naar inhoud

'Essen leest' wordt verlengd!

'Essen leest' is een leesbevorderingsproject voor de Essense basisscholen. Vier partners maken dit project mogelijk: de zes Essense basisscholen, het Centrum voor Ervaringsgericht Onderwijs (CEGO), Iedereen Leest vzw en, tot slot, de Essense bib en Gemeente Essen.

Dit project is een intensieve samenwerking tussen de Essense scholen en de bib om schoolbibliotheken uit te bouwen met een kwaliteitsvol boekenaanbod voor leerlingen tussen 6 en 12 jaar.

Elke leerling in Essen kan terecht in de eigen schoolbib, met een eigen zelfuitleenbalie en een startcollectie van vijf boeken per leerling. De collectie wordt verder aangevuld met de schoolcollectie en nieuwe boeken. Uiteindelijke 

Elke leerling heeft een persoonlijk eekhoornpasje waarmee ze zowel in de eigen schoolbib als in de hoofdbib terecht kunnen. 

Verder zorgen de coaches van CEGO voor professionele begeleiding bij het versterken van duurzaam leesonderwijs in de scholen. Dit doen ze met vormingen, netwerkmomenten en het in kaart brengen van het 'lezen op school'.

Dit project loopt al sinds september 2020 en wordt nu verder verlengd tot 31 augustus 2022.

12 oktober ’21 (di)
Nieuwsoverzicht
20210615_EssenInfo_Schoolbib-1.jpg

Bibliotheek

adres
Stationsstraat 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 667 26 98
e-mail
bib@essen.be