naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Muzarto biedt vanaf september nieuwe opleidingen aan

Binnenkort kan je er leren regisseren en dirigeren of zelfs oude muziek leren spelen uit de periode tussen de 16de en 18de eeuw.

Nieuwe dingen op stapel

Vanaf september start Muzarto met de derde graad dans waar de leerlingen naast klassieke dans wekelijks 1,5 uur hedendaagse dans en choreografie volgen.

Nog nieuw is dat je kan starten met de unieke opties regie en dirigent. Tijdens deze opleidingen komen naast het dirigeren en regisseren ook heel wat andere zaken aan bod die je nodig hebt om als (hulp)dirigent of regisseur van een lokale muziekvereniging, koor of toneelgezelschap aan de slag te gaan.

Wie interesse heeft in verschillende stijlperiodes met hun componisten en werken kan dan weer terecht in de opleiding ‘muziekgeschiedenis’. Voor deze cursus is geen enkele voorkennis nodig.

Oude muziek

Dit schooljaar werd voor het eerst de optie ‘oude muziek’ ingericht. Een van de leerlingen die hier gretig op intekende is Dries De Crom. “De optie ‘oude muziek’ is een combinatie van muziekgeschiedenis en samen musiceren, maar toch vooral dat laatste. We gaan op zoek naar een authentieke sound. Het verschil zit ‘m echt in de details. De stemming van de instrumenten, de frasering, zelfs de uitspraak van een gezongen tekst: alles moet kloppen. We plaatsen elk muziekstuk in de juiste context om dit op een aansprekende manier uit te voeren. Met een groepje muzikanten zoeken en experimenteren we tot het goed zit. Wie zich daardoor aangesproken voelt, moet het zeker eens proberen”, zo besluit Dries.

03 juni ’19 (ma)
Nieuwsoverzicht