naar inhoud

Vernieuwde hulpmiddelendatabank

Vlibank is een databank met informatie over hulpmiddelen en aanpassingen voor personen met een handicap, hun mantelzorgers of begeleiders. Zopas is deze Vlaamse hulpmiddelendatabank vernieuwd. Door de nieuwe vormgeving en een eenvoudigere indeling vind je gemakkelijker de producten die je zoekt.

Zoek je bijvoorbeeld informatie over communicatiehulpmiddelen, onscheurbare kleding, een brailleleesregel, aangepaste fietsen … ? Op www.hulpmiddeleninfo.be vind je een overzicht van de hulpmiddelen op de Vlaamse markt, met telkens productspecificaties, foto’s, richtprijzen en gegevens van de handelaars.

Heb je vragen over het gebruik van de hulpmiddelendatabank, over welke hulpmiddelen er bestaan en wat je ermee kunt doen of waarmee je rekening moet houden bij de keuze? Dan kan je terecht bij het Kenniscentrum Hulpmiddelen van het VAPH via koc@vaph.be.

Heb je een concrete vraag over jouw aanvraag voor een tegemoetkoming voor hulpmiddelen en aanpassingen, de factuur of de terugbetaling ervan? Dan neem je best contact op met het kantoor van het VAPH in jouw provincie via www.vaph.be/contacteer-ons. Ook het sociaal dienstbetoon van KVG (provinciale KVG-secretariaten) kan je met de aanvraag van een hulpmiddel op weg helpen. Hun contactgegevens vind je hier.

14 oktober ’19 (ma)
Nieuwsoverzicht