naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Zit je zonder? Gratis jodiumpillen bij de apotheker

In het geval van een kernramp kun je jodiumpillen innemen. De in 2011 uitgedeelde pillen blijven goed, maar heb je ze niet meer, dan kan je er altijd gratis nieuwe halen bij de apotheker.

Jodiumpillen innemen bij een kernramp

In het onwaarschijnlijke geval van een kernramp, kan er radioactief jodium vrijkomen. Jodiumpillen verzadigen de schildklier tijdelijk met gewoon jodium waardoor de klier geen radioactief jodium kan opnemen. De pillen bieden geen bescherming tegen andere radioactieve stoffen.

Gratis bij de apotheker

Voor de inwoners van Essen zijn er gratis jodiumpillen beschikbaar bij de apotheker. In 2011 was er al een campagne voor jodiumpillen. Deze pillen zijn nog altijd goed. Er staat geen vervaldatum op, enkel een productiedatum (2010). Als de pillen vervangen moeten worden, zal de overheid je hierover berichten. Heb je de pillen niet meer, dan kan je er altijd gratis nieuwe halen bij de apotheker.

Verenigingen

Elke instelling of vereniging in onze gemeente kan jodiumtabletten aanvragen via een aanvraagformulier op de website www.nucleairrisico.be. Na controle van jouw aanvraag krijg je een mail met in de bijlage een brief waarmee je de tabletten kan gaan afhalen bij een apotheker.

01 juni ’16 (wo)
Nieuwsoverzicht
jodiumpillen

Contact

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 42
fax
03 670 01 55
e-mail
milieu@essen.be