naar inhoud

Nieuwe voetpaden in de Maststraat en Leemstraat

Op dinsdag 4 augustus start de gemeente met de heraanleg van de verouderde voetpaden in delen van de Maststraat en de Leemstraat.

In samenwerking met intercommunale IGEAN bracht de gemeente Essen het straatbeeld van de wijk Heikant in kaart. Op een aantal plaatsen zijn de voetpaden verouderd. In 2018 zijn de eerste verbeteringswerken gestart, en op 3 augustus starten we met de tweede fase van dit project. Op het plan dat je onderaan dit artikel kan downloaden, zie je welke bermen en voetpaden worden aangepakt: namelijk al het ingekleurde op het plan van de Maststraat, Leemstraat en Heikantstraat.

Veiliger naar school en naar de winkel

In de Heikantstraat wordt de haakse parking aan de kleuterschool omgevormd tot een parkeerstrook in het verlengde van de straat en een veel breder gescheiden voetpad en een fietsenstalling. De parkeerplaatsen die hier verloren gaan, compenseren we aan het speelplein naast de parking van de supermarkt. Zo zorgen we voor minder conflicten tussen parkerende auto’s en fietsende kinderen.

Werfzone gehinderd voor verkeer

De werken starten op 4 augustus en starten aan de zone van de supermarkt en de kleuterschool. Dit gedeelte zal afgewerkt zijn voor 1 september. Zo kan de eerste schooldag veilig verlopen.

Hierna worden ook de verdere werkzones met voetpaden en parkeerstroken in de Maststraat en Leemstraat aangepakt. Tijdens alle werken is de zone afgesloten voor doorgaand verkeer. Voetgangers zullen over het voetpad de werken kunnen passeren. Fietsers moeten afstappen en over het voetpad wandelen. Als bewoners niet aan of op hun oprit kunnen, dan zal de aannemer hen hierover persoonlijk aanspreken.

Gevolgen voor het plaatselijke verkeer

Tijdens de aanleg van de nieuwe voetpaden voorzien we een omleiding via Krinkelsbos. Het wordt voor een langere tijd niet mogelijk om te parkeren in de Maststraat en de Leemstraat. De parking van de supermarkt blijft wel toegankelijk. Ouders die hun kinderen met de wagen naar school brengen, parkeren best in de omliggende straten.

Voor de huisvuilophaling zijn er geen gevolgen. Aannemer Vermetten zal de zakken en containers verzamelen, en ze terug plaatsen aan de woningen.

Met de vernieuwing van de voetpaden zet de gemeente een verdere stap in de opwaardering van de ruime schoolomgeving. We kiezen voor een integrale aanpak in het centrum van wijk Heikant, met de focus op groenbeheer, verkeersveiligheid en nieuwe voetpaden.

De gemeente investeert 197.224,35 euro in dit project.

31 juli ’20 (vr)
Nieuwsoverzicht
Voetpaden 1

Openbare Infrastructuur

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 48
e-mail
openbarewerken@essen.be