naar inhoud

Vanaf 1 maart is er de nieuwe blauwe zak

Vanaf 1 maart mag er heel wat méér in jouw blauwe pmd-zak. Behalve de Metalen verpakkingen en Drankkartons kan je (bijna) alle plastic verpakkingen in de nieuwe blauwe zak kwijt.

Alle info over de nieuwe blauwe zak: www.igean.be/nieuweblauwezak

De nieuwe blauwe zak is aangekomen in Essen! Het verschil met de vorige? De P staat vanaf nu niet alleen voor plastic flessen en flacons, maar voor álle plastic verpakkingen. De M staat nog altijd voor metalen verpakkingen en de D voor drankkartons. Zo wordt sorteren nóg makkelijker! 

Je kan je pmd-zak nu ook vullen met extra plastic verpakkingen als folies, tubes, potjes, bakjes of schaaltjes. Let wel, plastic dat geen verpakking is zoals speelgoed of kleerhangers horen niet thuis in de nieuwe blauwe zak! 

Twijfel je of je een bepaalde plastic verpakking in de pmd-zak mag steken? Kijk dan even op www.igean.be/nieuweblauwezak voor de sorteerinstructies.

Je oude PMD-zak blijft geldig

Wist je dat je je ‘oude’ pmd-zakken verder mag gebruiken en daarin de nieuwe sorteerregels mag toepassen? Bij de nieuwe blauwe zak verandert de zak niet zo zeer, maar wel wat erin mag. Je moet dus niet eerst nieuwe pmd-zakken kopen om de uitgebreide sorteerregels te mogen toepassen. 

De zak wordt goedkoper!

  • Je betaalt 2,50 euro voor een rol met 20 zakken van 60 liter (vroeger 3,00 euro)
  • Je betaalt 1,25 euro voor een rol met 20 zakken van 30 liter (nieuw!)
22 februari ’21 (ma)
Nieuwsoverzicht