naar inhoud

Werkgroep De Wereld in Essen bestaat 25 jaar

Sinds 1995 kaart de voormalige werkgroep Essen en de Wereld mondiale thema’s aan in Essen. Toen was er vooral aandacht voor de wereld buiten Essen. Nu is onze gemeente heel wat diverser. Een naamswijziging én een gesprek met de redactie drong zich op. We laten de werkgroep aan het woord.

Focus op diversiteit

“Hoewel we trots zijn op de gezellige drukte tijdens onze Bazaar Mundial (vroeger de derdewereldbeurs, nvdr.), merkten we dat er een hiaat was in onze activiteiten. We vinden het nodig om een nieuwe focus toe te voegen aan onze werking, een focus op de diversiteit in onze gemeente. Dit willen we benadrukken met onze naamsverandering.”

Essen is een thuis voor iedereen

“In Essen wonen meer dan 19.000 mensen met elk hun eigen gewoonten. Het verschil in gender, geloof, afkomst en opleiding maakt het samenleven boeiend en soms uitdagend. Meer dan de verschillen zijn er echter gelijkenissen tussen mensen. Onze werkgroep gaat de uitdaging aan om mensen bij elkaar te brengen waardoor we elkaar beter leren kennen en kansen geven. Zo kan iedereen zich thuis voelen in onze gemeente. We willen Essenaren bijbrengen dat diversiteit het nieuwe normaal is.”

Denk jij al anders?

Neem jij ook de slogan Think global, act local ter harte? Misschien is de stuurgroep van De Wereld in Essen dan wel iets voor jou. Samen met zes andere leden kan je meehelpen om de doelstellingen van deze werkgroep te bereiken.

Meer info?
03 670 01 56 • internationaal@essen.be 

05 februari ’20 (wo)
Nieuwsoverzicht
diversiteit

Internationale Samenwerking

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 56
e-mail
internationaal@essen.be