naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Afvalophaling start 's morgens vroeger door zeer warm weer

  afvalophaling vr 20 jul
  Volgende week schakelt het warme zomerweer nog een versnelling hoger. Mogelijk komt er zelfs een hittegolf aan. Om het werk van de afvalophalers een stuk draaglijker te maken, gaan de ophaalrondes vroeger dan gewoonlijk van start.
 • Wees voorbereid op de hitte (en draag ook zorg voor de anderen)!

  Warme dagen vr 20 jul
  Door de aanhoudende warmte en de voorspelde hitte, activeert het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid de waarschuwingsfase van het warmteactieplan. Het agentschap dringt erop aan voldoende te drinken en geeft tips mee om jezelf koel te houden. Vooral kinderen en ouderen moeten opletten.
 • Bekendmaking - beslissing omgevingsvergunning Kraaienberg 58

  wo 18 jul
  De heer Ivo Alois Van Loon heeft een aanvraag ingediend voor stedenbouwkundige handelingen. Kort omschreven gaat het over het rooien van een boom. De aanvraag heeft als adres Kraaienberg 58, kadastraal gekend als Essen, afdeling 1 sectie B nr. 31W4.
 • Bekendmaking - openbaar onderzoek omgevingsvergunning De Vijvers 10

  wo 18 jul
  De heer Gert Godrie en Gitta Martens heeft een aanvraag ingediend voor stedenbouwkundige handelingen en de exploitatie van een of meerdere ingedeelde inrichtingen of activiteiten. Kort omschreven gaat het over de hernieuwing na verandering door wijziging en uitbreiding van een rundveebedrijf.
 • Bekendmaking - openbaar onderzoek omgevingsvergunning Spijker 51

  wo 18 jul
  De heer François De Bie heeft een aanvraag ingediend voor stedenbouwkundige handelingen en de exploitatie van een of meerdere ingedeelde inrichtingen of activiteiten. Kort omschreven gaat het over het uitbaten van een servicestation met gebouw en kolenopslag.
 • Kippen in de tuin? Hou het Newcastle virus uit je kippenhok!

  kip wo 18 jul
  Sinds april zijn er al 14 besmettingen van de ziekte van Newcastle vastgesteld bij hobbypluimvee. De kippen worden dan erg ziek en sterven. Daarom heeft het Federaal Voedselagentschap (FAVV) sinds 2 juli een verbod ingesteld op het het verkopen, weggeven en het tentoonstellen van pluimvee.
 • Bekendmaking - beslissing omgevingsvergunning Holleweg 12

  di 17 jul
  De heer Erik Commissaris heeft een aanvraag ingediend voor stedenbouwkundige handelingen en de exploitatie van een of meerdere ingedeelde inrichtingen of activiteiten. Kort omschreven gaat het over het verder exploiteren van een rundveebedrijf na verandering door wijziging en uitbreiding.
 • Bekendmaking - openbaar onderzoek omgevingsvergunning Vaartstraat 33

  di 17 jul
  De heer Filip Stevens en mevrouw Natalie Peeters hebben een aanvraag ingediend voor stedenbouwkundige handelingen. Kort omschreven gaat het over het bouwen van een eengezinswoning en een bijgebouw. De aanvraag heeft als adres Vaartstraat 33, kadastraal gekend als afdeling 1 sectie A nr. 635L.
 • Blauwe zone in Spoorwegstraat tijdelijk opgeheven op 24 en 25 juli

