naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Gezocht (m/v): patrimoniumbeheerder

  job do 17 jan
  Het gemeentebestuur van Essen gaat over tot de aanwerving van een voltijds patrimoniumbeheerder (contractueel, onbepaalde duur).
 • Openbaar onderzoek - wijziging uitvoeringsplan huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval

  ma 14 jan
  Van 14 januari tot en met 13 maart 2019 liggen de gewijzigde plannen in openbaar onderzoek.
 • Misleidend bericht in je brievenbus over teveel aan kalk in het water

  water do 10 jan
  Het gemeentebestuur van Essen vernam dat heel wat Essenaren een brief in de bus kregen met de titel 'Belangrijk bericht aan de inwoners van Essen'. De gemeente wil duidelijk maken dat dit geen gemeentelijk bericht is maar om reclame van een firma die waterverzachter voor leidingwater verkoopt.
 • Rijbaan tijdelijk hersteld in de Watermolenstraat door werken Pidpa

  kraantje[1] do 10 jan
  Watermaatschappij PIDPA moest op 10 januari onverwacht dringende herstellingswerken uitvoeren in de Watermolenstraat en Over d'Aa. Door het plotse defect konden de bewoners niet op tijd worden ingelicht.
 • Update Over d'Aa: Nutswerken fase 2 starten vanaf 14 januari 2019

  Werken in uitvoering do 10 jan
  Watermaatschappij Pidpa start in de week van 14 januari 2019 met nutswerken. Ze starten aan het kruispunt met de Postbaan richting de kerk. De noordzijde - of als je richting de kerk kijkt is het de linkerzijde - is als eerste aan de beurt.
 • Promofilm Essen online

  promofilm wo 9 jan
  In 2018 werden er op heel wat plaatsen in Essen beelden geschoten voor een korte promofilm. Het filmpje werd voor de eerste keer getoond op het onthaalmoment van de nieuwe inwoners. Zo kregen ze een voorproefje van onze mooie gemeente.
 • Verkeershinder ter hoogte van Beliestraat

  werken ma 7 jan
  Door werkzaamheden aan een bouwwerf zal er ter hoogte van huisnummer 12-18 in de Beliestraat verkeershinder zijn.
 • Nieuw gemeentebestuur officieel uit de startblokken

  Installatie gemeenteraad 2019 do 3 jan
  Nu alle verkozenen de eed hebben afgelegd en de gemeenteraad formeel geïnstalleerd is, kan de nieuwe legislatuur echt van start gaan. Ook alle bevoegdheden binnen het college van burgemeester en schepenen zijn verdeeld. Ziehier een overzicht.
 • Tijdelijke politiereglementen januari 2019

  di 1 jan
  Door het schepencollege werd besloten volgende tijdelijke politiereglementen af te kondigen voor de manifestaties:
 • Opgelet voor vossenklemmen

  vos vr 28 dec
  Op een week tijd zijn er in Essen en Kalmthout twee honden in een vossenval terecht gekomen. Zie je zo'n val, waarschuw dan onmiddellijk de politie.
 • Gezocht (m/v): Hoofdmaatschappelijk assistent

  job do 27 dec
  Het OCMW van Essen organiseert een aanwervingsexamen met de aanleg van een wervingsreserve (2 jaar) voor de functie van hoofdmaatschappelijk assistent en dit voor een voltijdse (38/38) contractuele functie voor onbepaalde duur.
 • Renteloze huurwaarborglening bij het Vlaams Woningfonds

  hwl ma 17 dec
  Het Vlaams Woningfonds verstrekt vanaf 1 januari 2019 huurwaarborgleningen opdat huurders hun waarborg zouden kunnen betalen bij het huren van een woning/appartement.
 • Handige harry's gezocht voor 'kluswoningen'

  kluswoning vr 14 dec
  Verschillende sociale woningen van De Ideale Woning staan al een tijdje leeg. Dat is zonde voor mensen die een sociale woning zoeken en voor de buurt waar de woningen gelegen zijn. Daarom zoekt de sociale bouwmaatschappij klussers die willen renoveren en er in kunnen wonen onder een erfpacht.
 • Nieuwe sorteerregels voor gft-afval vanaf 2019

  sorteerwijzer vr 14 dec
  Een groot deel van de Vlaamse burgers is al jarenlang vertrouwd met de selectieve inzameling van gft. Mede daardoor slaagt Vlaanderen erin om de hoeveelheid huisvuil laag te houden. De sorteerregels voor gft zijn, na al die jaren, aan herziening toe.
 • Registreer je als EU-burger voor de Europese verkiezingen in mei 2019

  verkiezingen vr 14 dec
  Op 26 mei trekken we met zijn allen opnieuw naar de stembus. Ditmaal stemmen alle Belgen voor de regionale, de federale en de Europese verkiezingen. EU-burgers die in België wonen, kunnen alleen stemmen voor de Europese verkiezingen. Zij moeten zich wel eerst registreren.
 • Gemeente voorziet extra uurtje yoga

