naar inhoud

Essense winkels terug open: "We doen er alles aan om onze klanten veilig te laten winkelen"

Ook Fietsen Schenk mag de deuren weer openen na vele weken verplichte sluiting. “We keken er naar uit en zijn helemaal klaar om onze klanten veilig te ontvangen”, vertelt Tim Van Meel van Fietsen Schenk.

Veiligheidsmaatregelen

“Maandag is onze sluitingsdag, dus wij openden een dag later dan de meeste collega’s. Net als veel andere handelaars investeerden we bij Fietsen Schenk in veiligheidsmaatregelen. We creëerden een aparte in- en uitgang. Stickers op de vloer en op de deuren wijzen klanten op de afstand die ze moeten houden. Aan de ingang staat een desinfectiezuil. Hier kunnen mensen hun handen ontsmetten voor ze binnenkomen. Aan de kassa beschermen plexischermen onze medewerkers.”

'We ontvangen klanten toch liefst in de winkel'

“Fietsen Schenk bestaat sinds 1989. Samen met twee collega’s baat ik de zaak uit sinds 2011", zegt Tim. "In die bijna tien jaar maakten we dit natuurlijk nog niet mee. Tijdens de verplichte sluiting bleven we via mail of sociale media in contact met klanten om herstellingen uit te
voeren. We verkochten niets online, maar zijn wel een paar keer met fietsen tot bij een klant gereden om hen in hun kot een keuze te laten maken. Maar we ontvangen je toch het liefst in onze winkel”, aldus Tim.

(tekst: Stijn By Me)

11 mei ’20 (ma)
Nieuwsoverzicht