  Blauwe zone di 17 jul
  Op 24 en 25 juli krijgt het groen aan de parking van het station een grondige snoei- en onderhoudsbeurt. Hiervoor wordt de parking telkens voor de helft afgesloten. De gemeente en politie voorzien extra parkeerplaatsen door de blauwe zone in de Spoorwegstraat tijdelijk op te heffen.
 • Retributie deelnemen Spring Eruit! op 9 juni 2018

  ma 16 jul
  Tijdens het college van burgemeester en schepenen van 18 april 2018 werd goedkeuring gehecht aan volgende retributie:
 • Bekendmaking - beslissing omgevingsvergunning Elf-Novemberstraat 11

  vr 13 jul
  Daniël Boeve heeft een aanvraag ingediend voor stedenbouwkundige handelingen. Kort omschreven gaat het over het rooien van 2 bomen. De aanvraag heeft als adres Elf-Novemberstraat 11, kadastraal gekend als Essen, afdeling 2 sectie C nr. 557P.
 • Bekendmaking - beslissing omgevingsvergunning Nollekensstraat 14

  vr 13 jul
  De heer Erik Alfons Kustermans heeft een aanvraag ingediend voor stedenbouwkundige handelingen. Kort omschreven gaat het over rooien van een boom. De aanvraag heeft als adres Nollekensstraat 14, kadastraal gekend als Essen, afdeling 1 sectie A nr. 252S
 • Bekendmaking - weigering omgevingsvergunning Sint-Jansstraat

  vr 13 jul
  Erna Jouchoms heeft een aanvraag ingediend voor stedenbouwkundige handelingen. Kort omschreven gaat het over het bouwen van een meergezinswoning. De aanvraag heeft als adres , kadastraal gekend als Sint-Jansstraat zn, afdeling 2 sectie C nr. 558L.
 • Bekendmaking - openbaar onderzoek omgevingsvergunning Verbindingsstraat

  ma 9 jul
  NELEN LV heeft een aanvraag ingediend voor de exploitatie van een grondwaterwinning. De aanvraag heeft als adres Verbindingsstraat z.n. kadastraal gekend als , afdeling 3 sectie A nr. 363L.
 • Belgische vlag wapperde op 6 juli aan gemeentehuis Zilina

  zilina ma 9 jul
  Op 6 juli wapperde de Belgische vlag aan het gemeentehuis van Zilina. De stad wil zo de Essense delegatie eren die enkele dagen geleden een bezoek bracht aan hun partnergemeente in Slowakije.
 • Dreef afgesloten van 8 tot 10 augustus

  Werken in uitvoering ma 9 jul
  Er zijn nog enkele werken die uitgevoerd moeten worden in de Dreef. De Dreef zal van woensdag 8 augustus 07.00 uur tot vrijdag 10 augustus 17.00 uur worden afgesloten.
 • VZW Turnhal ontvangt Vlaamse subsidie van 425.923 euro

  turnhal 1 ma 9 jul
  VZW Turnhal mocht voor de tweede maal op veertien dagen goed nieuws ontvangen. Nadat het Ministerie van Onderwijs voor een dik miljoen huursubsidies toekende aan dit dossier, kregen we het positieve nieuws dat het dossier turnhal ook bij sport Vlaanderen kan rekenen op een grote subsidie.
 • Bekendmaking - openbaar onderzoek omgevingsvergunning Scham 74-76

  za 7 jul
  De heer Koen Boden heeft een aanvraag ingediend voor stedenbouwkundige handelingen. Kort omschreven gaat het over het regulariseren / verbouwen van een woning en functiewijziging van loods voor landbouwmachines naar loods met boxen en rijpiste voor paarden.
 • Algemeen kampvuurverbod in heel de provincie Antwerpen

  Kampvuur vr 6 jul
  Als reactie op de uitzonderlijke droogte legt provinciegouverneur Cathy Berx met onmiddellijke ingang een verbod op voor kampvuren op het volledige grondgebied, en een rook- en vuurverbod in natuurgebieden. Ook het afsteken van privaat vuurwerk is onder de huidige omstandigheden niet toegelaten.
 • Bekendmaking - openbaar onderzoek omgevingsvergunning Grensstraat 12

  vr 6 jul
  Turnhal Essen vzw heeft een aanvraag ingediend voor stedenbouwkundige handelingen en de exploitatie van een of meerdere ingedeelde inrichtingen of activiteiten. Kort omschreven, gaat het over het bouwen van een sporthal. De aanvraag heeft als adres Grensstraat 12 te 2910 Essen.
 • Bekendmaking - beslissing omgevingsvergunning Antwerpsesteenweg 54

