naar inhoud

Stel contact met je arts niet uit

Uit vrees voor het coronavirus blijven nog al te veel mensen een afspraak bij hun (huis)arts of een bezoek aan de spoedafdeling van het ziekenhuis uitstellen, ook al hebben ze verontrustende klachten.

Kom op tegen Kanker lanceert daarom samen met de Belgische Cardiologische Liga en de Diabetes Liga de oproep ‘Stel contact met je arts niet uit’. Dokter Geert Meyfroidt (UZ Leuven), voorzitter van de Belgische Vereniging Intensieve Geneeskunde, verleende zijn medewerking aan de tv-spot.

Dokterspraktijken nemen, net als ziekenhuizen en hun spoedafdelingen, alle mogelijke maatregelen om besmetting door het coronavirus te vermijden. Een bezoek aan de huisarts, de behandelend arts of de spoedafdeling van het ziekenhuis is dus absoluut veilig, en er is geen reden om dat uit te stellen. Wie verontrustende of onverklaarbare klachten heeft, moet daarom zo snel mogelijk een afspraak vragen bij zijn huisarts, want die klachten wijzen mogelijk op een ernstige ziekte. Wie te lang met klachten blijft rondlopen, loopt het risico dat die verergeren en dat de behandeling zwaarder wordt. 

Ook aan wie in behandeling (geweest) is en vragen heeft over nieuwe klachten of z'n behandeling, doen de drie organisaties de oproep om een contact met de huisarts, of de behandelend arts in het ziekenhuis, niet uit te stellen.

19 mei ’20 (di)
Nieuwsoverzicht