  yoga do 13 dec
  Wegens groot succes breidt de gemeente de wekelijkse yogasessie uit naar woensdag. Haal je innerlijke yogi naar boven en volg elke maandag of woensdag (vanaf 9 januari 2019) tussen 09.30 en 11.00 uur een yogasessie in de danszaal van Muzarto.
 • OCMW en Gemeente Essen stappen op 1 januari in het huwelijksbootje

  bruidstaart do 13 dec
  Het OCMW en het gemeentebestuur van Essen vormen vanaf 1 januari 2019 één gezamenlijke organisatie. De ‘inkanteling’ van het OCMW kadert in het Decreet Lokaal Bestuur. Dat maakt de weg vrij voor een sterk en geïntegreerd sociaal beleid.
 • Repeteer luid en hard in Hemelrock

  concrete coast foto: Albert Gillis Ambifoto do 13 dec
  Bands en muzikanten kunnen sinds 2016 terecht in repetitieruimte Hemelrock. Er zijn al heel wat vaste gebruikers, maar er is nog ruimte in de planning voor doorgewinterde én beginnende muzikanten van alle leeftijden om aan hun vaardigheden te werken.
 • Verdedig Essen op Kamp Noord

  kampnoord do 13 dec
  Tot en met 31 januari kan je je inschrijven voor de intergemeentelijke rockrally Kamp Noord.
 • Samenaankoop bloemenzaden

  bloemenweide ma 10 dec
  Wildbeheereenheden, natuurverenigingen, imkerbonden, scholen, landbouwers … heb je ruimte en interesse om een stuk grond in te zaaien met een bloemenweide?
 • Bestemmingsplan zet rem op aantal appartementen in Essen

  RUP Meergezinswoningen. vr 7 dec
  De gemeente wil de ‘wildgroei’ aan appartementen in het hartje van Essen aan banden leggen. Het nieuwe Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) dat vorige maand in werking trad, laat meergezinswoningen enkel nog toe langs de centrumstraten of aan bepaalde focuspunten.
 • Doe jij mee aan Operatie Proper?

  Mooimakers vr 7 dec
  Jouw school, club of vereniging zet zich al in tegen zwerfvuil, maar je wil graag meer doen? Ben je een leerkracht of vrijwilliger en wil je een groep jongeren engageren voor een propere buurt, maar je weet niet hoe? Dan is er gelukkig Operatie Proper!
 • Dvd Niemandsland te koop

  DVD za 10 nov
  Vanaf nu kan je de dvd van (N)iemandsland bestellen. Dit voor het democratische bedrag van 12 euro.
 • Gebruik #SchitterendEssen2

  fluo ma 29 okt
  Laat je zien en val in de prijzen! De gemeentelijke fluoactie is terug! Opnieuw focust de actie zich op scholieren, het verenigingsleven én op particulieren. Goede zichtbaarheid is namelijk niet alleen aan de schoolpoort van groot belang, maar overal in het verkeer.
 • Geluidsoverlast: wat mag (niet)?

  Thermometer ma 29 okt
  Zoals elke gemeente krijgt het gemeentebestuur wel eens klachten over geluidsoverlast. In de meeste gevallen gaat het om geluid afkomstig van dieren of luide muziek.
 • Geen papieren goudengids meer? Schrijf je dan uit

  gouden gids wo 24 okt
  FCR Media is de bedeler van de gouden gids. Gebruik je de goudengids niet meer? Schrijf je dan uit.
 • Winnaars fietscampagne 'Gerinkel naar de Winkel' bekend

  gerinkel ma 22 okt
  De inwoners van Essen legden afgelopen zomer maar liefst 23.645 kilometer met de fiets af. Die afstand realiseerden ze door hun inkopen met de fiets te doen. Samen zorgden ze ervoor dat er 4.731 kg minder CO2 werd uitgestoten. Met de fietscampagne vielen er ook prijzen te winnen!
 • Neem het Heuvelplein mee in handen!

  veerkrachtige dorpen do 4 okt
  Heb jij ook het gevoel dat het Heuvelplein een opfrisbeurt nodig heeft? Dat het nog meer een plek kan worden voor ontmoeting? Dat er wat meer leven in de brouwerij mag komen? Doe dan mee met het project Veerkrachtige Dorpen, waarbij we toewerken naar een gezamenlijk voorstel voor het Heuvelplein.
 • Opvolging of overname van uw zaak - Gids voor handelaars

  gids handelaars do 4 okt
  Het Agentschap Innoveren en Ondernemen brengt een gids uit voor handelaars om de opvolging of overname van hun zaak vlot te laten verlopen.
 • Opgelet voor de Afrikaanse varkenspest

  afrikaanse varkenspest vr 28 sep
  Afrikaanse varkenspest (AVP) is een zeer besmettelijke, virale ziekte die varkens en everzwijnen treft. Deze ziekte is aanwezig in Oost-Europa en is opgedoken in België bij wilde fauna in september 2018 (wilde everzwijnen).
1-30 Van 48