naar inhoud

Essense huisartsen krijgen stortvloed aan vragen over corona

Dokters in heel het land slaakten in de media een noodkreet dat zij momenteel zoveel vragen krijgen over corona dat ze nog amper toekomen aan het helpen van zieke patiënten. Ook de Essense huisartsen merken die enorme werkdruk.

“Wij willen onze patiënten danken voor hun begrip en geduld de laatste maanden. Graag geven we hen nog eens mee waar ze terecht kunnen voor meer informatie rond corona of voor
het aanvragen van een test”, zegt dokter Isabelle Moriau van huisartsengroep Artes.

Telefoon roodgloeiend

“Net als bij veel van onze collega’s is het in onze praktijk enorm druk sinds de start van de coronacrisis. Wij krijgen dagelijks meer dan honderd telefoons en die gaan bijna uitsluitend daarover. Moet ik in quarantaine? Wanneer en waar kan ik me laten testen?”, vertellen Caroline en Mieke, secretariaatsmedewerkers van huisartsengroep Artes.

Agenda overvol

“Mensen die klachten hebben, willen zo snel mogelijk duidelijkheid. En dat is te verstaan. Zij willen graag op consultatie komen, maar daardoor zitten de agenda’s van mij en mijn collega’s overvol. Er blijft nog maar heel weinig tijd over om ons te ontfermen over andere zieke patiënten”, vult dokter Isabelle Moriau aan. “Uiteraard proberen we iedereen zo goed mogelijk te helpen. Toch willen we mensen erop wijzen dat er andere kanalen zijn om een antwoord te vinden op hun vragen. Ze kunnen ook zelf makkelijk een afspraak maken voor een test.”

Zelf testcode aanvragen

“Voor algemene inlichtingen over corona kunnen mensen bellen naar 0800 14 689. Had jij een hoogrisico contact? Dan zal je telefoon krijgen van het Contact Tracing Center die jou verder helpen. Je kan hen bereiken op het nummer 02 214 19 19. Heb je symptomen van COVID? Dan kan je zelf een afspraak maken in een testcentrum voor een PCRtest of bij de apotheek een antigeen sneltest laten doen. De vereiste code voor een test kan je zelf online aanmaken via: https://sat.info-coronavirus.be/nl/formulier/sat”, geven baliemedewerkers Caroline en Mieke nog mee.

foto: Dr. Isabelle Moriau (midden), geflankeerd door baliemedewerkers Mieke (links) en Caroline. 

07 december ’21 (di)
Nieuwsoverzicht