naar inhoud

Speelveldjes en sportpark gaan terug open

Het gemeentebestuur heeft beslist dat vanaf woensdag 20 mei de speelvelden en het sportpark in Essen terug toegankelijk zijn, zij het onder enkele voorwaarden.

Algemene regels speelvelden

  • Speeltuigen zijn toegankelijk voor kinderen tot en met 12 jaar.

  • Bewaar te allen tijde 1,5 meter afstand van mensen uit andere bubbels.

  • Was je handen voor je naar een speelpleintje gaat, ook al je terug thuis komt.

  • Op elk speelpleintje hangt een poster met daarop het maximale aantal toegelaten mensen. Houd dit in de gaten, zodat je niet met te veel bent.

  • Sporten op het plein mag onder begeleiding van een volwassene.

  • Blijf niet zitten op het speelterrein. Als je klaar bent met sporten/spelen ga je gelijk naar huis.

Het Calesthenicsparkje en de fitnesstoestellen bij de Wildertse Duintjes zijn nog gesloten. Volgens dit huidige federale regelgeving is dit verboden. Wij zullen dit openen als de maatregelen dit toelaten

Reserveer je plekje in het sportpark

Ook op de pleintjes in het sportpark moet er een volwassene aanwezig zijn. Op weekdagen en zaterdag voorziet de gemeente een begeleider, zodat kinderen zonder hun ouders kunnen komen. Reserveer hier een tijdsslot om gebruik te maken van:

  • het skatepark (max. 8 personen)
  • het omnisportveld (voetbal en basketbal) (max. 6 personen)
  • het beachvolleybalveld (max. 6 personen)

Druk je reservatie af of neem je GSM mee zodat je kan aantonen dat je hebt gereserveerd.

Wil je buiten deze tijdssloten sporten op bovenstaande locaties, dan gelden dezelfde regels zoals op de speelpleintjes: je kan er dan alleen sporten met je gezinsbubbel of alleen met telkens twee dezelfde personen. Er mogen niet meer dan 6 personen op het beachvolleybalveld, 6 personen op het multisportveld en 8 op het skatepark zijn. De politie controleert hierop en schrijft boetes uit bij een overtreding.

Het calisthenicspark (waar je kan trainen met je eigen lichaamsgewicht) blijft gesloten omdat we dit beschouwen als een fitness. De metalen buizen worden veel aangeraakt (net zoals speeltuigen) en dat zorgt voor besmettingsgevaar. 

27 mei ’20 (wo)
Nieuwsoverzicht
skatepark

Jeugd

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 56
e-mail
jeugd@essen.be