naar inhoud

Veilig winkelen in coronatijden

Vanaf maandag 11 mei heropenen ook de winkels in Essen terug de deuren. Volg onze aanbevelingen om zo veilig mogelijk te winkelen.

Om de heropening veilig en vlot te laten verlopen, geeft het gemeentebestuur extra aanbevelingen voor de winkelkern Nieuwstraat/Stationsstraat en rond de stationsbuurt. Klanten kunnen op deze manier veilig winkelen. 

Looplijnen voetpaden

In sommige delen van de winkelkern krijgen voetpaden tijdelijk éénrichtingsverkeer. Pijlen op de stoep wijzen de juiste richting aan. Uiterst rechts houden is de boodschap. 

  • Nieuwstraat vanaf Aldi tot aan KBC. Aan de bank komt een tijdelijk zebrapad. Ter hoogte van Aldi blijft er tweerichtingsverkeer mogelijk om de parking bereikbaar te houden. 
  • Stationsstraat vanaf de kerk tot aan de bib. 
  • Spoorwegstraat vanaf Café Rex tot aan Het Portret. Voetgangers die uit de trein komen volgen ook de looplijnen. 

Volg de richtlijnen om veilig te winkelen

1,5 meter afstand houden

De social distance regel is inmiddels wel gekend, maar blijft de belangrijkste maatregel om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zowel buiten de winkel als binnen hou je 1,5 meter afstand van elkaar. Gebruik een winkelkarretje om de afstand te bepalen.

Hou rechts aan

Als voetganger altijd rechts aanhouden, dat is een van de belangrijkste maatregelen om de heropening goed te laten verlopen. De gemeente bracht signalisatie aan om de looprichting te bepalen.

Wachtzones

Winkels mogen 1 persoon per 10 m² toelaten. Dat betekent dat je wellicht even moet wachten voor je binnen kan. Buiten de winkels zijn er wachtzones afgebakend, waar je 1,5 meter afstand houdt. De winkeltijd wordt beperkt tot 30 minuten om het wachten voor iedereen te beperken.

Mondmaskers

Mondmaskers zijn aanbevolen bij het betreden van een winkel of op plaatsen waar het erg druk is. Verplicht zijn ze echter niet.

Boodschappen

Maak geen gezinsuitje van een winkelbezoek en kom zo veel mogelijk alleen winkelen. Zo beperk je de wachttijd voor anderen.

Parkeren

Ook bij het parkeren wordt gevraagd om voldoende afstand te houden. Er werden verschillende borden geplaatst om bezoekers hieraan te herinneren.

Volg steeds de richtlijnen op van het winkelpersoneel. Zij bepalen het aantal maximum personen aan de hand van hun oppervlakte en zien er ook op toe dat er niet te veel mensen tegelijkertijd aanwezig zijn. Bedankt om met deze richtlijnen rekening te houden. Samen houden we het veilig!

11 mei ’20 (ma)
Nieuwsoverzicht