naar inhoud

Opening van drie nieuwe buurtspeelpleintjes

Alle Essense kinderen (en volwassenen) zijn welkom op 27 oktober voor de officiële opening van drie nieuwe buurtspeelpleintjes, bij het Smeyerspad, de Hondsberg en de Voorspoed. Uniek: de buurtbewoners kozen de nieuwe speeltoestellen zelf uit!

Vlak voor de zomervakantie konden buurtbewoners in Essen zich uitspreken over de herinrichting van drie speelpleintjes. Via de website KiesMee.be gaven we mensen de keuze uit verschillende opties. Zo wordt een speelplein echt een ontmoetingsplek van en voor de buurt. Op 27 oktober nodigt de gemeente buurtbewoners en kinderen uit heel Essen uit om de pleintjes te ontdekken.

De gemeente Essen stuurde voor de start van de zomervakantie een brief naar buurtbewoners van drie speelpleinen: de Hondsberg, de Voorspoed en Smeyerspad. De bewoners gaven online hun voorkeur voor een combinatie van speeltoestellen. Het gemeentebestuur volgde telkens de optie met de meeste stemmen. Zo komt er in De Hondsberg een picknicktafel, een zitbank, een veertoestel en een glijbaan. De bewoners van het Smeyerspad gaven de voorkeur aan een petanquebaan, een balanceerparcours, een veertoestel voor meerdere personen en een duikelrek. Het pleintje De Voorspoed krijgt een duikelrek, een combinatieschommel, een wiebelbrug en een wip. Het zijn dus de buurtbewoners die het uitzicht van de speelpleintjes bepalen.

Dat moet gevierd worden

De gemeente plaatst de toestellen in de eerste helft van oktober, waarna alles nog wordt gekeurd. Het gemeentebestuur staat erop dat de feestelijke opening toegankelijk is voor alle Essense kinderen, en niet alleen voor kinderen uit de buurt.

De buurtbewoners kregen opnieuw een brief waarin we de resultaten van de online bevraging bekendmaakten. We nodigden hen ineens uit voor de feestelijke opening op woensdag 27 oktober. Bovendien nodigen we alle kinderen van Essen uit om op de nieuwe toestellen te spelen. De speelpleintjes zijn er namelijk voor iedereen. De gemeente voorziet randanimatie en een ‘lekkere verrassing’ voor groot en klein.

Programma 27 oktober

  • 13.00 - 14.00 uur: opening Smeyerspad (Smeyerspad Essen-Centrum)
  • 14.30 - 15.30 uur: opening De Hondsberg (Hondsberg Essen-Centrum)
  • 16.00 - 17.00 uur: opening De Voorspoed (Voorspoedstraat Essen-Heikant)
18 oktober ’21 (ma)
Nieuwsoverzicht
opening speelpleintjes 200x200.jpg

Jeugd

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 56
e-mail
jeugd@essen.be