naar inhoud

Camera op ophaalwagen detecteert zwerfvuil en sluikstort

De afvalophaaldienst van IGEAN installeerde een vaste camera boven op de cabine van 1 van haar ophaalwagens. Deze camera detecteert zwerfvuil en sluikstort zodat dit snel kan worden opgehaald.

Wanneer deze ophaalwagen in Essen rondrijdt om gft, pmd of huisvuil op te halen, wordt de camera geactiveerd en filmt de camera het openbaar domein. De beelden worden geanalyseerd door slimme software die op basis van algoritmes en eerdere beelden steeds zal ‘bijleren’ en dus ook gerichtere informatie aanlevert.

De software zal dus zwerfvuil of sluikstorten herkennen. Met deze informatie is de gemeente niet alleen op de hoogte van de locatie van de overlast, maar kan men meteen juist inschatten welke middelen moeten worden ingezet om het zwerfvuil of sluikstort op te ruimen.

Er wordt nauwlettend op toegezien dat dit alles verloopt in overeenstemming met de geldende camera- en privacywetten. Gezichten, nummerplaten en andere persoonlijke gegevens worden onherkenbaar gemaakt! Wil u hierover meer weten, verwijzen we graag naar de privacy verklaring op de website van Igean: https://dienstverlening.igean.be/free/privacyverklaring%20IGEAN%20milieu%20&%20veiligheid.pdf?_vs=0_N

 

01 oktober ’19 (di)
Nieuwsoverzicht
camera IGEAN

Milieu

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 42
e-mail
milieu@essen.be