naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Retributie voor deelname aan sportweken 2018

  wo 14 feb
  Tijdens het college van burgemeester en schepenen van 3 januari 2018 werd goedkeuring gehecht aan volgende retributie:
 • Pingpongtafel verhuist van Oude Pastorij naar Smeyerspad

  pingpong di 13 feb
  De speeltuin aan GC de Oude Pastorij verandert binnenkort naar een heus Stoerwoud. Om de werken vlot te laten verlopen, moet de pingpongtafel verhuizen.
 • Bekendmaking - openbaar onderzoek stedenbouwkundige vergunning Sint-Jansstraat 28-30

  wo 7 feb
  Joeri Bal voor Heem nv, Noordeind 103 te 2920 Kalmthout voor het bouwen van een meergezinswoning (15 wooneenheden) met handelspanden (3 commerciële ruimten) op het gelijkvloers, in halfopen bebouwing gelegen te Essen, Sint-Jansstraat 28- 30, afd. 2 sectie C nr. 544 E, nr. 544 E3 en nr. 544 F3
 • Eenrichtingsverkeer centrum Essen door wielerwedstrijd op 25/03

  foto: noordernieuws.be wo 7 feb
  Op zondag 25 maart tussen 11.00 en 17.00 uur is er een wielerwedstrijd in het centrum van Essen.
 • Gezocht (m/v): Administratief medewerker bibliotheek

  bibliotheek wo 7 feb
  Het gemeentebestuur van Essen is op zoek naar een deeltijds (19/38) administratief medewerker bibliotheek (C1-C3) via een vervangingsovereenkomst (van 1 maart tot 1 december 2018).
 • Verkeershinder centrum door 10 mijl van Essen op 31 maart

  wo 7 feb
  Tussen 15.00 en 19.30 uur vindt de 10-mijl van Essen plaats. Delen van het parcours zijn éénrichtingsverkeer en andere delen zijn volledig afgesloten.
 • Medische foto's ook in Essen

  het onthaal van de polikliniek zo 4 feb
  Je hoeft niet naar het ziekenhuis in Brasschaat of Antwerpen te gaan om medische foto's te nemen. Bij de polikliniek in Essen kan je net zo goed terecht voor röntgenfoto's of een echografie.
 • Schoolmoestuin in het kloosterpark

  paterstuin za 3 feb
  In de samentuin Hemelrijk ontwikkelde de gemeente Essen eerder een samentuinproject. In het kloosterpark van het College komt nu een schoolmoestuin. De lagere school van het College, de groenouders en VELT zetten er samen hun schouders onder.
 • Bekendmaking - openbaar onderzoek stedenbouwkundige vergunning Schepen Veraartstraat 52

  vr 2 feb
  Aanvraag stedenbouwkundige vergunning door de heer Jamie Van den Berghe, Sint-Jansstraat 195 te 2910 Essen voor de verbouwing van handelspand met appartement tot woning gelegen te Essen, Schepen Veraartstraat 52, afd. 1 sectie E nr. 773 W2 ,773 X2
 • Bekendmaking - openbaar onderzoek stedenbouwkundige vergunning Zonnedauwlaan 43

  vr 2 feb
  Aanvraag stedenbouwkundige vergunning door: de heer Roland Clarysse, Kerselarenlaan 1 te 8560 Wevelgem voor: de regularisatie en functiewijziging van weekendwoning naar woning gelegen te Essen, Zonnedauwlaan 43, afd. 2 sectie D nr. 778 C2
 • Koffiestop op 23 februari

  Foto: Thomas De Boever vr 2 feb
  De Koffiestop van Broederlijk Delen is een gekend concept: vrijwilligers stellen een standje op, schenken (h)eerlijke koffie en ontvangen een vrije bijdrage van passanten.
 • Essen, Kalmthout en Wuustwezel zijn het zat

  nu ben ik het zat do 1 feb
  Wuustwezel, Kalmthout en Essen verenigen zich in een alcoholpreventieproject. Op vrijdag 2 februari stellen de drie gemeentes een gezamenlijke visietekst voor tijdens een persmoment om 11.00 uur in Café de Bijl, Dorpsstraat 97, 2990 Wuustwezel.
 • (N)iemandsland zoekt helpers achter de schermen

   © foto@margotilborghs.be wo 31 jan
  Meer dan 250 spelers, zangers, dansers en figuranten schreven zich reeds in voor het spektakel (N)iemandsland. Op het podium hebben we dus voorlopig voldoende volk, waarvoor dank! Maar achter de schermen kunnen we nog man- en vrouwkracht gebruiken.
 • Beleid in laatste rechte lijn

  budget grafiek 2018 wo 31 jan
  De gemeente Essen gaat met een gezonde portefeuille het laatste jaar in van de legislatuur. De voorbije periode werden de schulden meer dan gehalveerd, van ruim 18 miljoen euro naar 7,3 miljoen euro. On 2018 plant de gemeente nog voor bijna 5 miljoen euro investeringen.
 • Data workshops (N)iemandsland zijn bekend

