naar inhoud

Laat je kinderen in de bib kennismaken met Bieblo

Met Bieblo weet elk kind wat gelezen! Voor kinderen is het vaak moeilijk om een tof boek te vinden in de rekken: al die keuze! Bib Essen helpt onze jonge lezers een handje bij hun zoektocht. Bieblo laat 6- tot 11-jarigen spelenderwijs boeken vinden die aansluiten bij hun interesses en leeftijd.

Leesinspiratie

Bieblo is een intuïtief spel boordevol leesinspiratie. Kinderen zien op een scherm een afbeelding die een thema uitbeeldt, zoals fantasie, dieren, noem maar op. Swipen ze naar rechts, dan is het hun ding. Swipen ze naar links, dan niet. Op het einde krijgen ze 8 boekentips die op dat moment beschikbaar zijn in de bib en die aansluiten bij hun interesses en leeftijd.

Digitale etalage

“Voor kinderen is het vaak lastig kiezen uit de rekken. Bieblo geeft hen een ‘smalle’ etalage: hun keuzes leiden tot 8 covers, 8 gevarieerde suggesties. Staat er tussen de leestips geen enkel boek dat hen aanspreekt? Dan kunnen ze de pagina onbeperkt vernieuwen en andere boekentips laten verschijnen. Of gewoon opnieuw beginnen”, verduidelijkt bibliothecaris Eddy Van Laerhoven.

Meteen resultaat

Voor kinderen is het een voordeel dat ze al na enkele kliks (of na wat swipen) meteen resultaat zien. Binnen de minuut hebben ze enkele goede boekentips te pakken. Bieblo is een fijne ondersteuning voor kinderen (en hun leerkrachten) in de zoektocht naar een geschikt boek. Ook tijdens een klasbezoek kunnen ze nu gericht boeken vinden die ze ook graag lezen. Het spel staat standaard open op de catalogus-pc bij de kinderafdeling in onze bib. Het design valt op en trekt kinderen aan. Het spel wijst zichzelf uit.

02 oktober ’20 (vr)
Nieuwsoverzicht
Bieblo

Bibliotheek

adres
Stationsstraat 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 667 26 98
e-mail
bib@essen.be