naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Kraaienberg afgesloten op 3 juni

  do 25 mei
  Op 3 juni is een stuk van de Kraaienberg tussen Over d'Aa en de Deckerslaan afgesloten voor verkeer naar aanleiding van de Hibou feesten. De omleiding loopt langs Over d'Aa en de Postbaan.
 • Rouwregister voor Guy Van den Broek

  2019 - Guy Van den Broek.jpg do 25 mei
  Het droevige nieuws bereikte ons dat gemeenteraadslid Guy Van den Broek is overleden. Er ligt een rouwregister klaar in de zaal bibliotheek, eerste verdieping van het gemeentehuis.
 • Raadpleeg online omgevingsvergunningsdossiers met het Inzageloket

  bouwpremies 7 di 23 mei
  De Vlaamse Overheid lanceert het Inzageloket, waarmee je omgevingsvergunningsdossiers digitaal kan raadplegen. Waar je vroeger tijdens de openingsuren naar het gemeentehuis moest, kan je dat nu doen wanneer het jou past.
 • Bestel nu je kortingsbon voor energiezuinige toestellen!

  kabel groen 2.jpg vr 19 mei
  Heb je recht op het sociaal tarief voor aardgas en elektriciteit en heb je een nieuwe energiezuinige wasmachine, droogkast, koelkast of diepvriezer nodig? Gebruik dan de Fluvius-korting van 250 euro bij de aankoop van een nieuw energiezuinig toestel. En doe dat best voor 1 juli 2023!
 • Een beter voetpad voor de Nieuwstraat

  verkeersveilige Nieuwstraat di 16 mei
  Vanaf het einde van het Heuvelplein tot aan het kruispunt Stationsstraat/Nieuwstraat vernieuwt de gemeente het voetpad in de Nieuwstraat aan één zijde. De voorbereidende werken starten op 30 mei.
 • Retributie speelpleinen 2023

  ma 15 mei
  Tijdens het college van burgemeester en schepenen van 10 mei 2023 werd goedkeuring gehecht aan volgende retributie:
 • RUP Rijkmaker fase 2 verder in ontwikkeling

  Rup Rijkmaker 2.png zo 14 mei
  Gemeente Essen en Pom Antwerpen breiden industrieterrein de Rijkmaker verder uit. Het gebied tussen de Postbaan, Nieuwmoersesteenweg en Schriek wordt verder ontwikkeld.
 • Geen kandidatuur voor Nationaal Park

  Natuurbrandgevaar - heide za 13 mei
  Gemeente Essen wil vooral dat het Grenspark Kalmthoutse Heide goed blijft werken. Omdat er geen algemeen draagvlak is voor een Nationaal Park, gaf Essen al aan dat ze geen voorstander was voor het indienen van de kandidatuur. Dat besliste ook de Bijzondere Commissie van het Grenspark op 17 mei.
 • Besluit vergunning rundvee-- en paardenhouderij in Ossendrecht

  vr 12 mei
  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht heeft besloten een vergunning te verlenen voor een rundvee- en paardenhouderij, een akker- en tuinbouwbedrijf en een grondverzet/loonbedrijf aan de Onze Lieve Vrouwe ter Duinenlaan in Ossendrecht.
 • Opgelet voor de Aziatische hoornaar

  aziatische hoornaar wo 10 mei
  De Aziatische hoornaar is een bedreiging voor onze inheemse insecten zoals (honing)bijen, wespen en vliegen. Jij kan helpen om deze exoot te bestrijden door de hoornaar te melden.
 • Eén jaar Zorgpunt Grens

  Totem Zorgpunt Grens di 9 mei
  AZ Klina brengt zorg dicht bij inwoners van Essen met Zorgpunt Grens. Mensen uit de regio kunnen er terecht voor een aantal consultaties en behandelingen waarvoor ze vroeger helemaal naar AZ Klina in Brasschaat moesten komen.
 • JobbonusPLUS voor zelfstandige ondernemers

  jobbonus plus.png ma 8 mei
  De jobbonusPLUS is een premie van maximaal twee keer 600 euro die wordt toegekend aan loontrekkende werknemers met een brutomaandloon tot 2.500 euro die beslissen om voltijds zelfstandige te worden.
 • Nutswerken in Hemelrijklaan en Lazaret van 11 mei tot 11 juli

  omleiding-algemeen-400x250 vr 5 mei
  Door de aanleg van nieuwe nutsleidingen (Fluvius, Pidpa en Telenet) moet het voetpad worden opgebroken in de Hemlelrijklaan en Lazaret. De werken gebeuren in stappen zodat de hinder beperkt blijft. De inzameling van afval gaat door zoals gepland.
 • Gezocht: dienstencentrumleider

  pexels polina zimmerman do 4 mei
  Kan jij goed met mensen om, weet je van aanpakken en ben je een leider? Heb je een grote interesse in de zorg en draag je dienstverlening hoog in het vaandel? Dan heb jij misschien wel interesse in deze functie.
 • Gezocht: Diensthoofd Burgerzaken

