naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Doof de lichten op 8 oktober

  nacht van de duisternis za 24 sep
  Op zaterdag 8 oktober is het de Nacht van de Duisternis. De gemeente dooft van zaterdag tot maandagmorgen de klemtoonverlichting aan het gemeentehuis en de klemtoonverlichting en straatverlichting aan het Heuvelplein. Doof jij ook de lichten?
 • Haal je boostervaccin en bescherm je tegen ziekenhuisopname

  vaccinatie centrum 1 za 24 sep
  Volgens viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) komt er dit najaar een nieuwe piek in de coronabesmettingen. Een vaccin blijft het beste middel om niet in het ziekenhuis te belanden.
 • Registreer je op BE-Alert en doe mee aan de testdag op 6 oktober

  za 24 sep
  Onze gemeente beschikt over BE-Alert, een systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op donderdag 6 oktober zullen we dit systeem testen.
 • Ga het (wijk)gesprek aan met de gemeente!

  WIjkgesprek do 22 sep
  Tussen 18 en 27 oktober organiseert het gemeentebestuur van Essen in elk wijk een gespreksavond voor de buurtbewoners. Als bewoner krijg je de kans om in gesprek te gaan met het bestuur en mee te praten over de toekomst van ons dorp.
 • Ontdek het cultureel najaar van vzw Kobie

  stan van samang wo 21 sep
  Zet je de radio aan? Dan kan je er niet meer omheen, ‘Alles’ is de nieuwste hit van Stan Van Samang. In oktober kan je ‘Alles’ én al zijn andere hits beleven in zaal Rex in Essen. Stan is een mooie aanvulling op het interessante najaarsaanbod van vzw Kobie waar Muzarto een mooie rol in speelt.
 • Doe jij op 8 oktober mee aan de Nacht van de Duisternis?

  nacht van de duisternis vr 16 sep
  Op zaterdag 8 oktober is het de Nacht van de Duisternis. De Vereniging Preventie Lichthinder en heel wat Vlaamse gemeenten organiseren deze Nacht om de impact van lichthinder en lichtvervuiling in de kijker te zetten. Ook de gemeente Essen doet hieraan mee.
 • Bosrandactie 2022

  bosrandpakket do 15 sep
  Elke Essenaar die in een bos woont, kan bij Bosgroep Antwerpse Gordel aan een interessant tarief een plantenpakket aankopen om de bossen mooier, diverser en weerbaarder te maken.
 • Wonen in wijk Schildershof? Schrijf je in!

  Schildershof do 15 sep
  In de wijk Schildershof komen er terug 16 percelen voor woningbouw vrij. Wil jij hier wonen? Schrijf je dan zeker in vanaf 1 oktober.
 • Retributie Heldenfeest

  di 13 sep
  Tijdens het college van burgemeester en schepenen van 7 september 2022 werd goedkeuring gehecht aan volgende retributie:
 • Bekendmaking beslissing omgevingsvergunning Spijker 47-51

  ma 12 sep
  Het gemeentebestuur brengt ter algemene kennis dat bij de Deputatie een beroepschrift werd ingediend tegen het weigeringsbesluit d.d. 19-05-2021, afgeleverd aan De Bie François BVBA, Spijker 47-51.
 • Retributie voor de plantactie Behaag … Natuurlijk 2022

  ma 12 sep
  Tijdens het college van burgemeester en schepenen van 31 augustus 2022 werd goedkeuring gehecht aan volgende retributie:
 • Werken grachten Grensstraat tot begin november 2022

  Werken in uitvoering ma 12 sep
  Op 12 september beginnen de werken aan de grachten in de Grensstraat. Deze werken maken de grachten beter bestand tegen het afgekoppelde hemelwater van de Kammenstraat.
 • Heb je jouw verwarmingspremie al gekregen? Kijk het na!

  shutterstock_1612695901.jpg wo 7 sep
  De energieprijzen stijgen. In het voorjaar besliste de federale regering dat elk huishouden een eenmalige premie kon krijgen. De verwarmingspremie van 100 euro wordt automatisch verrekend op je energiefactuur. Maar dat zou nog niet bij iedereen in orde zijn. Kijk het dus zeker na!
 • Gezocht: deskundige Financiën

  vacature di 6 sep
  Wij zijen op zoek naar een rekenwonder voor onze financiële dienst. Solliciteer tot en met 29 september en maak deel uit van ons team.
 • Koop voordelig haagpakketten, planten en bomen dankzij Natuurpunt

  behaag natuurlijk 2022 di 6 sep
  Dankzij de actie 'Behaag...natuurlijk' van Natuurpunt kan je voordelig plantenpakketten aankopen. Het aanplanten van streekeigen bomen en struiken en het promoten van een vogel-, bijen- en vlindervriendelijke tuin heeft zonder twijfel enorm veel leven in grote en kleine tuinen gebracht.
 • Deadline voor werkingstoelage verenigingen

  Werkingstoelage verenigingen vr 2 sep
  Meer dan 100 Essense verenigingen zetten hun leden aan tot bewegen, vergroten de samenhorigheid én bevorderen het gemeenschapsgevoel. Essen ondersteunt hen met een werkingstoelage, deze vraag je aan voor 15 oktober.
 • Infomoment inleefreis Zuid-Afrika