   © foto@margotilborghs.be wo 31 jan
  Jij gaf je op om mee op de planken te staan van (N)iemandsland? Dan zal je blij zijn dat de data van de workshops bekend zijn: 28 februari en 4, 11 en 14 maart.
 • Er is genoeg ruimte voor je trouwe viervoeter

  hondenpoep wo 31 jan
  Hondenpoep uit de zool van je schoenzool krijgen; er zijn leukere dingen te doen tijdens je wandeling. Ook niet de bedoeling; je hond los van de leiband laten rondlopen. En toch gebeurt het te vaak in onze gemeente.
 • Huist er een brandweerman of -vrouw in jou?

  wesley brandweer wo 31 jan
  De brandweer in de gemeente Essen maakt deel uit van Brandweerzone Rand. De brandweer is steeds op zoek naar nieuwe brandweerlui. De brandweerpost van Essen zocht drie vuurvechters en vond er slechts één. Wij willen je warm maken om brandweerman te worden. Want we kunnen er best nog gebruiken.
 • Regiosportdagen voor senioren

  sportelen wo 31 jan
  Tijdens onze jaarlijkse sporteldagen kunnen 50-plussers samen van sport en van het leven genieten. De verschillende gemeenten van de sportregio bieden sportdagen aan voor senioren. Dat zorgt voor een ruim aanbod van zowel gekende als nieuwe sporten. Bewegen op eigen tempo staat centraal.
 • Bekendmaking - openbaar onderzoek stedenbouwkundige vergunning Postbaan 57

  do 25 jan
  Aanvraag stedenbouwkundige vergunning door dhr. en mevr. Loos-Van Eyndt, Marijnnevennenstraat 5 te 2920 Kalmthout voor het afbreken van een bestaande woning en het bouwen van een nieuwe vrijstaande ééngezinswoning gelegen te Essen, Postbaan 57, afd. 1 sectie B nr. 65 M
 • Bekendmaking - openbaar onderzoek omgevingsvergunning herinrichting Kleine Aa

  wo 24 jan
  De Provincie Antwerpen heeft een aanvraag ingediend voor de herinrichting van de Kleine Aa.
 • Openbare verkoop op 24 februari

  brandhout.JPG di 23 jan
  In het gemeentemagazijn naast de Heuvelhal kan je op zaterdag 24 februari interessante koopjes doen. De gemeente verkoopt per opbod voornamelijk fietsen en loten hout.
 • Over d'Aa ook voor fietsers afgesloten van 25 januari tot en met 16 februari

  Over d'Aa 3 di 23 jan
  Vanaf donderdag 25 januari start de aannemer met de voorbereidende werken voor het plaatsen van betonnen kamers of overstorten.Voor de veiligheid van fietsers is het noodzakelijk om de volledige straat af te sluiten.
 • Eindfase heraanleg Dreef in zicht

  Dreef vr 19 jan
  De grootste werken aan de Dreef zijn achter de rug: namelijk het plaatsen van een nieuwe riolering. Het eerstvolgende werk is de huisaansluitingen koppelen aan de riolering.
 • Met een kraampje op de paasmarkt?

  Paasmarkt 48 - kopie vr 19 jan
  De paasmarkt vindt plaats op paasmaandag 2 april 2018. De organisatie is dit jaar in handen van de Algemene Markthandelaars Vereniging.
 • Eenrichtingsverkeer Heikantstraat van 22 januari tot en met 23 febaruari

  parkeerstrook Heikant do 18 jan
  Van 22 januari tot en met 23 februari geldt er eenrichtingsverkeer in de Heikantstraat van de Rinkvenstraat richting Vredestraat (uitgezonderd fietsers).
 • Sta met jouw bedrijf op de regionale jobbeurs

  jobbeurs di 16 jan
  De regionale jobbeurs is dé manier om nieuwe werknemers aan te trekken die dicht bij jouw bedrijf wonen. In 2018 vindt de beurs plaats op dinsdag 24 april in de sporthal van Wuustwezel van 12.00 tot 17.00 uur.
 • Infomoment Niemandsland groot succes

  Infomoment wo 10 jan
  (N)iemandsland neemt een vliegende start! Bijna 400 mensen waren op 9 januari 2018 aanwezig in zaal Rex voor het infomoment.
 • Werk mee aan het massaspektakel Niemandsland

  Vrijwilligers gezocht wo 10 jan
  Voor het project (N)iemandsland zoeken we honderden vrijwilligers die zowel voor als achter de schermen hun handen uit de mouwen steken.
 • Resultaten bevolkingsbevraging zijn bekend

  enquête 3 do 14 dec
  In september 2017 konden de Essenaren zich in ‘De Grote Enquête’ uitspreken over het gemeentelijke beleid van de toekomst. De algemene vaststelling luidt positief: 3 op de 4 Essenaren geeft aan ‘erg graag’ in de gemeente te wonen.Verkeersveiligheid en ruimtelijke ordening zijn de grootste werkpunten
 • Sirenetest op 4 januari 2018

  sirene ma 27 nov
  Op de eerste donderdag van elk trimester tussen 11.45 en 13.15 uur worden de sirenes in de omgeving van Seveso- en Nucleaire installaties, onderworpen aan een luide test. Het sirenenetwerk bestaat momenteel uit 585 sirenes en kan worden ingezet om de bevolking te verwittigen bij noodsituaties.
1-30 Van 42