluvius, in 2018 ontstaan uit de fusie van Eandis en Infrax, voert aanpassingen door in zijn kantorennetwerk. Daardoor zijn 12 van de 42 klantenkantoren van Fluvius sinds 1 november 2019 gesloten, waaronder het kantoor van Essen.
 • De eerste lichtdoorlatende zonnepanelen zijn er

  zonnepanelen douaneloods ma 2 sep
  De eerste 84 van in totaal 450 zonnepanelen zijn geleverd. Het dak van de douaneloods had in het verleden een lichtstraat dat over de hele lengte liep. In 2019 komt de lichtstraat terug maar dan moderner. In de glazen platen zitten zonnecellen verwerkt die het gebouw van energie voorzien.
 • Douaneloods ontvangt Robotland

  loods vr 5 jul
  Na ongeveer anderhalf jaar restauratiewerken krijgt de als monument beschermde Douaneloods stilaan zijn oude grandeur terug en komt de opening van het gebouw in zicht. Het omvangrijke gebouw werd letterlijk steen per steen onder handen genomen en hersteld zoals het vroeger was.
 • 1Gezin1Plan ondersteunt gezinnen met hun vragen en zorgen

  1Gezin1Plan do 20 jun
  1Gezin1Plan Noorderkempen bestaat uit een team, dat samen met gezinnen op zoek gaat naar hun netwerk. Het doel hiervan is om gezinnen en hun netwerk, samen met eventueel betrokken hulpverlening, te ondersteunen in hun vragen en zorgen.
1-30 Van 45