  Witzenberg di 30 aug
  Het gemeentebestuur van Essen organiseert een inleefreis naar onze partnerstad Witzenberg in Zuid-Afrika. In het voorjaar van 2023 kan je kennis maken met de prachtige natuur en cultuur in Witzenberg.
 • Infosessies en praatmomenten voor mantelzorgers

  mantelzorg do 25 aug
  Elke maand, van augustus 2022 tot mei 2023, kan je een infosessie of praatmoment volgen over interessante thema’s zoals financiële ondersteuning, bewindvoering en zorgvolmachten, hoe zorg je voor jezelf als mantelzorger, eenzaamheid en nog heel wat meer.
 • Vanaf 11/08 code ROOD in natuurgebied - extreem hoog brandgevaar, wees voorzichtig!

  Brandgevaar bord.jpg wo 10 aug
  Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) kondigt vanaf 11 augustus code ROOD af voor de provincie Antwerpen. Doordat het erg droog is in onze natuur -en heidegebieden en bossen, is het brandgevaar er erg groot. Daarom geldt er vanaf vandaag een rook- en vuurverbod in deze gebieden.
 • Begraafplaats Horendonk tot half september niet toegankelijk

  2019zomerESSEN_Dorpszicht_Horendonk vr 5 aug
  De herinrichtingswerken aan begraafplaats Horendonk zijn begonnen. Tussen 06.00 en 17.00 uur is de begraafplaats daarom niet toegankelijk. Bij begrafenissen of erediensten is de begraafplaats uiteraard wel toegankelijk en worden de werken tijdelijk stilgelegd. De werken duren tot half september.
 • Retributie voor het bijwonen van auteurslezing Bart Moeyaert 2023 

  do 28 jul
  Tijdens het college van burgemeester en schepenen van 22 juni 2022 werd goedkeuring gehecht aan volgende retributie:
 • Fietslessen voor volwassenen vanaf 3 september

  Fietslessen.JPG ma 25 jul
  Vanaf zaterdag 3 september organiseren we samen met Babbelpunt fietslessen voor volwassenen. Tijdens deze 15-delige lessenreeks leren opgeleide vrijwilligers je fietsen, de wegcode, en hoe je te gedragen in het verkeer.
 • Gezocht: diensthoofd vergunningen en ruimtelijke planning

  job di 19 jul
  Het gemeentebestuur van Essen gaat binnenkort over tot de aanwerving van een voltijds, statutair diensthoofd vergunningen en ruimtelijke planning (onbepaalde duur, loonbarema A1 - A3).
 • Gezocht: patrimoniumbeheerder

  job di 19 jul
  Het gemeentebestuur van Essen gaat binnenkort over tot de aanwerving van een voltijds, statutair patrimoniumbeheerder (onbepaalde duur, loonbarema B1 - B3).
 • Tijdelijke uitbreiding onttrekkingsverbod onbevaarbare waterlopen voor de hele provincie Antwerpen

  meander Kleine Aa - foto: Fotografils vr 15 jul
  Door het droge weer en de lage waterstanden breidt gouverneur Berx het onttrekkingsverbod voor onbevaarbare waterlopen verder uit. Vanaf vrijdag 15 juli 2022 is er een politiebesluit van kracht dat het oppompen van water op alle stroomgebieden in de provincie Antwerpen verbiedt.
 • Wespennest in jouw tuin? De brandweer weet raad!

  wasp-nest-gaa5ec483d_1920.jpg wo 13 jul
  Als je een wespennest hebt, kan je best contact opnemen met de Brandweer Zone Rand.
 • Stookoliecheque: hoe krijg ik de toelage van 300 euro?

  verwarming vr 8 jul
  Door de sterke stijging van de energieprijzen heeft de regering een reeks maatregelen genomen om de koopkracht van gezinnen te ondersteunen. Gezinnen die verwarmen met huisbrandolie of propaan in bulk kunnen een eenmalige forfaitaire toelage van 300 euro aanvragen.
 • Groepsaankoop groendaken

  LB Groendaken di 5 jul
  Dankzij de groepsaankoop groendaken georganiseerd door de gemeente Essen en het EnergieK huis kan je nu voordelig een groendak laten plaatsen met verschillende soorten vetplanten.
 • Koop voordelig bomen dankzij samenaankoop

  ophaaldag bomen ma 4 jul
  Tot 30 september 2022 koop je voordelig streekeigen solitaire en hoogstamfruitbomen via de samenaankoop van Regionaal Landschap de Voorkempen in samenwerking met IGEAN en Regionaal Landschap Rivierenland. Je kan je plantgoed ophalen in Essen!
 • Schapen in boomgaard park Redemptoristen zorgen voor extra beleving

  Schaap zo 3 jul
  De boomgaard in het park Redemptoristen in Essen heeft er nieuwe bewoners bij. Voortaan staan schapen in voor het onderhoud van het gras in de boomgaard. De wollige viervoeters zorgen voor een extra beleving in het park dat sinds 2013 in handen is van Stichting Kempens Landschap.
1-30 Van 61