  do 5 jul
  Luc Henri Willemsen heeft een aanvraag ingediend voor stedenbouwkundige handelingen. Kort omschreven gaat het over het plaatsen van een omheining. De aanvraag heeft als adres Antwerpsesteenweg 54, kadastraal gekend als Essen, afdeling 2 sectie C nr. 660S.
 • Bekendmaking - beslissing omgevingsvergunning Nolsebaan 157

  do 5 jul
  Annoek Salden en Willem Somers hebben een aanvraag ingediend voor stedenbouwkundige handelingen en de exploitatie van een of meerdere ingedeelde inrichtingen of activiteiten. Kort omschreven gaat het over het bouwen van een eengezinswoning. De aanvraag heeft als adres Nolsebaan 157.
 • Bekendmaking - beslissing omgevingsvergunning Spechtendreef 11

  do 5 jul
  Manon De Groof heeft een aanvraag ingediend voor stedenbouwkundige handelingen. Kort omschreven gaat het over de functiewijziging van weekendwoning naar woning + uitbreiding woning. De aanvraag heeft als adres Spechtendreef 11, kadastraal gekend als Essen, afdeling 2 sectie D nr. 531L39.
 • Bekendmaking - beslissing omgevingsvergunning Collegelaan 39

  di 3 jul
  De heer Stan Nelen heeft een aanvraag ingediend voor stedenbouwkundige handelingen. Kort omschreven gaat het over het bouwen van een woning. De aanvraag heeft als adres Collegelaan 39, kadastraal gekend als Essen, afdeling 2 sectie D nr. 760M.
 • Bekendmaking - beslissing omgevingsvergunning Kalmthoutsesteenweg 129

  di 3 jul
  Jonas Konings en Elke Wouters hebben een aanvraag ingediend voor stedenbouwkundige handelingen. Kort omschreven gaat het over het bouwen van een eengezinswoning. De aanvraag heeft als adres Kalmthoutsesteenweg 129 te 2910 Essen en is kadastraal gekend als afdeling 2 sectie C nr. 531/R (deel).
 • Bier door Essenaren gemaakt, dat smaakt!

  bier di 3 jul
  De liefde voor bier is – net zoals in heel België – groot in Essen. Onze gemeente telt enkele fervente bierbrouwers die hun eigen bier op de markt brengen: Lampetier, Harvest Moon, Murder en Hibou Sauvage. Wie maakt deze godendranken en met wat voor bieren hebben we te maken?
 • Hobbyhouder van kippen of ander pluimvee? Wees alert voor de ziekte van Newcastle

  kip di 3 jul
  Het Voedselagentschap (FAVV) waarschuwt particuliere kippenhouders voor de ziekte van Newcastle. Het virus van de ziekte van Newcastle is zeer besmettelijk en kan alle pluimvee- en vogelsoorten treffen. Voor de consumptie van eieren of vlees houdt de ziekte geen enkel risico in.
 • Vanaf september deelt de gemeente een elektrische wagen

  elektrische voertuigen di 3 jul
  In oktober 2017 hield de gemeente een infosessie over autodelen in Essen. In september wordt dit project realiteit.
 • Bekendmaking - beslissing omgevingsvergunning Melkerijstraat 29

  ma 2 jul
  Ramona Sweers heeft een aanvraag ingediend voor stedenbouwkundige handelingen. Kort omschreven gaat het over het uitbreiden van een eengezinswoning. De aanvraag heeft als adres Melkerijstraat 29, kadastraal gekend als Essen, afdeling 1 sectie A nr. 188G3
 • Essen kiest voor 30, 50 en 70

  zone 30 50 70 ma 2 jul
  De Essenaar vindt verkeersveiligheid erg belangrijk. Daarom wordt Essen in de loop van 2018 opgedeeld in zone 30, 50 en 70. Zo maken we onze gemeente voor de weggebruiker veiliger én eenvoudiger.
1-30 Van 80