naar inhoud

Werken voetpad Hofstraat van 22 februari tot eind mei 2023

Op woensdag 22 februari starten de werken in de Hofstraat. De gemeente vernieuwt het voetpad langs beide zijden.

De gemeente vervangt alle bestaande tegels door nieuwe betonklinkers en de boordstenen door oprijdbare exemplaren. Zo verminderen we het hoogteverschil tussen de opritten en maken we de straat beter toegankelijk voor mindervaliden. Voor blinden en slechtzienden voorzien we bovendien geleidetegels.

Omleidingen

doorgaand verkeer moet omrijden via de Nieuwstraat, de Stationsstraat en de Molenstraat.

Buurtbewoners kunnen gelukkig wel altijd terecht want plaatselijk verkeer is er toegelaten, dus ook de schoolbussen en de vuilniswagens.

Twee fasen

De werken verlopen in twee fasen. Tijdens elke fase geldt er een parkeerverbod en een snelheidsbeperking van 30 km/u.

  • Fase 1 loopt van de Nieuwstraat tot aan de Burgemeester Kenisstraat. Toegang tot de Erasmusschool gaat in deze fase via de Burgemeester Kenisstraat. Voor de Sint-Jozefschool gaat dit via de Molenstraat.

    Duur van de werken: 22/02/2023 tot en met 09/04/2023 (onder voorbehoud)
     
  • Fase 2 loopt van de Burgemeester Kennisstraat tot aan de Molenstraat. Toegang tot de Erasmusschool gaat terug via de Nieuwsstraat. Voor Sint-Jozef is dit via de Stationsstraat.

    Duur van de werken: 10/04/2023 tot en met 28/05/2023 (onder voorbehoud) 

Het is dus de bedoeling dat ouders die hun kinderen met de auto naar school brengen, de omleidingen volgen en via de hierboven beschreven wegen tot aan de school rijden. De werken duren tot begin juni en hebben geen invloed op de afvalinzameling. Slechte weersomstandigheden kunnen de planning doen opschuiven.

Deel van het voetpadenplan

De infrastructuurwerken – een investering van 335.000 euro – kaderen in een globaal voetpadenplan. Daarmee wil Gemeente Essen het straatbeeld in de wijk stapsgewijs verfraaien en vooral veiliger en toegankelijker maken.

Vanaf 16/02: LED-verlichting in de Hofstraat

Fluvius start op 16 februari met voorbereidende werken, namelijk het vernieuwen van de verlichtingspalen, met LED-verlichting. 

De werken zijn heel lokaal en hebben geen impact op doorgaand verkeer. Alleen de parkeerstroken voor de palen zullen tijdelijk niet beschikbaar zijn. 

13 februari ’23 (ma)
Nieuwsoverzicht
hofstraat

Openbare Infrastructuur

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 48
e-mail
openbarewerken@essen.be