naar inhoud

Begraafplaats Statie wordt een groen begraafpark

Na de begraafplaatsen van Centrum, Hoek, Horendonk en Wildert krijgt ook deze begraafplaats een metamorfose tot begraafpark.

Op 1 juli loopt de bekendmakingsprocedure tot ontruiming van begraafplaats Statie af. Dat betekent dat deze zomer de werken van start gaan. De gemeente stelde een firma aan om de graven te ontruimen en de grafzerken weg te halen. De plaatsing van een herdenkingsmonument zorgt ervoor dat nabestaanden een plek hebben om hun dierbaren te herdenken. Na de graafwerken krijgt de grond tijd om te stabiliseren voor we het inzaaien met gras. Zo ligt het begraafpark er netjes bij tegen Allerheiligen.

Grotere strooiweide


Na Allerheiligen bouwt de gemeente het afscheidspaviljoen zoals dat al op de andere begraafparken werd gedaan. In 2024 krijgt het park een grotere strooiweide met ruimte voor het begraven van biologisch afbreekbare urnen.

Serene omgeving


De inkom en wandelpaden zullen bestaan uit waterdoorlatend materiaal en door het aanplanten van bomen en meer groen creëren we een serene omgeving waar je je dierbaren kan bezoeken.

Net als op de andere begraafplaatsen vind je een boomstamzitbank met in de rugleuning vlindertjes gegraveerd en een gevoelsbrievenbus voor kinderen zodat zij hun gevoelens makkelijker kunnen uiten.

21 juni ’23 (wo)
Nieuwsoverzicht
Begraafplaats Essen Statie

Openbare Infrastructuur

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 48
e-mail
openbarewerken@essen.be