naar inhoud

Leerlingen WIGO doen bezoekers gemeentehuis nadenken over duurzame ontwikkelingsdoelstellingen

De tentoonstelling over de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen doet bezoekers aan het gemeentehuis nadenken over AARDE en WORMEN... voor WAARDEN en NORMEN.

Het kunstproject is een verwerking van het thema 'Aarde en wormen voor waarden en normen' waarin de duurzaamheidsgedachte en de klimaatproblematiek centraal staan. Wie willen we zijn? Hoe gaan we ons gedrag hieraan aanpassen? Welke dingen vinden we waardevol in het leven? Het zijn enkele vragen waar we bij stil stonden tijdens de les. Bewustwording en impact op de eigen leefomgeving met daarbij de duurzame ontwikkelingsdoelen (of SDG's) als insteek.

Onder het motto van 'alle kleine beetjes helpen', hebben de kinderen per twee de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen beeldend weergegeven met vraagjes, knutselwerken en eigen fantasie om de SDG's toegankelijker en concreter te maken.

We speelden ook het spel dat je op internet kan vinden, werkten samen, berekenden onze ecologische voetafdruk, luisterden naar het liedje van radio Oorwoud 'Morgen is het te laat' omdat het klimaat dat verdient!

www.sdgs.be 

08 mei ’19 (wo)
Nieuwsoverzicht
Wigo tentoonstelling

Internationale Samenwerking

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 56
e-mail
internationaal@essen.be