naar inhoud

Sporten in coronatijden

Door de maatregelen van de federale overheid omtrent de coronacrisis vallen veel trainingen, wedstrijden en doelen in het water. Concreet betekent dit echter niet dat je niet aan je conditie kan werken of fit kan blijven.

Je mag trouwens nog steeds buiten wandelen, lopen en fietsen. Je mag dit maximaal met twee doen, hou 1,5 meter afstand en stop nergens onderweg. Het is niet de bedoeling om tijdens de wandeling of fietstocht een uur in het park te zitten. Je moet blijven bewegen.

Er bestaan ontelbare apps en filmpjes om je hiermee te helpen. Ze zijn er voor zowel jong als oud. Hierbij een kleine lijst:

Apps

  • 7 minute training (gratis)
  • Start to run (betalend)
   • Deze app zorgt ervoor dat je op 10 weken van 0 tot 5 km kan lopen in een half uur. indien je dit al kan, zijn er ook schema's voor 10 miles, een halve marathon, ... Dit is ongetwijfeld de moment om te starten met lopen.  Je wordt erdoor geloodst door Evy Gruyaert.  Lopen is een individuele sport en doe je alleen voor jezelf.  Het is ook een democratische sport, iedereen kan lopen. We raden wel aan om te investeren in goede loopschoenen. Lopen doe je ook best op een zachte ondergrond. In Sportpark Hemelrijk kan je lopen op de Finse Piste (1 km) en in de Wildertse Duintjes is een loopomloop (2,5 km).
   • https://play.google.com/store/apps/details?id=be.energylab.start2run&hl=nl

Filmpjes

  • Het internet staat vol met filmpjes om fit te blijven. Hier zijn enkele voorbeelden van filmpjes:
   • Zowel beginnende als reeds ervaren sporters kunnen terecht op de website www.blijfsporten.be. Dit is een samenwerking tussen sport vlaanderen, Sporza en andere partners om in beweging te blijven. Deze website staat vol met filmpjes, tips en tricks, oefeningen,...
   • Speciaal voor senioren zijn er de filmpjes van 'Nederland in beweging' (https://www.youtube.com/playlist?list=PLJZgM8CSpjZ-cW6cCl3KoRD-_mUVuupID). Deze oefeningen zijn aangepast aan de mogelijkheden van senioren en zijn niet te zwaar. Ze duren meestal een kwartier

#blijfsporten #blijfbewegen

30 maart ’20 (ma)
Nieuwsoverzicht
joggen

Sport

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 45
e-mail
sport@essen.be