naar inhoud

Groepsaankoop groendaken

Dankzij de groepsaankoop groendaken georganiseerd door de gemeente Essen en het EnergieK huis kan je nu voordelig een groendak laten plaatsen met verschillende soorten vetplanten.

Wat houdt de actie in?

Het Energiek huis deed het voorbereidende werk en ging op zoek naar betrouwbare, lokale partners. Het enige wat je nog moet doen, is je onderaan vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop.

Na je inschrijving komt een vakman je dak inspecteren. Enkel wanneer er duidelijkheid is over de geschiktheid van je dak, maakt de vakman een offerte op. Op basis van deze prijsopgave beslis jij om de werken te laten uitvoeren. 

Kan een groendak ook bij mij?

Een groendak is een kleine plantentuin die je op een plat dak aanlegt of laat aanleggen. Vaak bestaat de begroeiing uit sedumsoorten of kruiden en grassen (extensief groendak) die mooi groen worden. Maar je kan ook een intensief groendak aanleggen. Dat is een volwaardige tuin met alles erop en eraan. De grootste voorwaarde voor een groendak is dat je dakconstructie sterk genoeg is. Binnen de groepsaankoop van het EnergieK huis zal er alleen een extensief groendak worden aangeboden geplaatst door een professionele vakman.

Voordelen

Elk groendak heeft een positieve impact op de biodiversiteit. Daarnaast dragen groendaken bij aan de binding van fi jnstof, ecologisch waterbeheer en helpt het de zomerse hitte te reduceren.

Wil je meer weten?
Surf naar de website van IGEAN voor alle informatie en een vrijblijvende offerte.

www.igean.be/groendak 

05 juli ’22 (di)
Nieuwsoverzicht
LB Groendaken

Milieu

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 42
e-mail
milieu@essen.be