naar inhoud

Werken aan kruispunt Bredabaan & Essensteenweg

Vanaf maandag 3 april starten de nutswerken op het kruispunt, ter voorbereiding van de wegeniswerken. De ingrepen zullen ongeveer drie maanden duren en hebben een grote impact op de verkeerssituatie.

De meest recente informatie vind je op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Vanaf maandag 3 april starten er werken op het kruispunt van de Bredabaan (N1) met de Essensteenweg en de Sint-Jobsesteenweg (N117) in Maria-ter-Heide (Brasschaat). Het gaat om voorbereidende nutswerken voor de geplande herinrichting van dit kruispunt. De nutswerken zullen ongeveer drie maanden duren en hebben meteen een grote impact op de verkeerssituatie.

Tot half juni geldt eenrichtingsverkeer op de Bredabaan komende van Wuustwezel richting Brasschaat. Het verkeer in de andere richting, naar Wuustwezel, wordt omgeleid via de E19. Vanaf augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de effectieve heraanleg van het kruispunt.

FASE 1

Tijdens de eerste fase van 3 april tot half juni geldt er eenrichtingsverkeer op de Bredabaan tussen Wuustwezel en Brasschaat. Vanuit Wuustwezel naar Brasschaat rijden blijft steeds mogelijk, maar in de andere richting is de Bredabaan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Vanaf het complex Kleine Bareel volgt auto- en vrachtverkeer naar Wuustwezel een omleiding via de E19 en de N133.

FASE 2

In de tweede fase vanaf half juni wordt verkeer op de Bredabaan terug mogelijk in beide richtingen. De Essensteenweg is dan afgesloten. Verkeer van en naar Kalmthout/Essen volgt een omleiding via de Kalmthoutse Steenweg (N111) en Bredabaan. De aansluiting van de Sint-Jobsesteenweg op het kruispunt met de Bredabaan blijft tijdens de nutswerken steeds open in beide richtingen. Voor fietsers en voetgangers zal er steeds een doorgang zijn.

16 maart ’23 (do)
Nieuwsoverzicht