naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Opvallend meer schouwbranden in Essen

  schouwbrand adobe stock vr 27 jan
  De brandweer kreeg de laatste tijd meer meldingen over schouwbranden dan gewoonlijk. Door de hoge energiekosten gaan steeds meer mensen terug de haard of stoof gebruiken. Maar door slecht onderhoud of verkeerde brandstof stijgt het risico op schouwbrand.
 • Hoe plant je knoflook?

  knoflook Karolina Grabowska do 26 jan
  Gek genoeg is niet het voorjaar, maar juist de herfst de beste tijd om knoflook te planten.
 • Verkeershinder voor Beyleboske en Schaapsbaan

  wegenwerken mannen.jpeg do 26 jan
  Vandaag zijn werken gestart voor het waternet in het Beyleboske en de Schaapsbaan. De werken duren tot en met 8 februari. De rijbaan wordt afgesloten en er is een omleiding voorzien.
 • Werken Heikantstraat starten later, op 30 januari, door slecht weer

  wegenwerken.jpeg do 26 jan
  De slechte weersomstandigheden hebben gezorgd voor enkele dagen vertraging bij de werken van het Smeyerspad. Daarom beginnen de werken in de Heikantstraat ook pas op 30 januari, in plaats van 25 januari.
 • 't Kabaske heropent binnenkort!

  kabaske di 24 jan
  De Essense sociale kruidenier 't Kabaske heeft een nieuwe plek gevonden: het voorste gedeelte van de voormalige polikliniek (Nieuwstraat 86). Ze hopen binnen drie weken terug te openen.
 • Samen sport je meer: word jij ook sportbuddy?

  joggen ma 23 jan
  Maak je sportieve ambities waar met hulp van een sportbuddy, Sport Vlaanderen én met een bidon van Gemeente Essen!
 • Hemelrijkweg tijdelijk afgesloten van 30 januari tot en met 1 februari

  Wegenwerken bord vr 20 jan
  Door werken is de Hemelrijkweg, bij het kruispunt van de Kammenstraat, tijdelijk afgesloten voor verkeer. De start van de werken is voorzien op 30 januari en ze worden normaal gezien afgerond op 1 februari.
 • Nieuw voetpad voor de Heikantstraat

  Werken in uitvoering do 19 jan
  De werken voor het nieuwe voetpad aan de even kant van de Heikantstraat - tussen de Oude Baan en de Martha Bataillestraat - starten op 30 januari.
 • Bekendmaking beslissing in beroep deputatie eengezinswoning Schanker 10

  vr 13 jan
  Het gemeentebestuur brengt ter algemene kennis dat bij de Deputatie een beroepschrift werd ingediend tegen het vergunningsbesluit dd. 11-05-2022, afgeleverd aan Mugunthan Pancharatnam en Vijayakala Iyathurai, aangaande het bouwen van een vrijstaande woning aan Schanker 10
 • Hou het openbaar domein vrij

  Zo moet het niet wo 11 jan
  De gemeente Essen stelt meer en meer vast dat op haar grondgebied openbaar domein wordt ingenomen of bezet wordt door allerlei constructies zoals paaltjes, afsluitingen, hagen, struiken, hekken enzovoort. De constructies worden vaak geplaatst door inwoners van Essen.
 • Ontdek de secundaire scholen uit de regio op de Scholenbeurs

  affiche scholenbeurs 2023 Wuustwezel wo 11 jan
  De overstap van de lagere school naar het secundair onderwijs is een belangrijk moment. Om jongeren te helpen een goede en gemotiveerde schoolkeuze te maken, organiseren de lokale besturen van Essen, Kalmthout en Wuustwezel een scholenbeurs.
 • GREEN investeringssteun voor bedrijven

  kabel groen.jpg di 10 jan
  Heb je als ondernemer plannen om voor de warmtevraag of koeling van je productieprocessen over te stappen van fossiele brandstoffen (zoals aardgas, diesel, stookolie, …) naar elektriciteit of groene energie? Dan kan de nieuwe GREEN investeringssteun of bestaande ecologiepremie+ van VLAIO je helpen.
 • Heraanleg verbindingspad Nieuwstraat - Smeyerspad

