naar inhoud

Huizen van het Kind Essen, Brasschaat, Kalmthout, Kapellen, Wuustwezel en Stabroek nu op één website

Sinds 24 maart 2021 is de website van de Huizen van het Kind Essen, Brasschaat, Kalmthout, Kapellen, Wuustwezel en Stabroek online. De website informeert (toekomstige) ouders en professionals over opvoeden en opgroeien.

Een Huis van het Kind is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties die zich dagelijks inzetten voor (aanstaande) ouders, kinderen en jongeren. De Huizen van het Kind bundelen op de website www.huisvanhetkindnoorderkempen.be de krachten om op een toegankelijke manier te helpen met kleine en grote opvoedingsvragen. Het is de bedoeling dat de website een wegwijzer wordt voor ouders, grootouders, vrijwilligers en hulpverleners door een overzicht te geven van het aanbod voor gezinnen met kinderen in de hele Noorderkempen. De website is ontstaan in overleg met alle partners van de Huizen van het Kind.

Laagdrempelig en anoniem

De hoofdpagina is opgedeeld in 8 levensdomeinen: zwangerschap en pas bevallen, gezondheid, opvoeding en ondersteuning, kinderopvang, onderwijs, vrije tijd en ontmoeting, bijzondere zorg, extra voordelen. Elk levensdomein is verder uitgewerkt per thema zodat je snel kan doorklikken naar de gewenste informatie. Daarnaast vind je op de site nieuwsberichten, een activiteitenkalender en een formulier om op een heel laagdrempelige en indien gewenst anonieme manier opvoedingsvragen te stellen.

Tot slot vind je alle contactgegevens van de verschillende Huizen van het Kind terug op de site en een A tot Z lijst met alle partners. Zo vind je snel de juiste dienst.

De website oogt fris door de vele foto’s en is heel gebruiksvriendelijk. Er is geopteerd om snel door te linken naar bestaande websites zodat de informatie steeds up-to-date blijft. 

Lokaal loket kinderopvang

Het Huis van het Kind maakte bovendien een website waar je als (toekomstige) ouder terecht kan om kinderopvang te zoeken in de regio.

Surf snel naar www.kinderopvangnoorderkempen.be. 

25 maart ’21 (do)
Nieuwsoverzicht