naar inhoud

History of Songfestival

Het Eurosongfestival staat bekend als de Grand Prix van het lied en de glitter. Op 26 maart duikt vzw Kobie met enkele doorgewinterde artiesten in de geschiedenis van dit event.

Pailletten en kogelvrije vesten

Zo’n 65 jaar na de eerste wedstrijd, is het Songfestival nog altijd een van de meest bekeken televisieshows ter wereld.

Met pailletten overgoten sterren voeren een strijd die soms werd gewonnen op blote voeten. Er werd al eens gepresenteerd zonder ondergoed en teksten werden vergeten. Ze zongen zelfs al eens met een kogelvrij vest aan.

Volare, Waterloo en J’aime la Vie

Beleef samen met Axl Peleman, Neeka, Maarten Flamand, Esther Lybeert van The Antler King en verteller Wouter Mattelin de wonderjaren van het festival. Ze brengen een muzikale bloemlezing met de mooiste nummers uit de eerste 45 jaar, doorspekt met anekdotes en fijne weetjes. In deze gouden tijden ondersteunde een live orkest de liedjes die nog steeds in ons geheugen geprent zitten.

Het optreden start om 14.00 uur en vindt plaats in GC zaal Rex. Een ticket kost 15,00 euro of 3,00 euro aan kansentarief.

The Starlings op ‘t Park Zomert

Fan van het Songfestival? Dan zag je vast ook de passage van The Starlings bij het selectieprogramma op televisie. Dit geweldige duo treedt op 8 juli op tijdens ’t Park Zomert, het gratis zomerfestival aan GC de Oude Pastorij. Iedereen is meer dan welkom!

09 maart ’23 (do)
Nieuwsoverzicht
History of songfestival

Cultuur

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 41
e-mail
cultuur@essen.be