naar inhoud

Gezocht: diensthoofd vergunningen & ruimtelijke planning

Ben je een geboren teamleider? Wil je actief meebouwen aan de ruimtelijke toekomst van onze gemeente en kan je stedenbouwkundige projecten naar een hoger niveau tillen? Voorkennis is niet essentieel, interesse in het domein én kunnen leidinggeven wel!

Het gaat om een voltijdse functie op niveau A1-A3

Als diensthoofd vergunningen en ruimtelijke planning bouw je mee aan de ruimtelijke toekomst van de gemeente. Je zet mee het omgevingsbeleid (stedenbouw en milieu) uit. Je tilt omgevingsprojecten naar een hoger niveau en je ondersteunt de visievorming van de beleidsorganen over ruimtelijke planning en ordening. Verder sta je samen met je team in voor correcte, efficiënte en kwalitatieve stedenbouwkundige voorbereiding en afhandeling van de dossiers.

Wij bieden: 

 • Goede werk-privébalans
  Je krijgt 35 dagen verlof en kan zelf flexibel je werkschema indelen met glijtijden. Thuiswerk behoort ook de mogelijkheden in administratieve functies.
 • Extralegale voordelen
  Wij geven ons personeel maaltijdcheques (€8/gewerkte dag), ecocheques (€250/jaar), cadeaucheques (€40/jaar), sport- en cultuurcheques (€100/jaar).
 • Fijne collega’s en een werkplek dicht bij huis
  Veel medewerkers van het gemeentebestuur wonen in Essen of de omliggende gemeenten. Gedaan met die vervelende files of treinvertragingen en altijd vlot naar je werk.
 • Aandacht voor jouw gezondheid
  Je krijgt als medewerker van de gemeente een gratis hospitalisatieverzekering en ecovergoeding (als je met de fiets naar het werk komt).
 • Levenslang leren
  Bij de gemeente krijg je de kans om heel wat opleidingen te volgen. Zelfs zonder concrete voorkennis kan je verder groeien in je functie.
 • Een stabiele en betrouwbare werkgever!
  Met meer dan 200 medewerkers zijn wij een van de grootste werkgevers in Essen.

Voorwaarden: 

Om in aanmerking te komen voor de functie moet je:

 • een masterdiploma en dit bij voorkeur in een studierichting waaruit je interesse voor stedenbouw, ruimtelijke ordening, ruimtelijke planning of milieu blijkt of minstens 5 jaar ervaring hebben in een leidinggevende functie en aantonen dat je de materie rond stedenbouw, ruimtelijke ordening en planning snel kan verwerven;
 • of houder zijn van een bachelor diploma en 5 jaar werkervaring in een relevante en/of leidinggevende functie aantonen en slagen in een capaciteitstest voor de functie.
 • Slagen in de bekwaamheidsproeven

Alle informatie over deze functie vind je terug in de download onderaan deze pagina.

Wil je meer weten over de functie? Dan mag je het afdelingshoofd Omgeving contacteren via peter.desmedt@essen.be en +32 (0)476 45 92 01.

Heb je interesse om te solliciteren? Neem dan contact op met de personeelsdienst (sollicitatie@essen.be of 0498 18 42 59). 

17 oktober ’22 (ma)
Nieuwsoverzicht
vacature job

Personeelsdienst

adres
Heuvelplein 232910 EssenBELGIE
tel.
03 670 01 38
e-mail
personeel@essen.be