naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Regiojobbeurs: save the date!

  jobbeurs do 12 sep
  De volgende regiojobbeurs vindt plaats op 24 maart 2020 van 18.00 tot 21.00 uur in de Heuvelhal van Essen. Bedrijven in en buiten Essen kunnen deze datum alvast noteren in de agenda.
 • Wij hebben jouw hulp en jouw raam nodig!

  spreuken in het straatbeeld do 12 sep
  De gemeente Essen werd genomineerd als warme gemeente. Met een aantal acties willen de komende jaren focussen op het psychisch welzijn van kinderen. Om dat te kunnen, hebben we ramen van handelaars, winkels, horecazaken enzovoort nodig!
 • Gebruik de elektrische wagen van de gemeente

  autodelen 1 vr 6 sep
  Heb je geen eigen wagen? Maar zou je af en toe toch eens grote boodschappen willen doen? Of heb je maar af en toe een wagen nodig? Dan kan je voortaan gebruik maken van de elektrische wagen van de gemeente Essen.
 • Nieuw stratenplan in de brievenbus

  stratenplan essen 2019 vr 6 sep
  In september kreeg elke Essenaar een nieuw stratenplan in de bus. De uitgever, de firma Gentle nv uit Heusden-Zolder, deed hiervoor een beroep op Essense adverteerders. Op het stratenplan staan de nieuwste straten, trage wegen en fietspaden.
 • Soepelere voorwaarden voor een sociale lening

  Geld do 5 sep
  Vanaf 1 september 2019 zijn de toekenningsvoorwaarden voor de woonkredieten van het Vlaams Woningsfonds verruimd. Een belangrijke wijziging is de hogere maximum toegelaten verkoopvoorwaarden van woningen.
 • Maststraat wordt eerste fietsstraat in Essen

  Maststraat di 3 sep
  In Essen zijn er geen fietsstraten. Daar komt deze legislatuur verandering in. Over een lengte van 300 meter, tussen de Epicealaan en de Moerkantsebaan, wordt de Maststraat dit najaar een fietsstraat. Het is de eerste van minstens zes fietsstraten die de gemeente voorziet in Essen.
 • Natuurbeheerders gezocht die handen uit de mouwen willen steken

  bermbeheer di 3 sep
  Essen kent enkele groene plekjes met vaak unieke planten die een helpende hand kunnen gebruiken. De natuurbeheerders van Natuurpunt Noorderkempen zijn op zoek naar een vaste ploeg vrijwilligers die zich twee keer per jaar wil inzetten om de lokale fauna en flora een duw in de rug te geven.
 • De eerste lichtdoorlatende zonnepanelen zijn er

  zonnepanelen douaneloods ma 2 sep
  De eerste 84 van in totaal 450 zonnepanelen zijn geleverd. Het dak van de douaneloods had in het verleden een lichtstraat dat over de hele lengte liep. In 2019 komt de lichtstraat terug maar dan moderner. In de glazen platen zitten zonnecellen verwerkt die het gebouw van energie voorzien.
 • Provincie maakt waterlopen in Essen klaar voor natte najaarsperiode

  Ruiming waterlopen ma 26 aug
  De provincie wil tegen de 'natte herfst' al haar onbevaarbare waterlopen ruimen. Het gaat om een netwerk van 2.400 km waterlopen waaruit de provincie Antwerpen overmatige plantengroei, zwerfvuil en andere hindernissen haalt. Dit onderhoud kost jaarlijks 5 miljoen euro. Ook Essen komt aan de beurt.
 • Gezocht (m/v/x): startbaner medewerker verkeersveiligheid

  job do 22 aug
  Het gemeentebestuur van Essen gaat over tot de voltijdse (38/38) contractuele aanwerving van een medewerker verkeersveiligheid.
 • Essen geselecteerd als 'Warme Gemeente'

  warme gemeente di 20 aug
  1 op 5 jongeren geeft aan zich niet goed in zijn vel te voelen… een ontluisterend cijfer, dat zich dan ook vertaalt in het hoge zelfdodingscijfer in Vlaanderen. Tijd om daar iets aan te doen! Dat is ook de motivatie van Essen, dat mee instapt in het project Warme Steden en Gemeenten.
 • Gezocht (m/v/x): afdelingshoofd Vrije Tijd

  job wo 14 aug
  Het gemeentebestuur van Essen gaat over tot de voltijdse (38/38) statutaire aanwerving van een afdelingshoofd Vrije Tijd.
 • Gezocht (m/v/x): Diensthoofd Sociale Dienst

  job wo 14 aug
  Het gemeentebestuur van Essen gaat over tot de voltijdse (38/38) contractuele aanwerving van een diensthoofd Sociale Dienst.
 • Gezocht (m/v/x): ICT-coördinator

  job wo 14 aug
  Het gemeentebestuur van Essen gaat over tot de voltijdse (38/38) statutaire aanwerving van een ICT-coördinator.
 • Opgepast voor namaak

  pidpabadge ma 12 aug
  Pidpa, het waterbedrijf van de provincie Antwerpen, waarschuwt haar klanten dat regelmatig personen zich valselijk voordoen als medewerkers van Pidpa en op deze manier de woning proberen binnen te dringen of proberen te achterhalen wanneer de bewoners niet thuis zijn.
 • Publieke raadpleging van het Provinciaal Beleidsplan Ruimte Antwerpen

  publieke raadpleging ma 29 jul
  Hoe wonen we in de toekomst? Hoe zullen onze kinderen en kleinkinderen wonen? Hebben ze bossen en weiden om in te spelen? Kopen zij nog groenten, fruit en vlees uit de buurt? Staan zij met hun auto in de file?
 • Nieuwe cursusreeks reanimatie in het najaar

