naar inhoud

Een beter voetpad voor de Nieuwstraat

Vanaf het einde van het Heuvelplein tot aan het kruispunt Stationsstraat/Nieuwstraat vernieuwt de gemeente het voetpad in de Nieuwstraat aan één zijde. De voorbereidende werken starten op 30 mei.

De eigenlijke vernieuwing van het voetpad start op 5 juni. Bij de voorbereidende werken vanaf 30 mei, maakt Fluvius van de gelegenheid gebruik om het elektriciteitsnet in het centrum van ons dorp te versterken.

Extra kabels moeten ervoor zorgen dat we in de toekomst zonder problemen meer elektriciteit kunnen gebruiken. En met de komst van de elektrische auto zal dat absoluut nodig zijn. In een beweging vervangen we de oudste verlichtingskabels. In het kernwinkelgebied worden in het najaar alle verlichtingspalen vernieuwd en voorzien van ledverlichting.

Verkeersveilige Gemeente

Gemeente Essen volgt het traject Verkeersveilige Gemeente van de Provincie Antwerpen. Daarin engageert de gemeente zich om volop in te zetten op verkeersveiligheid. Extra aandacht gaat bijvoorbeeld naar veilig stappen en fietsen. Het voetpad in de Nieuwstraat kent veel niveauverschillen die het moeilijk begaanbaar maken voor minder mobiele mensen. Met de heraanleg willen we de niveauverschillen wegwerken.

Verkeershinder

Vanaf 30 mei tot aan het bouwverlof (10 juli) geldt er eenrichtingsverkeer van het Heuvelplein richting Stationsstraat.

Er is een omleiding via de Stationsstraat, Sint-Antoniusstraat, Kerkstraat en Beliestraat. Deze omleiding geldt zes weken lang.

De winkels blijven uiteraard wel toegankelijk. De omleiding gaat bewust niet langs de Hofstraat of Molenstraat omdat dit veelgebruikte wegen zijn door scholieren. De veiligheid van deze weggebruikers krijgt prioriteit.

Andere kant in latere fase

In een later stadium verbeteren we ook de voetpaden aan de andere zijde, na de bouwwerken van voor de Delhaize.  

16 mei ’23 (di)
Nieuwsoverzicht
verkeersveilige Nieuwstraat

Openbare Infrastructuur

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 48
e-mail
openbarewerken@essen.be