naar inhoud

Essen start inwonerspanel op

Om de juiste beleidskeuzes te kunnen maken, is het cruciaal dat het bestuur weet wat er zoal leeft in de gemeente. Een goed contact met de burgers is erg belangrijk. Daarom wil Essen de komende jaren extra inzetten op burgerparticipatie.

De Adviseurs

Om op regelmatige basis de vinger aan de pols te houden, start de gemeente binnenkort onder meer met een inwonerspanel. Dat is een groep van willekeurig gekozen Essenaren die, onder de naam De Adviseurs, een drietal keer per jaar hun mening en adviezen kunnen geven over beleidsthema’s als vrije tijd, dienstverlening, verkeer en mobiliteit …

Burgeradviesraad

De gemeente kan het inwonerspanel voor verschillende vormen van advies inzetten: om te polsen naar prioriteiten bij de inwoners of om beleidszaken te evalueren, maar net zo goed als klankbord of als inspiratiebron. Het panel vormt als het ware een burgeradviesraad.

380 panelleden

Zo’n 1.400 inwoners ontvangen in de loop van februari een uitnodiging om deel te nemen aan het panel. Dat zal zowel online als telefonisch kunnen. We rekenen erop dat zo'n 380 Essenaren ingaan op de vraag. Dat is het minimumaantal voor een correcte en representatieve bevraging. De gemeente werkt hiervoor samen met het onderzoeks- en adviesbureau Public Minds. Houd jullie brievenbus in de gaten en schrijf je zeker in als je een uitnodiging ontvangt. Door deel uit te maken van het inwonerspanel in Essen geef je mee vorm aan de toekomst van onze gemeente!

05 februari ’20 (wo)
Nieuwsoverzicht
inwonerspanel

Communicatie & Onthaal

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 30
e-mail
info@essen.be