naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Openbaar onderzoek - aanvraag stedenbouwkundige vergunning Stationsstraat 69

  ma 20 nov
  Aanvraag stedenbouwkundige vergunning door: de heer Luc Van Thillo, Nieuwmoersesteenweg 52 te 2910 Essen voor Het verbouwen van een handelspand met woning naar 1 handelspand met 2 appartementen gelegen te Essen, Stationsstraat 69, afd. 1 sectie A nr. 66 K
 • Tijdelijke parking naast Tabakshop Romanneke

  parking over d'aa do 16 nov
  De gemeente heeft op een stuk grond van Sany Logistics een tijdelijke parking aangelegd. Zo kunnen buurtbewoners en klanten van Tabakshop Romanneke tijdens de werken alsnog hun auto parkeren. Er is plaats voor een vijftiental auto’s.
 • Politie voert controles uit tijdens werken Over d'Aa

  omleidingsplan over d'aa do 9 nov
  De gemeente kreeg deze week van verschillende bewoners van Over d'Aa meldingen dat sommige automobilisten het éénrichtingsverkeer in Schanker, Steenpaal en Essendonkbos niet respecteren. Bovendien zijn er auto's die over het voet- en het fietspad rijden.
 • Openbaar onderzoek - aanvraag stedenbouwkundige vergunning Nollekensstraat 7

  ma 6 nov
  Aanvraag stedenbouwkundige vergunning door: VZW GZA Zorg & Wonen, voor het bouwen van een vervangingsnieuwbouw voor beschermd wonen te Essen, Nollekensstraat 7, afd. 1 sectie A nr. 261/S, nr. 261/T, nr. 265/N, nr. 265/P en nr. 267/P.
 • Calisthenicsparkje Hemelrijk

  Calisthenics vr 3 nov
  In het sportpark staan sinds kort weer enkele nieuwe sporttoestellen. Op deze Calisthenics toestellen is het de bedoeling te trainen met je eigen lichaamsgewicht.
 • Gemeente onderzoekt groepsaankoop voor het verwijderen van asbest

  asbest vr 3 nov
  De gemeente Essen zal aan intercommunale IGEAN vragen om een een groepsaankoop te organiseren voor het verwijderen van asbest.
 • Werkzaamheden in Den Berg tot eind december

  werken vr 3 nov
  Op maandag 6 november starten de riolerings- en wegeniswerken in Den Berg. De werken duren vermoedelijk tot eind december.
 • Openbaar onderzoek - aanvraag stedenbouwkundige vergunning Over d'Aa 270

  ma 30 okt
  Berend Pyl, Over d'Aa 270 te 2910 Essen, mevrouw Maria Peeters, Kraaienberg 5 te 2910 Essen en Filip Stevens voor Studio Noord Architectuur, Stationsstraat 197 te 2910 Essen.
 • Heraanleg Over d'Aa start meteen na de herfstvakantie

  Logo Herinrichting Over d'Aa vr 27 okt
  Door onvoorziene verlengde levertermijnen van de nodige materialen en constructies, was aannemersbedrijf Ambaro genoodzaakt om de startdatum van het project Over d'Aa te wijzigen. De nieuwe begindatum van de werken ligt nu vast op 6 november, meteen na de herfstvakantie. 
 • Hashtag mee met de fluoactie #SchitterendEssen

  KVLV HOEK in fluo wo 25 okt
  De gemeente wil iedereen mee laten doen met de fluoactie. Post je foto met fluo op Facebook, Twitter of Instagram en gebruik de hashtag #SchitterendEseen. Elke week maken we drie winnaars gelukkig met een waardebon van 15 euro. De actie loopt van de herfst- tot aan de krokusvakantie.
 • Openbaar onderzoek - aanvraag stedenbouwkundige vergunning Nieuwstraat 19

  wo 25 okt
  Aanvraag stedenbouwkundige vergunning door: Ilse Castelijns voor DIERENARTSENPRAKTIJK 'T HOF, Nieuwstraat 19 te 2910 Essen voor het uitbreiden van een dierenartspraktijk gelegen te Essen, Nieuwstraat 19, afd. 1 sectie A nr. 94 D.
 • Wegen weekendzone en woonbos krijgen onderhoudsbeurt

  Wegen weekendzone 3 wo 25 okt
  Vanaf 23 oktober start een aannemer in opdracht van de gemeente met de werken in het woonbos en de weekendzone. De putten in de boswegen worden opgevuld en de straten worden gewalst. De werken zullen enkele maanden duren en kunnen worden stilgelegd bij regen.
 • Betonnen kantstrook in de Boterpotlaan, Vogelkerslaan, Zonnedauwlaan en Bosbessenlaan

  Wildert di 24 okt
  Op 23 oktober start een aannemer in opdracht van de gemeente met wegenwerken in de Boterpotlaan, de Vogelkerslaan, de Zonnedauwlaan en de Bosbessenlaan. Er komen betonnen kantstroken en drempels. Download de PDF om de exacte locatie van de stroken en de drempels te kennen.
 • Provinciebelasting gaat digitaal

  belasting za 14 okt
  Registreer je voor 31 december 2017 en ontvang in 2018 je aanslagbiljet digitaal.
 • Veegwerken van 20 november tot en met 1 december