  AED vr 26 jul
  De gemeente organiseert dit najaar een nieuwe gratis cursus reanimatie. De lessenreeks loopt van september tot december in GC de Oude Pastorij. Hiernaast is er op 12 oktober voor het eerst ook een opfrissingscursus.
 • Op stap door het oorlogsverleden van Essen

  Wandelroutes WOII di 16 jul
  Als een van de laatste Belgische gemeenten werd Essen in oktober 1944 bevrijd door de Britten en Canadezen. Ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding, stippelde een gemeentelijke werkgroep drie unieke wandelroutes doorheen Essen uit. De wandelbrochures over WOII zijn vanaf nu verkrijgbaar.
 • Statbel organiseert een enquête in onze gemeente

  statbel di 9 jul
  Tussen 23 september en 23 oktober 2019 zullen enquêteurs van Statbel, het Belgische statistiekbureau, en Eurostat onderzoek doen naar arbeidskrachten bij 20.000 huishoudens. Ook in onze gemeente werden er huishoudens geselecteerd om mee te werken aan de enquête.
 • Douaneloods ontvangt Robotland

  loods vr 5 jul
  Na ongeveer een jaar restauratiewerken krijgt de als monument beschermde Douaneloods stilaan zijn oude grandeur terug. Het omvangrijke gebouw wordt letterlijk steen per steen onder handen genomen en hersteld zoals het vroeger was.
 • Essense speeltuinen worden rookvrij

  rookvrij speeltuin vr 5 jul
  We kijken niet meer vreemd op als er op bepaalde plaatsen ook buiten een rookverbod geldt: op sommige terrassen, op het perron van een station. En als er kinderen in de buurt zijn al helemaal niet. Daarom wil de gemeente alle speeltuinen rookvrij maken.
 • Paardrijden voor mindervaliden in Nispen

  Impuls vr 28 jun
  Vlak over de grens kunnen mindervaliden onder begeleiding paardrijden. 'Stichting Paardrijden voor Gehandicapten Impuls' maakt het mogelijk dat kinderen, jongeren en volwassenen met welke beperking dan ook, kunnen genieten van de paardensport.
 • 1Gezin1Plan ondersteunt gezinnen met hun vragen en zorgen

  1Gezin1Plan do 20 jun
  1Gezin1Plan Noorderkempen bestaat uit een team, dat samen met gezinnen op zoek gaat naar hun netwerk. Het doel hiervan is om gezinnen en hun netwerk, samen met eventueel betrokken hulpverlening, te ondersteunen in hun vragen en zorgen.
 • Zomersterfte bij fijnspar

  fijnspar do 20 jun
  Sinds vorige zomer kleuren heel wat fijnsparren bruin en gaan ze vervolgens dood. Meestal is de boosdoener een aantasting door een schorskever, meer bepaald: de letterzetter.
 • Industriezone Rijkmaker breidt uit in 2020

  Fase 2 rijkmaker wo 19 jun
  In 2020 krijgt de industriezone Rijkmaker een forse uitbreiding. De gemeente is volop bezig om de landbouwgronden om te vormen naar industriegronden. Er komen heel wat percelen bij. Goed nieuws dus voor de werkgelegenheid in onze gemeente.
 • Retributie aanbod schoolvoorstellingen 2019-2020

  wo 19 jun
  Tijdens het college van burgemeester en schepenen van 27 maart 2019 werd goedkeuring gehecht aan volgende retributie:
 • Ken jij het G-platform van Essen al?

  G-sport basket2[1] - kopie vr 7 jun
  Ben je op zoek naar een activiteit die toegankelijk is voor of rekening houdt met mensen met een beperking? Zoek je een G-sport of wil je weten wat het G-aanbod is in Essen? Dan moet je op het G-platform zijn op de gemeentelijke website.
 • Renovatieproject in Dr. Jef Goossenaertsstraat en Burgemeester Dierckxsensstraat

  leegstand za 1 jun
  De sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning voorziet een grootschalig renovatieproject aan de appartementen en de woningen gelegen aan de Dokter Jef Goossenaertsstraat en de Burgemeester Dierckxsensstraat.
 • Sterrenkindjes krijgen voornaam of familienaam

  sterrenkind wo 29 mei
  Een kind verliezen, ook tijdens de zwangerschap, is een ingrijpende gebeurtenis. Een nieuwe wetgeving steekt de ouders een hart onder de riem. Vanaf 31 maart 2019 kunnen ze hun ongeboren kindje, ook gekend als sterrenkindje, officieel laten registreren vanaf 140 dagen na de bevruchting.
 • Omgevingsvergunning voor fase 2 Over d'Aa aangevraagd

  Over d'Aa wo 22 mei
  Graag informeren we je over de verdere stap in de heraanleg van Over d’Aa. Zoals je kan vaststellen, zijn de voorbereidende werken aan fase 2 intussen gestart.
1-30 Van 52