naar inhoud

Nieuwe borden verwelkomen bezoekers bij Grenspark Kalmthoutse Heide

Grenspark Kalmthoutse Heide plaatste nieuwe informatieborden aan de onthaalpoorten en de verschillende parkings van het gebied. In Essen staan er zelfs twee officiële poorten naar het natuurpark, namelijk aan de Huybergsebaan (wordt spoedig geplaatst) en aan het toeristisch kantoor.

De borden bieden een informatief en aantrekkelijk welkom aan de bezoeker. Wie het gebied bezoekt krijgt via de nieuwe borden informatie over 24 wandelroutes en bijzondere bezienswaardigheden in het Grenspark Kalmthoutse Heide.

Voorzitter Martin Groffen: "De nieuwe borden bieden een prachtig visitekaartje voor een fantastisch, afwisselend gebied. Bezoekers vinden er praktische informatie over waar ze kunnen wandelen, maar ook over een aantal kenmerkende elementen in het gebied: zaken die niet altijd meteen zichtbaar zijn, maar wel het gebied maken tot wat het is. De kaart nodigt ook uit om stukken natuurpracht te ontdekken waar je misschien nooit eerder was."

De borden vormen een zichtbare illustratie van de jarenlange samenwerking die rond het Grenspark Kalmthoutse Heide is opgebouwd. Alle partners van het Grenspark (gemeenten en natuurorganisaties) scharen zich achter een herkenbare uitstraling voor heel het natuurgebied van 6000 ha. Op deze manier maakt het Grenspark Kalmthoutse Heide de ambitie waar om over de landsgrens heen één natuurgebied te realiseren met alle betrokkenen. Dat is zowel voor de natuur als voor de recreant voordelig.

De vier onthaalpoorten worden voorzien van een welkombord en een informatief drieluik: Kasteel Ravenhof in Stabroek, De Vroente in Kalmthout, Hemelrijk in Essen en De Volksabdij in Ossendrecht.

Er zijn ook 13 kleinere startpunten waar bezoekers hun wandeling kunnen aanvangen. Deze startpunten krijgen een tweeluik met informatie over het deelgebied en een vernieuwde wandelkaart. In Essen staat dit bord aan taverne T&T in de Huybergsebaan.

Op de bezoekerskaart worden de 26 Gastheren van het Grenspark ook duidelijk gemarkeerd, zo weet de bezoeker hen goed te vinden voor een hapje of drankje na afloop van een mooie wandeling.

17 december ’19 (di)
Nieuwsoverzicht