  2019zomerESSEN_Gemeentehuis (1) do 4 mei
  We zijn op zoek naar een nieuw diensthoofd Burgerzaken (B1-B3). Het gaat om een voltijdse, statutaire functie. Voorkennis is niet essentieel, interesse in het domein en kunnen leidinggeven wél.
 • Zitdag invullen personenbelasting

  MyMinFin.png di 2 mei
  Op dinsdag 30 mei helpen ambtenaren van de federale overheidsdienst Financiën je met het invullen van je belastingaangifte. Je moet hiervoor een afspraak maken.
 • Animatoren zomer 2023 gezocht

  animator ma 24 apr
  Elke zomer amuseren honderden kinderen zich tijdens de speelpleinen. Maar zonder animatoren is er geen plezier! Wil jij je engageren?
 • Openbaar onderzoek Beleidsplan Ruimte Essen - Bericht van Onderzoek

  Luchtfoto Essen 2014 ma 24 apr
  Het openbaar onderzoek naar het Beleidsplan Ruimte Essen ligt samen met de kennisname van het ontwerp plan MER ter inzage voor de Essenaar vanaf dinsdag 2 mei tot en met zondag 30 juli.
 • Opendeurweekend Samentuin op 3 en 4 juni

  opendeurdag samentuin ma 24 apr
  Op zaterdag 3 en zondag 4 juni ben je welkom om de samentuinen in Hemelrijk te ontdekken met workshops en een Pruuverkesroute.
 • Start inschrijvingen zomeractiviteiten

  zomer 2023 ma 24 apr
  Gemeente Essen organiseert opnieuw toffe jeugdactiviteiten zoals speelpleinen, sportweken en SWAP. Zet 8 mei met stip in je agenda, want die dag gaan de inschrijvingen om 18.00 uur van start.
 • Het wespenseizoen komt er weer aan!

  wespennest vr 21 apr
  De zon schijnt, de barbecue gaat aan en... daar zijn de eerste wespen. In 2022 moest de brandweer in Essen 490 keer uitrukken om een nest te verdelgen.
 • Gemeente maait in mei heel wat minder

  maai mei niet 2023 do 20 apr
  In mei doet Gemeente Essen weer mee aan de campagne Maai Mei Niet. Op zorgvuldig gekozen locaties maaien we een maand lang niets.
 • Verlies of diefstal van identiteitskaart, rijbewijs of reispas? Je hoeft hiervoor niet meer naar de politie

  rijbewijs do 20 apr
  Ben je je identiteitskaart of Kids-ID, (voorlopig) rijbewijs of reispaspoort verloren of werd het gestolen? Als inwoner van de gemeente Essen hoef je hiervoor geen aangifte te doen bij de politie voordat je een nieuw rijbewijs of reispaspoort kan aanvragen.
 • Aan een scherpe prijs naar zomerfestivals via het Rap op Stap kantoor

  festival di 4 apr
  Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan kun je deze zomer via het Rap op Stap kantoor voor een prikje naar zomerfestivals als Graspop, Dranouter, Pukkelpop en het W-Festival.
 • Donkweg afgesloten van 24 april tot 31 mei 2023

  Wegenwerken di 4 apr
  Ter hoogte van huisnummer 63 is de Donkweg vanwege gevel- en dakwerken afgesloten tussen 24 april en 31 mei. Er is een omleiding voorzien via de Nieuwe Heikant en de Paviljoenweg.
 • Genieten in eigen groen, dit kan je tegen teken doen

  teken tuin di 4 apr
  De lentezon laat zich zien en er wordt volop in de tuin gewerkt. Maar wist je dat je in onze gemeente een sterk verhoogd risico loopt op een tekenbeet? Laat dat je niet tegenhouden om buiten te komen, maar hou wel rekening met deze vervelende beestjes.
 • Hulp bij invullen van formulieren

  koffie en formulieren wo 29 mrt
  Heb je moeilijkheden om bepaalde documenten in te vullen of te begrijpen? Dan kun je vanaf 15 mei terecht bij Koffie & Formulieren.
 • Kringwinkel De Cirkel komt naar Essen

  kringwinkel gert paulussen wo 29 mrt
  Kringwinkel De Cirkel opent op 6 mei een nieuwe kledingboetiek in Essen. In het pand op de hoek van de Stationsstraat en de Rodenbachlaan zul je voornamelijk tweedehandskledij kunnen kopen.
 • Rinkel naar de winkel en maak kans op leuke prijzen!

  gerinkel 2023 wo 29 mrt
  Van 8 april tot en met 30 juni 2023 kan je stempels sparen als je te voet of met de fiets gaat winkelen in Essen en omstreken.
 • 40% minder CO2-uitstoot tegen 2030

  energie- en klimaatadaptatieplan ma 27 mrt
  De gemeenteraad keurde een ambitieus klimaatactieplan goed en ondertekende in 2020 het Burgemeestersconvenant 2030 voor klimaat en energie. Dat houdt in dat we ons samen met alle inwoners en sectoren inzetten om de lokale CO2-uitstoot tegen 2030 met minstens 40% te verminderen.
1-30 Van 61