naar inhoud

Bib draait terug op volle toeren

Na de aangepaste dienstverlening van de voorbije maanden als gevolg van de coronabeperkingen, draait de bib van Essen weer op volle kracht. Zo is de bib opnieuw open op zaterdag. Ook de leeszaal en pc's zijn weer beschikbaar.

Met behoud van de nieuwe veiligheidsmaatregelen (zie overzicht in bijlage) – waaronder verplicht gebruik van een mondmasker voor iedereen ouder dan 12 – verwelkomen we je graag terug in onze bib tijdens de volgende openingsuren:

  • maandag, dinsdag en woensdag van 13.00 tot 20.00 uur
  • donderdag, vrijdag en zaterdag van 9.30 tot 13.00 uur

De bib is dus terug open op zaterdag. Ook leeszaal, internet- en cataloguspc’s kunnen weer gebruikt worden. Er zijn zeven tafeltjes beschikbaar voor maximaal 1 uur, wél eerst even aanmelden aan de balie.

Boeken afhalen blijft mogelijk

We verlengen de uitleentermijn van je boeken niet meer automatisch. Je krijgt daarom terug maningsbrieven om je te herinneren aan uw uitleentermijn.

Boeken terugbrengen mag nog steeds via de boekenschuif links vooraan de bib, maar je mag ze ook via de zelfuitleenbalies terugbrengen.

Je reservaties vind je terug in een aparte kast. Deze boeken moet je nog wel registreren via de zelfuitleenbalies.

Voel je je nog niet veilig in een bibliotheekomgeving of heb je gezondheidsproblemen en durf je niet binnengaan? Het blijft mogelijk om boeken af te halen (best aanvragen via mail naar bib@essen.be).

14 juli ’20 (di)
Nieuwsoverzicht
kinderen op boeken

Bibliotheek

adres
Stationsstraat 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 667 26 98
e-mail
bib@essen.be