  Werken in uitvoering di 10 jan
  Vanaf woensdag 11 januari starten de werken aan de heraanleg van het verbindingspad tussen de Nieuwstraat en het Smeyerspad.
 • Schrijf je bedrijf gratis in voor de regiojobbeurs

  jobbeurs wuustwezel ma 9 jan
  De lokale besturen van Essen, Kalmthout en Wuustwezel slaan opnieuw de handen in elkaar voor de organisatie van een regionale jobbeurs. Die vindt plaats op donderdag 16 februari in sporthal Koch in Gooreind.
 • Textielophaling: data 2023

  textielophaling do 5 jan
  In 2023 zal kringloopcentrum De Cirkel, in opdracht van IGEAN, textiel huis-aan-huis ophalen op de volgende data.
 • Ruim je je kerstboom op? Breng hem in januari gratis naar het recyclagepark

  oude kerstboom wo 4 jan
  Na enkele feestelijke weken ruimen veel mensen hun kerstboom op. Je kan je kerstboom de hele maand januari gratis afleveren op het recyclagepark.
 • Tijdelijke politiereglementen 2023

  zo 1 jan
  Door het schepencollege werd besloten volgende tijdelijke politiereglementen af te kondigen voor de manifestaties:
 • In januari krijg je Zuid-Afrika op je bord

  bobotie vr 30 dec
  Vier met ons de 20ste verjaardag van de stedenband met Witzenberg en geniet van januari tot en met maart van de heerlijke Zuid-Afrikaanse keuken in zeven Essense horecazaken.
 • De herdenkingsbomen zijn terug

  plan herdenkingspad do 29 dec
  Naast de begraafplaats van Statie werd onlangs een buurtspeelplein ingericht. Dit wordt binnenkort uitgebreid met een wandelpad waarlangs je herdenkingsbomen kan planten.
 • Gemeente speurt naar armoede op school

  armoede op school do 29 dec
  Cijfers tonen aan dat 13 procent van de bevolking in Essen moeilijk tot zeer moeilijk rondkomt met het beschikbare inkomen. Scholen vangen soms signalen op, maar net zo vaak blijft armoede verborgen.
 • Gemeente zoekt peter of meter voor MTB-route

  MTB-route do 29 dec
  Begeef je je regelmatig op de MTB-route in de Horendonkse bossen en wil je mee instaan voor het beheer? Geef je dan op als peter of meter. Als vrijwilliger ben je verzekerd via Sport Vlaanderen.
 • Nieuwe pmd-sorteerregels

  capsule koffie do 29 dec
  Vanaf 1 januari 2023 is er een kleine wijziging wat de sorteerregels pmd betreft.
 • Snotapen en andere apsjaars

  B.E.E.S.T. do 29 dec
  Zin om met je kinderen naar een toffe theatervoorstelling te gaan? Zoek dan niet langer! Op zondag 29 januari moet je in GC zaal Rex zijn.
 • Uit de kast met Riadh Bahri

  Riadh Bahri do 29 dec
  Op dinsdag 7 februari komt journalist, presentator en journaalanker Riadh Bahri naar Essen om te praten over zijn nieuwe boek 'Uit de kast. In de kast'. Een boek over uitkomen voor je geaardheid.
 • Vul onze vragenlijst in over het klimaatactieplan

  Klimaatvraag slide do 29 dec
  Wil jij bijdragen aan een gezonde en leefbare gemeente? Vul dan onze online vragenlijst in over het gemeentelijke klimaatactieplan.
 • Word jij een sneeuwbuddy?

  sneeuwschop do 29 dec
  Heb je een buur, familielid of kennis die niet of moeilijk in staat is om zijn of haar stoep sneeuwvrij te houden? Dan voorziet de gemeente schoppen en borstels, zodat jij deze mensen kan helpen.
 • Vanaf 1 januari 2023 zijn alle NMBS-stations rookvrij

  Station Essen wo 28 dec
  Het rookverbod, dat vandaag al geldt voor de gebouwen, overdekte perrons, parkeerplaatsen, fietsenstallingen, voetpaden en gangen onder de sporen, zal vanaf 1 januari ook gelden voor de treinperrons in openlucht.
 • Trainingsweek 'Rots en Water' voor meisjes

  rots en water wo 21 dec
  De training is er speciaal voor meisjes van 14 tot 18 jaar die meer controle en zelfvertrouwen willen.
 • Herinrichting Begraafpark Wildert laureaat bij 'Groene Gemeente'

  Schermafbeelding 2022-12-20 om 13.54.07.png di 20 dec
  Jaarlijks organiseert de Vereniging voor Openbaar Groen de wedstrijd ‘Groene gemeente’. Daarbij nomineert ze gemeentelijke groenrealisaties. De herinrichting van begraafpark Wildert is één van de winnaars, 4e laureaat.
 • Politiezone Grens rekruteert

  politiezone grens team di 20 dec
  De Politiezone Grens telt ruim 150 medewerkers die zich dagelijks inzetten voor de veiligheid van de 60.000 inwoners in Kalmthout, Wuustwezel en Essen. Zij zijn permanent op zoek naar nieuwe collega’s voor verschillende functies.
1-30 Van 55