naar inhoud

Alles wat je moet weten over mondmaskers

Weet jij hoe je een mondmasker moet dragen? Wil je weten hoe je er zelf kan maken? Wil je een handgemaakt exemplaar bestellen? Alles wat je moet weten over mondmaskers lees je hier.

Willen we een nieuwe opflakkering van het coronavirus vermijden, dan zullen we met zijn allen mondmaskers moeten dragen op plaatsen waar we de sociale afstand niet kunnen houden. De gemeente Essen voorziet alvast voor elke inwoner één exemplaar. Lees er alles over via deze link

Maar aan één mondmasker heb je niet genoeg. Het gemeentebestuur gaat aan de slag om mondmaskers te maken en jij kan hierbij helpen!

De Nationale Naaiactie

In afwachting van de huis-aan-huis verdeling van de Essense mondmaskers roepen we iedereen op om deel te nemen de Nationale Naaiactie. Jij kan helpen met het maken van mondmaskers. De gemeente zorgt ervoor dat je materiaal krijgt en bezorgt het nadien aan zij die nood hebben aan mondmaskers.

Klik hier voor de Nationale Naaiactie

Hoe bestel ik een handgemaakt mondmasker?

Ben je niet handig met naald en draad en heb je dringend vanwege je beroep of een andere reden een mondmasker nodig? De vrijwilligers van de Nationale Naaiactie maken er een voor jou! 

Vul het formulier in om een mondmasker te bestellen

Hoe gebruik ik een mondmasker?

Een mondmasker hebben is één ding. Het correct gebruiken is net zo belangrijk!

Klik hier voor het correct gebruiken van een mondmasker

Hoe gebruik ik mijn sjaal als mondmasker?

Heb je nog geen mondmasker? Maak je geen zorgen, zonder dat je het weet heb je al verschillende mondmaskers in huis. Je hoeft immers echt niet handig te zijn om een sjaal, grote zakdoek of bandana voor je mond en neus te binden.

Alle informatie over de mondmaskers vind je ook via:
https://www.essen.be/thema/2078/iedereen-een-mondmasker 

04 mei ’20 (ma)
Nieuwsoverzicht