naar inhoud

Richtlijnen heropstart horeca

Om de heropstart van de Essense horeca goed te laten verlopen zijn de individuele hygiënerichtlijnen essentieel. De zaken doen dan ook hun uiterste best om de veiligheid en gezondheid van het personeel, gasten en leveranciers maximaal te garanderen.

De definitieve protocollen worden dit weekend verspreid. Hou daarom zeker www.heropstarthoreca.be van Horeca Vlaanderen in de gaten.

Een algemeen overzicht:

  • Hou zoveel mogelijk 1,5 m afstand en voorzie voldoende zeep en handgels.
  • Algemeen sluitingsuur om 01.00 uur.
  • Restaurants werken op reservering. In welke mate contactgegevens bijgehouden moeten worden door restaurants én cafés volgt dit weekend duidelijkheid.
  • Consumeren kan enkel zittend aan een tafeltje. De tafeltjes staan min. 1,5 m uit elkaar.
  • Op de tafels mogen geen menukaarten, zoutvaatjes…. aanwezig zijn.
  • Glazen, tassen… moeten na ieder gebruik in de afwasmachine. Bierglazen enkel spoelen in koud water met spoelmiddel volstaat niet.
  • Tafels en stoelen moeten na vertrek van de gasten ontsmet worden.
  • In het sanitair geldt ook de social distancing. Het sanitair wordt veelvuldig gereinigd en ontsmet.
  • Personeel dat opdient, draagt een mondmasker. In de keuken werkt één kok zoveel mogelijk aan één gerecht.
  • Klanten betalen contactloos of elektronisch. Vermijd cash betalingen.
  • Naar buiten gaan om te roken is niet toegestaan.
  • Cafésporten (biljart, vogelpik, …) zijn niet toegestaan.
  • Terras mag uitgebreid worden in overleg met het gemeentebestuur. Het protocol dat op nationaal niveau is afgesloten stelt “De verloren binnenruimte kan gecompenseerd worden met buitenruimte. De totale oorspronkelijke capaciteit mag niet overschreden worden”.
  • Er mogen geen leveringen plaatsvinden wanneer er volk is.
06 juni ’20 (za)
Nieuwsoverzicht