  Veegplan wo 11 okt
  Van maandag 20 november tot en met vrijdag 1 december krijgen alle straten met goten en aanliggende parkeerstroken een veegbeurt.
 • Turfje in het Fluisterbos nu ook als prentenboek

  elfje fien wo 4 okt
  De interactieve vertelwandeling Turfje in het Fluisterbos is al enkele jaren een voltreffer bij kinderen uit Essen en omstreken. Op vraag van ouders en juffen is er nu ook een prentenboek met prachtige illustraties van de Kalmthoutse tekenaar Johan Desseyn.
 • Gratis blad naar het recyclagepark

  bladkorven - kopie di 3 okt
  Heb je veel bladafval van je eigen bomen? Geen probleem. Breng de bladeren (enkel zuiver blad!) gratis naar het recyclagepark tussen 16 oktober en 23 december. Je kan de bladeren ook composteren in je eigen tuin. Na enkele maanden zijn ze verteerd en kan je ze gebruiken om de bodem te verbeteren.
 • Maak kennis met de bewoners van dagcentrum De Vlotter

  De Vlotter di 3 okt
  Je hebt ze misschien al gezien in Essen: de mensen van de Vlotter die sinds april thuis zijn in onze gemeente. Deze mensen met een mentale beperking hebben heel wat in hun mars. Ze doen allerlei taken en klusjes en steken graag de handen uit de mouwen.
 • Essense delegatie op werkbezoek in zusterstad Witzenberg

  witzenberg afvalprogramma ma 2 okt
  De gemeente Essen heeft al 15 jaar lang een stedenband met het Zuid-Afrikaanse Witzenberg. Een delegatie uit Essen is er in nu op werkbezoek. De focus ligt nu vooral op het afvalprogramma. Onze Noord-Zuid-ambtenaar brengt verslag uit.
 • Afvalophaling in de Dreef

  afvalophaling di 19 sep
  De ophaling van huisvuil, GFT+ en PMD blijft ongewijzigd. Je plaatst de zak/container op het einde van de oprit aan de straat. De aannemer zorgt ervoor dat je containers voor de werfzone worden geplaatst en na de ophaling weer terug aan je woning worden geplaatst.
 • Zoek makkelijk werk over de grens

  grens Nederland België di 19 sep
  Werk zoeken doen we in België vaak via interimbureaus in eigen land of via de website van de VDAB. Essen is echter een grensgemeente. Waarom niet over de grens kijken naar ander werk? Of zelfs nog verder?
 • Provincie Antwerpen start met ruiming van waterlopen

  waterloop ruimen zo 10 sep
  Vanaf midden september start de provincie Antwerpen met het jaarlijkse onderhoud van de provinciale waterlopen in de gemeenten.
 • Heraanleg Over d'Aa start op 6 november

  bewonersvergadering Over d'Aa do 31 aug
  De aannemer zou eerst op 16 oktober starten met de werken. Door een probleem met de levering van materialen is dit verschoven naar maandag 6 november. Dan gaat de eerste spade in de grond.
 • Tijdelijke politiereglementen november 2017

  di 29 aug
  Geachte Door het schepencollege werd besloten volgende tijdelijke politiereglementen af te kondigen voor de manifestaties:
 • Heraanleg Dreef start 11 september

  Dreef ma 28 aug
  Op 11 september beginnen de werken voor de heraanleg van de Dreef. De werkzaamheden zullen vermoedelijk, afhankelijk van het weer, zo’n zeven maanden in beslag nemen. Volgende lente herrijst de Dreef in volle pracht!
 • In 2018 starten de werken aan de spoorwegloods

  spoorwegloods 2 ma 28 aug
  De douaneloods in Essen zal gerestaureerd worden dankzij een erfgoedpremie van ruim 3 miljoen euro! Vrijdag kende Vlaams minister-president Geert Bourgeois de premie toe aan de Gemeente Essen, eigenaar van het monument. Kempens Landschap coördineert het project en adviseert de gemeente.
 • Gemeente start met diervriendelijk zwerfkattenbeleid

  zwerfkat wo 16 aug
  Katten zijn fantastische huisdieren en houden ervan om de buurt te verkennen. Er zijn echter ook heel wat zwerfkatten zonder baasje. De beestjes kweken snel en daar willen we iets aan doen. De gemeente werkte een zwerfkattenbeleid uit dat rekening houdt met het welzijn
 • Ontdek de nieuwe hinderpremie

  Werken Stationsstraat do 29 jun
  Binnenkort is het zover: vanaf 1 juli kunnen handelaars beroep doen op de hinderpremie voor werken die starten na 1 juli. Om hen wat financiële ademruimte te geven, kunnen ze binnenkort gebruik maken van deze premie van 2.000 euro.
 • Te Koop: woonhuis in Lazaret 9

  DSC_0014 wo 28 jun
  De gemeente verkoopt uit de hand een charmante eengezinswoning in Lazaret 9.
 • Doe mee met de samenaankoop elektrische (bak)fiets

  bakfiets wo 24 mei
  De elektrische fiets groeide de laatste jaren uit tot een hip, milieuvriendelijk en tijdbesparend transportmiddel. Een betrouwbare elektrische fiets of bakfiets neemt echter algauw een flinke hap uit je budget. De gemeente Essen en IGEAN organiseren daarom een groepsaankoop.
1-30 Van 46